Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

24 Ekim 2017 Salı

Witch at Court (2017)


Son dönemde rol aldığı yapımlarla hızlı bir yükseliş yakalamış gözüken ve bu yılın bir diğer başarılı serisi Tunnel'de izleyip fazlasıyla beğendiğim Yoon Hyun Min'i görmem bu dizinin dikkatimi çekmesinde önemli bir etken. Tarz ve görünüm itibarıyle Park Hae-Jin'e benzetmiştim. Gelecek vaadeden yeni bir yüz benim için. Diğer başrol oyuncu 1981 doğumlu Jung Ryeo-Won'u ise bir video klipte fark etmiştim. Medical Top Team'de rol almış ama ben hatırlamıyorum:) Aralarındaki yaş farkına rağmen iklinin kimyasını çok sevdim. Özellikle İki dirhem bir çekirdek, temiz ve düzenli Yeo Jin-Wook'un tam zıt türü Ma İdeum'un erkeksi, incelikten yoksun, zaman zaman kaba olmaya meyilli ilginç karakterini eğlendirici buldum. Ayrıca Suspicious Partner sonrası While You Were Sleeping ve şimdi de bu yapımı görünce vardığım yegane sonuç Bu ara suç ve savcı içerikli diziler popülerlik kazanmış olduğu.
 

Gelelim konusuna. Ma Yi-Deum'un çoğu dizide var olduğu üzere travmatik bir geçmişi vardır. Lise yıllarında annesi ansızın ortadan kaybolmuştur. Ancak özellikle mahalesindeki insanlar evini terk ettiği yönünde bir kanııya sahiptir. Çevreye el ilanları dağıtarak, asarak ya da sokak sokak gezerek aramayı sürdürse de bir sonuç elde edemez. Aradan geçen zamana karşın annesine ne olduğu hala sırrını korumaktadır. Yedi yıldır savcısı olarak görev yapmaktadır. Atandığı şiddet ve taciz suçlarını esas  alan birimde araştırdığı davalarda sert ve acımasız bir yaklaşım sergilemektedir. Bir taciz olayına şahit olduğu aynı gün apartmanına girerken izlendiğini fark eder ve takipçisini fark ettiğini göstermekle kalmaz suçlamakta tereddüt etmeyecek kadar gözü kara davranır. Kapşonu ve kasketi ile yüzünü kapatmış görünen adam aynı katta dairesi olduğunu belirtince tabii inanmaz. Ancak gerçekten de adam dairesinin hemen yanındaki kapıya yönelir ve şifreyi tuşlar. Yi-Deum'un utancını görmeksizin gözden kaybolur. Sonrasında ise günü kapattığını düşünse de gelin görün ki ofiste aynı kişi ile burun buruna gelip birde iş arkadaşı oluverir. İkili dava süreçlerinde zaman zaman özellikle kurban konumundaki davalılara sert taklaşımı yüzünden fikir ayrılığına yaşar. Ancak bir gün özellikle aynı konuma düştüğü internet video sapığı olayı Yeo Jin-Wook'a sergilediği karaktere rağmen genç kadının da gardını düşürebildiğini gösterir.


Dağınık ev hali, hijyen yoksunu oluşu ve bir hanımefendiden beklenmeyecek ölçüde geğirme davranışı sergilerkenki doğal tarzıyla Ma Yi-Deum bana göre oldukça renkli bir kişilik olarak ekrana yansıyan son dönemde keyif aldığım yegane karakterdi diyebilirim. Ancak birçok dizi sonu gibi bu yapımda bittiğinde içimde koca bir boşluk oluştu. Kaldı ki böyle zamanlarda hissettiğim yegane şey "onca bölümü ve hikayeyi bu son için mi izledim" oluyor. Cidden esef verici. Niye daha güzel sonlar yapmıyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder