Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

10 Aralık 2016 Cumartesi

Love Rain (2012)


"Aşk asla özür dilemek zorunda olmamaktır." sözleriyle gönümde taht kuran Love Rain'de öncesinde izlediğim diğer dizi ya da filmlerinde pek de sevmediğim oyuncu Jang Geun Suk bu seride iki ayrı karakteri Seo In Ha ve onun oğlu Seo Joon'u canlandırırken hakkındaki düşüncelerimi yıktı ve beni kendine hayran bıraktı. (Bu diziyi ilk izlediğimde nedense hiç sevmemiş ve 2. bölümde yarım bırakmıştım. Genellikle dönem filmlerinde 1970'lerden pek hoşlanmam. Ancak vintage havası ve yağmur teması bu diziye romantik, hoş bir hava katmış.) Kadın karaterimiz olarak Kim Yoon Hee ve  kızı Jung Ha Na rolünü canlandıran Im Yoon Ah'ı ise daha önce izlememiştim. Genel kanım ikilininn güzel bir kimya yakalamış oldukları yönünde. Seri şu ana dek izlediğim onlarca diziden sonra 20'ye ulaşmayan en iyiler klasörümdeki yerini aldı ki bana göre oraya girmek kolay değildir:) Özellikle uzun tutulmuş şeklinde kimi yorumlarda dile getirilen ilk neslin yer aldığı ilk bölümlerdeki 1970'lerin nostaljik havasını ve dönemi yansıtan müziklerini dinlerken ayrı bir keyif aldım. Gelelim konusuna:

Hikaye kolejde ev ekonomisi öğrencisi olarak eğitimi alan Kim Yoon He ve O'nu ilk görüşten itibaren derin bir aşla seven resim bölümü öğrencisi utangaç ve sakin karakterimiz Seo In Ha çevresinde şekillenmeye başlıyor ve O devrin sevgileri daha yoğun ve masumdur şekilde çiziliyor. In Ha, iki sıkı arkadaşı tıp öğrencisi Lee Dhong wook ve Kim Chang-mo ile kurdukları müzik grubunun da söz yazarıdır. Kader çiftimiz için yağmurlu günleri seçer ve biraraya geldikleri bu anlar ikisi için de unutulmaz olarak kalır. İlk karşılaşmalarında sadece bakışlar vardır. Sonra sözcükler klasik bir çarpışma ve yere dökülen eşyaları toplama  eşliğinde gelişir. Ayrıldıktan hemen sonra Seo In Ha kızın geride günlüğünü unuttuğunu fark eder. Böylece içindekileri okurken sevdiği kızın hoşlandığı şeyler hakkında ufak ip uçları elde eder. Tuallerindeki yağlı boya resimlerde konu Kim Yoon He'dir. Ancak bir süre sonra Seo In Ha en yakın arkadaşının da benzer hisler beslediğini anlayınca duygularını kıza açmaktan kaçınır. Bu süreçte Kim Yoon He da Lee Dhong wook'a bu gerçeği belli etmez ya da onu reddetmez. Bu arada Seo In Ha arkadaş grubundaki Bheak Hye-jung tarafından karşılıkız şekilde sevilmektedir. Devrin popüler filmi Love Story için yaptığı çıkma teklifi kız tarafından hevesle kabul edilse de arkadaşı Lee Dhong wook'nın hislerini fark eden In Ha bir bahane yaratarak bu buluşmanın gerçekleşmesine izin vermez. Devir yasaklar devridir ve politik olaylar da meydana gelmektedir. Özellikle mesaj veren şarkılar sorun yaratmaktadır. Katıldıkları yarışma böyle bir nedenle basılır ve In Ha tutuklanır. Yağmura sık yakalanmaktan olsa gerek kızımız da ince hastalığa yakalanır ve köyüne dönmek zorunda kalır. (Tam Yeşilçam Havası:) Her an bir kenardan Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit çıkacak gibi gelmişti.)  Hapis sürecinden yırtmak için zorunlu askerliği seçen İn ha ve tedavi amacıyla Amerika'ya giden Kim Yoon He'nın yolları böylece ayrılır.


Japonya'nın Sappooro kentinde iki genç birbirlerinden henüz habersiz şehrin karmaşasında koşuşturuken Jun Ha na alelacele çıkmıştır ki telefonunu unuttuğunu fark eder. Her nasılsa telefonu hatırı sayılır ünü ve karizmasının yanı sıra fazlasıyla ukala ve bencil bir kişilikteki fotoğrafçı Seo Jun'un cebinde kalır. Ancak birbirini izleyen günlerde çıkan aksiliklere rağmen ikili eninde sonunda biraraya gelse de Ha Na telefonunu geri almayı başaramaz. Görünüşe göre acele işi yüzünden gitmiş gözüken Jun'u otel girişinde uzun süre bekler. Sonra aklına bir fikir gelir. Telefonunu çaldırırken odaların kapısını birer birer dinler ve en sonunda tam da doğru odayı bulmuşken kolunda bir hatunla dönen Seo Jun'a yakalanır. Dahası özel hayata saygıyı hiçe sayarcasına telefonunu karıştırmış gözüken Seo Jun doğan güneşle birlikte yağan karı çektiği kısa bir videoyu keşfetmiş ve ancak kendisini oraya götürmesi karşılığında istediğini alabileceğini eklemiştir. (İtiraf etmeliyim ki oyuncu fotograf makinesiyle bir karizma abidesiydi.) Fotograf kareleri biribirini izlerken daha az önce giydiği kıyafetleri stil yoksunu ve pejmurde bulan ukala Seo Jun,  güneşle birlikte yağan karın mükemmel manzarasına dahil olduğunda Ha na'nın birkaç pozunu belli etmeden  çeker. Tüm yolculuk süresince stil sahibi nayif beyimizim arz-ı endam için seçtiği ince giysilerse sabahın 4'ü için yersizdir. Bü yüzden hayli zor anlar yaşar. Arabalarının da stop etmesiyle iyiden iyiye donacak gibi gözükünce idareyi ele alan Jun Ha Na O'nu şehrin halka açık sıcak su banyolarından birine götürür. Döndüklerinde suya düştüğü için bozulan telefonu tüm umutlarını sona erdirir. Şehre geliş nedenlerinden biri kısa süre önce annesinin ilk aşkına dair birçok şeyi yazdığı eski günlüğünü okuması ve şimdilerde yaptığı çalışmalarla ünlenmiş bir profesör olan So In Ha ile buluşmaktır. Arzu ettiği bu randevu gerçekleşirse profesörden  yeniden nükseden hastalığının pençesindeki annesini ziyaret etmesini istemeyi ummuştur.


Hana, sokakta dağıtılan el ilanlarında kendi resmini görene kadar Sapooro sayfasını ve Jun'un yarattığı tüm kötü hatıraları unutmuştur. Önce aldırmamayı düşünse de kendisinin onay vermediği halde fotograflarının kullanmasının hesabını sormaya karar verir. Soluğu adamın stüdyosunda, fotograf çekimin ortasında, alır. Ancak karşısındaki yaptığını kabul etse de fotograf basımının  onayı dahilinde gerçekleşmediğini belirtip, dahası belki para alırım umuduyla geldiğini söyleyen tam bir zeytinyağı vakasıdır. Genç kadın yapılan itama iyiden iyiye köpürür ve mekanı terk eder. Bu arada sözleşme kapsamında çalışma yürütülen firma el ilanlarındaki mankenle bir dizi yeni çekim talep eder. Görünüşe göre anlaşması tehlikeye düşen Jun, Ha Na'ı ikna etmek için peşinden gider. Genç kadın durumun ciddiyetini öğrenince teklifi iyi niyetle kabul etse bile bu adamın en ufak bir minnettarlık göstergesi sunmasını sağlamaz.

Devam Edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder