Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

24 Ekim 2017 Salı

While You Were Sleeping (2017)

Bu dizi aslında oldukça güzel. Ancak neden bilemiyorum yayın döneminde bir türlü izleme listeme alıp heba etmek istememiştim. Belki o ara fantastik hikayeler bile baydığından mıdır yoksa hızlı tüketiciliğin yan etkisinden midir nedir göz attığım o ilk birkaç bölüm geride pek iz bırakmamıştı. Bir diğer etkense her ne kadar Lee Jong-Suk'u sevsem de oyunculuk tarzından o sıralar hayli sıkılmamdı. Yazının şimdilerde genişletilme sebebi de yapımı yeniden izleme klasörüne almam oldu. İzlenir listesinde olmayı hak ediyor.
 
 
Asıl mesleği haber muhabirliği olmasına rağmen bir süredir annesinin işlettiği restoranda çalışan Hong-Joo (Bae Suzy)'nun herkesten sır olarak sakladığı bir yeteneği vardır. İnsanların öleceği anı rüyasında görebilmektedir. Bir lütuftan ziyade lanet gibi kabul ettiği bu özelliği babasını kaybetmesine engel olamadığı gibi hayattaki en önemli varlığının annesinin de öleceği anı görmesine neden olmuştur. Acı olan şudur ki genç kadın şimdiye kadar o geleceği değiştirmeyi başaramamıştır. Diken üzerinde devam eden yaşamı yandaki boş daireye taşınan savcı Jae-Chan (Lee Jong-Suk)'ın hayatına girmesiyle daha da karmaşık hale gelir. İşin ilginç yanı ise O'nunla karşılaştığı günden itibaren rüyalarındaki "engellenemeyen kötü son" kaderi de ilk kez değişir. 
 

Sevgililer gününde Hong-Joo'nun avukat erkek arkadaşı Lee Yoo-Beom ile akşam için planı vardır. Hava karlıdır ve güzel bir buketle kendisini almaya gelen adam centilmenlik yapıp arabayı kullanmayı teklif edince kabul etmekte sakınca görmez. Ancak kısa süre sonra ne yazık ki araç ansızın kontrolden çıkar ve yoldan geçen bir yayaya çarparlar. Hong Joo on ay sonra komadan uyandığında ifadesini almaya gelen savcı Jae Chan'ın soruları kaşısında şaşkına uğrar. Görünüşe göreo kazada biri ölmüştür ve olayın suçlusu durumundadır. Öğrenir ki Lee Yoo-Beom arabayı kullanan kişi olarak kendisinin değil onun adını vermiştir. Baygınken annesi de vefat etmiştir. Dünyası başına yıkılan genç kadın o gece hastane çatısına çıkar ve Jea Chan'ın tüm ikna çabasına rağmen kendini boşluğa bırakır.
 

Erkek kardeşiyle yaşayan ve kısa bir süre önce yeni bir mahalleye taşınan Jae-Chan bölge savcılığına atanmıştır. Bürodaki ilk gününde eski okul arkadaşı avukat Lee Yoo-Beom ile burun buruna gelir ve talihine söylenir. Aralarındaki pek hoş olmayan geçmişine rağmen adam çevresindekilere çaylağıymış gibi tanıtacak kadar rahat ve dostane davranır. Gün içinde acayip tavırlarına denk geldiği tek kişi o değildir. Yeni komşusu Hong Joo'da sabah ikramla gelmesine karşın kapıyı açmamış otobüs durağında da tuhaf davranmayı sürdürmüştür. Gece yarısı gördüğü rüya ile ter kan içinde uyanır. Ertesi akşam sevgililer gününde Lee Yoo-Beom ve O'nu birarada görünce şaşırır. "Çıkıyor musunuz?" diye sorar. İkili uzaklaşırken aklı hala rüyasındadır. Daha fazla bekleyemez. Tam da zamanında o ikisinin kullandığı araba yoldan geçen birine çarpacakken kendi aracıyla önlerini keser ve darbeyi karşılar... Lee Yoo-Beom davranışının nedenini sorarken açıklamak da zorlanır. Ancak görünüşe göre Jae-Chan O'na sarılırken sözlerine de inanmıştır. 
 
Kazadan yara almadan kurtulan polis memuru Han Woo-Tak ikiliyi birleştiren kader zincirinde üçüncü halkadır. O da benzer rüyalar görmektedir. Ancak onları birleştiren yazgı sadece bugüne ait değildir...
 
 
Editör Yorumu: 
 
Avukat Lee Yoo-Beom karakterine hayat veren oyuncu Lee Sang-Yeob'a dair bir parantez açmak istiyorum. Kendisini House Of Bluebird yapımında ilk kez fark etmiştirm. Birkaç gün önce yeniden izleme listeme alıp tamamladığım Signal dizisinde de yer alıyordu. Böylece farklı iki rolü daha izleme imkanım oldu ki bu oyuncunun iyi ve kötü olabilme potansiyeli gerçekten göz dolduruyor diyebilirim.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder