Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

26 Temmuz 2016 Salı

High Society (2015)

7/26/2016 02:31:00 ÖÖ 0 Comments

 
High Socity (Yüksek Sosyete) 16 bölümden oluşan ve sona erdiğinde hoş bir seyirlik sunduğunu düşündüğüm dizilerden biriydi. Oyunculuklar ve konu pek sürpriz yaşatmıyor. Genelde yan karakterlerin hikayesi sönük kalırken bu dizideki dört rolün oluşturduğu iki çiftin aşk hikayesini gayet orantılı biçimde verilmiş. Choi Joon-Gi varlıklı olmayan ama yüksek standartlara sahip bir lisede eğitim gören, zengin Yoo Chang-Soo’ya arka çıkan ve dostluğunu kazanan ana karakterimizdir. Ancak tüm bu çabanın ardında yatan yegane gerçek, o zamandan planlı bir yaklaşımla sırtını zengin bir çevreye dayayarak hayatta kalabileceğini ve yükselebileceğini farkında olup kurduğu dostlukla geleceğine yatırım yapmaya karar veren birini görürüz. Böylece genelde dürüst ve iyilik timsali karakterleri görmekten sıkılan izleyici için ilginç sayılabilecek bir kurgu oluşmuş. Oyuncuyu daha önce yan karakter sayılabilecek karanlık rollerde izlemiştim. Sanırım öne çıktığı ilk yapım da bu zaten. Hayli şirindi. Salt iyi diye bir şey yoktur. Her insanın içinde karanlık taraflar yatabilir gerçeğine güzel bir örnek olmuş.
 

Zengin Çebol Yoo Chang-Soo'u The Heirs dizisinde hayli düşük bir rolde izlediğim Park Hyung-Sik canlandırıyor. Şunu söyeyebilirim ki bu dizide nerdeyse evrim geçirmiş. Kişiliği biraz boş aklı on karış havada olduğu halde hayli şirindi. Arkadaşlığın gerisindeki çıkar sağlama amacını keşfettiğinde elbette fazlasıyla sarsılır. Ancak Lee Ji-Yi  ile paylaştığı ilişki sayesinde zamanla pek çok kez bilinçli ya da bilinçsiz olarak dostu Choi Joon-Gi 'ye karşı yaptığı bencilliklerin farkına varır. Jang Yoon-Ha ise ablalarının itip kaktığı annesinin gram sevgi duymadığı mutsuz kızımızdır. Sadece iyi uylu ve ailesinin beklentilerini karşılamak için uğraşan annesinin gözbebeği abisi Lee Sang-Woo tarafından adam yerine konmaktadır. Choi Joon-Gi zengin olduğu hakkındaki gerçeği bildiği halde sakladığı ve yalan söylediği ortaya çıktığında -bunun dışında diğer herşeyi doğru yapması sayesinde- zengin kızımız tarafından affedilir. Gerek O’nun gerçek yüzünü keşfedip de bedel ödetme çabasına girdiği gerekse Choi Joon-Gi’nın parayı ve kariyeri seçerek karşı tarafta yer aldığı sürecin içi bomboştu. Bir noktadan sonra senaryo havası sönen balona döndü diyebilirim. Zaten pek çok hikaye bu boşluklar yüzünden heba olup gidiyor.


Dizi müziklerinin şarkı sözleri için Tıklayın
 

 
Bu dizinin ülkemizde de aynı yani Yüksek Sosyete adıyla yayınlanan versiyonunda Hazar Ergüçlü, Engin Öztürk, Meriç Aral, Ozan Dolunay ve daha pekçok ismin yer aldı. Konu aslına sadık kalarak ilerledi. Oyuncular ve rolleri göze batmadı. Hatta herbirini ummadığım ölçüde yakıştırdım. Tabii olaylar orijinal versiyonuna göre yavaş ilerledi. Feride Anıl Yarkın'ın sesinden Sezen Aksu'nun "Sen Ağlama" şarkısı çok güzel gitmişti bölüme.  Reklam ve asıl bölüm öncesi verilen özet nedeniyle izlemek işkenceye dönüştüğü için hafta içi yayınlanan bir tekrarında güzelce tamamlayabildim.

Ghost / Phantom (2012)

7/26/2016 02:25:00 ÖÖ 0 Comments

Kim Woo Hyun (Oyuncu: So Ji-Sub) ve Park Ki Young (Oyuncu: Daniel Choi) polis akademisinde siber savunma alanında birlikte eğitim alan çok yakın iki arkadaşken günün birinde Park Ki Young akademideki bilgisayarlardan birini kurcalarken Kim Woo Hyun'ın babasının da dahil olduğu yüksek mertebedeki birçok ismin geçtiği çok gizli bir belgeye ulaşır. Adalet ve doğruluk gibi bir misyonla yola çıkan bu insanların saptığı yol inandığı ya da inandırıldığı değerleri sorgulayıp okulu bırakmasına neden olur. Yaptığı seçim en çok da dostu Kim Woo Hyun'u incitir. Yıllar sonra Kim Woo Hyun emniyet teşkilatına bağlı siber savunma biriminde önemli bir mevkiye gelmiştir. İllegal para transferleri, hackleme hatta seri  cinayetleri de içine alan bir dizi olayda  "Hades" kod adıyla virüs yayan ve kimliğini bir türlü ifşa edemedikleri hacker her defasında ondan bir adım önde gitmekte ve kendisini yakalamaya yönelik girişilen her türlü çabayı da boşa çıkarmaktadır. Artık onu yakalamak Kim Woo Hyun için neredeyse bir saplantı halini almıştır. En nihayetinde karşı karşıya geldiklerinde birbirlerini tanırlar. Kim Woo Hyun'nın kafasında önceleri yolundan sapmış ve suça bulaşmış eski akadaşını adalete teslim etme düşüncesi hakimken keşfettiği kirli gerçeklerle kendi içinde hesaplaşma. Dostunun kimliğini ifşa etmekten kaçınır. Bu arada yaşadığı çelişki ve öğrendikleri suç ağı mensuplarınca da fark edilmiştir. İki eski dost buluşma yerinde tuzağa düşürülürler ve bir patlama olur. Kim Woo Hyun hayatını kaybederken Park Ki Young yüzü tanınmayacak ölçüde ağır biçimde yaralanır ve herşeyin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya karar vererek o anda yaşanan kimlik karmaşasında arkadaşının yerine geçer.
 
Park Ki Young (Hades)  ve Kim Woo Hyun

Bu dizi bana göre vasatın altı olmasına karşın yüksek reyting alan pek çok yapımla kıyaslandığında hakkı yenmiş o serilerden biridir. School 2013 öncesi Danil Choi'u bu diziyle keşfermiş ve çok da beğenmiştim. Oynadığı karizmatik hacker rolüne bayıldm. Ancak elbette senaryo doğrultusunda hikayede ondan ziyade So Ji-Sub'un yüzü vardı ki ben tersini tercih ederdim. Ancak eklemem gerekir ki her ne kadar kendisine ekstra büyük bir hayranlık duymasam da bu seride So Ji Sub'un da iyi iş çıkardığı  düşüncesindeyim.

A Girl Who Sees Smells (Sensory Couple) 2015

7/26/2016 02:22:00 ÖÖ 0 Comments
 
Bazı diziler arşivliktir ancak aynı dönemde birden fazla dizi izlemişsem kimilerini başka başka sebepler yüzünden erteleyebiliyorum. The Girl Who Can See Smells'i de When a Men Loves dizisindeki rolünde beni hayli irrite eden Shin Se-Kyung'u görünce yine böyle bir yargıya yenik düşüp izleme listemde ötelemiştim. Yazık ki iyi bir seyirlikten etmişim kendimi. Ama bazen arka arkaya izlemek yaratacağı sıkılma ihtimaliyle güzide olabilecek bir yapımı harcamanıza neden olabiliyor. Sonuç olarak ara verip de dönünce ve eldekilere bakınca karşımıza çıkanlardan daha iyi keyif alabiliyoruz. Gelelim bir Webcomic / İnternette yayınlanan çizgi romanı uyarlaması olan dizimizin hayli ilginç sayılabilecek konusuna.
 

Bir akşam okuldan eve dönen Choi Eun-Seol birkaç dakika önce yolda olduğunu haber verip ramen pişirmesini istediği annesinin ve babasının yerde hareketsiz yatan bedenleriyle karşılaşır. Gördüğü manzaranın şokunu yaşarken evin karanlık bir noktasında beliren yabancı ile yüz yüze gelir. Görünüşe göre katilin sonraki hedefidir. Can havliyle uzaklaşmaya çalışır. Yüzü seçilmeyen yabancı isminin yazılı olduğu yaka iğnesini son anda göğsünde çekip koparsa da elinden kaçıp gider. Gecenin karanlığında devam eden kovalamaca yolun sonunda Choi Eun-Seol'e bir arabanın çarpmasıyla sona erer. Darbenin şiddetiyle havaya savrulup yere düşen ve ağır biçimde yaralanan kız, kendinden geçmeden önce bakışlarını gölgeler içinde dursa da seçebildiği katilin yüzünden ayırmaz. Kazaya sebep olan sürücü arabadan çıktığında ve O'nu hastaneye yetiştirdiğinde öldürülmekten kılpayı kurtulmuştur. Ancak yüzünü gördüğü için katilin pes etmeye niyeti yoktur.
 

Aynı akşam Choi Moo Gak kızkardeşinin arayıp otobüs kazası geçirdiğini haberi üzerine hasteneye koşar. Ne yazık ki daha kısa bir süre önce telefonda konuştuğu biricik kızkardeşinin cansız bedeniyle karşılaşır ve  dehşet içinde görür ki boynu kesilmiştir. Acı ve öfke içerisinde gözyaşlarına boğulur. O gecenin ardından yaşadığı kaybın yarattığı travma sonrasında  his yeteneğni kaybeder. Farkında değidir ama sadece aynı ismi taşıdığı için katil kızı hedefindeki kurbanı sanmıştır. Ancak Choi Moo Gak o sırada yaşananların ardında bir seri katil olduğunu bilmemektedir. 
 

Bir başka odada koma halinde yatan Choi Eun-Seol ise aradan geçen 193 günün ardından  uyanır ve yanı başındaki hemşire kızın kendisine yönelttiği bakışlarında tek gözünün yeşil olduğunu irkilerek fark eder. Dahası  garip biçimde kokuları görebilmektedir. Elbette önce başına ne geldiğini anlayamaz ve bir çeşit krize girmiş görünür. O geceye ve kazaya dair hafızası bomboştur. Davayı soruşturan polis tarafından evlat edinilir ve cinayet tanığı durumunda olduğu için adı da Oh Cho-Rim olarak değiştirilir. Rehabilitasyon süreci sonrası eve döner. Altı ay sonra Choi Eun-Seol bir tiyatro grubunda kendisine yer bulmak umuduyla ayak işlerine bakarken Choi Moo Gakco ise polis memuru olmuştur. İkilinin yolları bir suç kovalamacasında kesişir. Aynı sıralar cinayet masasında "Barkot Cinayetleri" dosyası kapsamında kaybolan iki kişinin arama çalışmaları devam etmektedir. Katilin kurbanlarının bileğinde barkot izi bıraktığı o dava Oh Cho-Rim ve Choi Moo Gakco'u aynı tehlikeyle bir kez daha yüzleşmek durumunda bırakacaktır.

          Namkoong Min: Oyuncu ve model
Not: Bu dizide etkileyici fiziği ve yakışıklı yüz hatlarıyla yetenekli aşçı Kwon Jae Hee rolünde izlediğimiz 1978 doğumlu oyuncu Namkoong Min, sergilediği oyunculukla beni her anlamda kendine hayran bıraktı. Farklı karakterleri denemek konusunda iyi iş çıkardığını düşünüyorum. (2022'de evlendi)