Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

12 Temmuz 2018 Perşembe

Innocent Defendant (2017)


Başrolünde Ji Sung ve Uhm Ki-Joon'i biraraya getiren SBS'in bir suç-gerilim ve dram dizisi sağlam hikaye ve sunulan mükemmel oyunculuklarla göz dolduruyor. Ciddi izlenme oranı da elde etmiş yapımın senarosu Choi Soo-Jin'e ait. Gelelim kısaca hikyesine. 


Başarılı ve gözüpek savcı Park Jung-Woo karısı ve kızıyle beraber mutlu bir aile yaşamı, iş hayatının sunduğu başarılı kariyeri sayesinde herkesin gıpta edeceği bir hayata sahiptir. Ancak kızının doğum gününü kutladığı akşamın ardından uyandığında ailesini öldürme suçlamasıyla kendini demir parmaklıkların ardında bulur. Tüm deliller kendisini işaret etmesine karşın savcı hiçbir şey hatırlayamamaktadır.  Yakın dostu ve meslektaşı Kang Joon Hyu tarafından idamla yargılanmak üzere jüri karşısına çıkarılır. Gidip gelen hafızası ona hiç birşey sunmadığı gibi hücre arkadaşları açısından kafayı sıyırmış bir adam, yani tam bir muammadır. Onu savunmak her avukat açısından kariyerini zedeleyecek gibidir. Kamunun sağladığı avukat da baştan kaybedilmiş bir davayı savunmak istemez ve istifa eder. Avukat Seo Eun-Hye tamamen tesadüfen durumu görür. Bir süre önee mesleki becerisi Park Jung-Woo tarafından sorgulanmış hatta aşağılanmış olmasına karşın "katil savcı" davasını almaya kara verir. Çünkü kendisi de geçmişte benzer süreçleri yaşamış bir mağdurudur. Park Jung-Woo bir yandan sevdiklerini yitirmenin derin acıyla boğuşurken diğer yandan da neler olduğunu anlamlandırmaya çalışır. Hafızasındaki son şey kızının doğum günü sonrası karısının kesik oluşan ayağına yapıştırdığı bantla yatağa gidişi ve sonraki gün erken kalmak üzere uykuya daldığıdır. Ancak zaman ilerledikçe adım adım geçmişe dair kopuk görüntüler, su yüzüne çıkan anılar, yaşananların basit bir cinayetten fazlasını olduğunu gösterir. Beynindeki yapbozu tamamlamak için tüm bilgi ve yeteneğini kullanmak zorundadır.

 
Dizi ülkemizde Fox Tv kanalında tarafından Mahkum adıyla uyarlanarak yayınlandı. Başrolünde Mucize Doktor dizisinden tanıdığımız Onur Tuna ve Ayla ve İyi ki Varsın Eren gibi sinema filmleriyle başarısını perçinleyen İsmail Hacıoğlu var. Başlangıçta orijinal hikayeye bağlı kalarak ilerlese de sonlara doğru ne yazık ki saçmaladılar.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder