Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

18 Haziran 2018 Pazartesi

Are You Human? (2018)



Başrol oyuncusu Cheese in Trap dizisinden kendisine aşina olduğum Seo Kang-Joon'la her hafta iki bölüm olarak ekranlarda yer alan dizimizin konusu kısaca şöyle: Oh Ro-Ra yapay zeka, robotik çalışmalar üzerine çalışmalar yürüten bir bilim kadınıdır. Şirket zinciri sahibi bir ailenin oğlu ile adamın ailesinin onay vermemesine karşın evlenir. Günün birinde kocası gider ve ardından gelen ölüm haberiyle yasa boğmuşken çocuğu da kendinden koparılır. Görünüşe göre oğlu da gönüllü olarak gitmeyi seçmiştir. Özlemini gidermek için cyborg görünümlü robot Namshin'i yapar.

Aradan geçen yılların ardından büyükbabası tarafından aslında annesi tehdit edilerek zorla götürülen Nam Shin ise gün be gün büyüttüğü nefretle ayakta kalmış, soğuk ve hesapçı görünümüyle medyanın odağında yakışıklı bir genç adam haline gelmiştir. Günün birinde para kazanmak derdinde gizlice fotografını çekmek için peşine düşen korumasını kameralar önünde tokatlar. Gerçekte davranışının şirket imajına vurduğu darbeyi önceden planlamıştır. Sonunda izini sürdüğü annesini bulmak üzere Çek Cumhuriyetine giden uçağa biner. Ancak aile şirketini ele geçirmeye hevesli Seo Jong-Gi tarafından yollanan kiralık katilin hedefi olduğunun farkında değildir. Robot Nam Shin'le karşı karşıya geldiği an yaşadığı şokla üzerine doğru gelen kamyonu farketmez ve çarpma sonrası ağır biçimde yaralanarak komaya girer. Oh Ro-Ra, robot Namshin 3'den Seul'le gidip oğlunun yerine geçmesini ister. Verilen talimatı kabul eden Namshin 3 güvenilir adlettikleri ve gerçeği bilen sekteter Ji Young-Hoon (Lee Joon-Hyuk) gözetiminde şehre gelir.


Editör Yorumu: 

Hikayenin robota aşık kız temasını sevmedim. Bana hiç de çekici gelmedi. Onun yerine uyandıktan sonra bile annesine gün yüzü göstermeyen ve son dakikaya kadar bir pislik gibi davranan Nam Shin'in robottan insanlık öğrenip karakterinin düzelmesini beklerdim. Bu hikaye de benim için hayal kırıklığı yaratan bir sonla bitti. Ama o kadar dizi üretiliyor ki senaristlerin herkesi mutlu etmesi mümkün değil elbette. 
 
NOTLAR
 
Son olarak yapımın kanala hayli pahalıya mal olduğu bilgisini de vermek gerek.

Muzik albümünden öne çıkan şarkı OST Part.2 LYn (린) & HANHAE (한해): LOVE. Ancak araya sıkıştırılan rap kısımları yüzünden bana göre bir parça heba edilmiş güzelim müzik. Bir diğeri Heart adlı şarkı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder