Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

17 Ağustos 2017 Perşembe

Circle: Two Worlds Connected (2017)

8/17/2017 02:44:00 ÖÖ 0 Comments
TVN'den Goblin sonrası mükemmel bir dizi bekliyordum ve kanal bani düş kırıklığına uğratmadı. Sadece normalden daha kısa sürmesi yani 12 bölümden oluşması yüzünden hikayenin tadı damağımda kaldı. Oyuncu Yeo Jin-Goo ise kariyer basamaklarında yükselişe geçen genç bir oyuncu. Bir sonraki dizisini de merakla takip ediyorum. Yeni yüzler iyi geliyor:)


 Gelelim dizimizn konusuna. İki ayrı zaman diliminde geçen hikayemiz 10 yaşındaki ikiz kardeşler Kim Woo Jin ve Kim Bom Gyoon'ın babalarıyla eve döndükleri günün akşamında ansızın önlerinde parlak bir ışıkla birlikte bir kadın belirir ve bilincini kaybederek bayılır. Özellikle babanın aklından ne geçiyordu bilemeyeceğim ama onu eve götürüler. Tuhaf yabancı konuşmaksızın aralarında yaşamaya başlar. Çoğu zaman ufaklıklarla birliktedir bu sürede hayatlarınının bir parçası olur. Yaşananlar ikizler için de sıradışı bir deneyimdir. Kim Bom Gyoon'nın aksine Kim Woo Jin kıza karşı daha yapıcı ve dost canlısıdır. Derken günün birinde babaları kadınla birlikte evden ayrılıp bir daha geri dönmeyince yaşamları bir daha eskisi gibi olmaz. Aradan zaman geçer...

Kim Woo Jin, şimdilerde öğrencisi oluğu olduğu prestijli üniversitede yaşanan intahar vakası sonrası bir süre önce şartı tahliyeden çıkan Kim Bom Gyoon şüpheli konuma düşünce henüz kavuştuğu ikizinin dönüşüne bile sevinecek zamanı olmaz. Babaasının bulmak için uğraşan ve uzaylıları saplantı haline getirmiş gözüken Kim Bom Gyoon gerçekten neden olduğu idda edilen ölümün baş sorumlusu olabilir mi? Ve okulda ansızın ortaya çıkan nerdeyse tıpatıp aynı yüze sahip bir kız geçmişten gelen ve ailelerinin parçalanmasına neden olan o gizemli kadınla aynı kişi olabilir mi?


Hikaye 2037 yılını yaşayan geleceğin dünyasında akıllı dünya ve sıradan halkın yaşamını sürdürdüğü iki kısma ayrılmıştır. Orta yaşam standartlarındaki dünyayda polis dedektifleri Kim Joon-Hyuk  uzun zaman önce işlenen bir suçla bağlantılı olarak akıllı dünyaya gelir. Görünüşe göre 0 suç oranıyla temiz bir geçmişe sahip akıllı dünya insanlarının mükemmel evreninde de birşeyler ters gitmektedir. Olaylar bir şekilde geçmişle ve ikizlerin hikayesiyle doğrudan bağlantılıdır.

Nice Guy / The Innocent Man (2012)

8/17/2017 02:16:00 ÖÖ 0 Comments
Hikayemiz sevdiği kadın Jae Hee tarafından ihanete uğrayan geleceği parlak doktor adayı Kang Ma Roo'nun kimi zaman aptallığa varan aşkının bedelini iyi niyet çabasına rağmen geleceğini kaybederek ödeyişini anlatır. Bu uğurda hasta kardeşini dahi geride bırakmıştır. Yaptığı seçimin yanlışlığını ve kandırıldığını anlamasının ardından bu kez intikam arayışına girer.

Ülkeye geri geldiğinde etkileyici dış görünüşünün sunduğu nimetten faydalanan ve zengin kadınları ağına düşürerek paralarını söğüşleyen bir karakterdir. Eve dönmek üzere bindiği uçakta başka doktor bulunmayınca baygınlık geçiren  Eun-Gi isimli bir kadına müdahale eder. Bu esnada trajik biçimde Jae Hee ile karşı karşıya gelir. Jae-Hee artık zengin bir adamın ölen karısının ardından evlendiği ikinci eşidir. Görünüşe bir de oğlu vardır. Ancak nerdeyse kendisiyle yaşıt kocasının ilk evliliğinden doğan üvey kızı tarafından her daim aşağılanmakta ve varlığı kabul görmemektedir. Aile şirketinde önemli bir mevkide bulunan kız görünüşe göre potansiyel bir miras tehlikesidir. Kadını babasını baştan çıkaran  bir para avcısı olarak gördüğü için O'ndan gerçekten nefret eder. Bir dizi yanlış anlaşılma, Ma Ru'nun yeniden polis taradından sorgulanmasına ve Jae Hee tarafından şantaj yapmakla suçlanmasına neden olunca genç adam intikam planlarını uygulamaya koyar. Ailenin varisi konumundaki kızı kendisine aşık etmek ilk hedefidir.

Hikaye görüldüğü üzere pişirilip yeniden önümüze konan yemek cinsinden, sıradan. Kadın oyunculardaki donuk karakter yansıtımı sıkıcı olduğu kadar çok sinir bozucuydu. Sanırım bu bilinçli bir tercihti. Kimi zaman yaşadıklarına rağmen Kang Maru'nun bu kadar da olmaz artık dedirten aptallığı devam edince diziye tahammül etmekte zorlandım. Ancak yalnızca yükselen yıldız Song Joong Ki'nin karizması için bile izleyebilirsiniz:)

13 Ağustos 2017 Pazar

Legend Of The Blue Sea (2016)

8/13/2017 03:08:00 ÖÖ 0 Comments

Legend Of The Blue Sea (2016)

Diziye Joseon alimi Yu Mong-In tarafından yazılmış tarih-fantastik türündeki hikaye koleksiyonu “Eou Yadam” esin kaynağı olmuştur. Bu hikayelerde okyanusun içinde yaşayan ve balıkçılar tarafından yakalanan deniz kızları ve onları serbest bırakan hâkim Kim Dam-Ryung’u anlatır.  


 
Heo Joon Jae, uzun süre önce deniz kenarında geri döneceğini söyleyen annesi tarafından terk edilmiş bir süre sonra babası da bir başkasıyla hayatını birleştirmiştir. Baba oğulun iletişimsizliği öyle derindir ki hatta adam yeni evlendiği eşinin oğluna kendi öz oğlundan daha sıcak davranır. Zaten üvey annesi ve kardeşine katlanamayan Heo Joon Jae bir süre sonra evini terk eder. Yıllar sonra kurduğu ekiple şimdilerde özellikle zengin kadınları cazibesiyle etkileyip sonrasında soyan zeki bir dolandırıcı olmuştur. Genelde kurbanlarını bunu hak ettiğini düşündüğü kişilerden seçer. Ancak son işinde bir takım aksilikler olur ve peşine silahlı adamların takılınca ülkeyi terk edip İtalya'da bir sahil kasabasında otele yerleşir. Yolu Seoul'e düşen deniz kızı Shim Chung ise ilk aşkının hatırasını kalbinde taşımaktadır.  Düzenbaz Heo Joon Jae ile yolları kesiştiğinde onun kaybattiği ilk aşkınun vücut bulmuş hali olduğunu görür ki bu da onu izlemesi için yeterlidir. İlk kez insan bedenine bürünmüştür ve konuşamadığı gibi tavırları da kafayı sıyırmış tipleri andırmaktadır. Heo Joon Jae, başta kızı önemsemez ama bileğindeki antika görünen bilezik tüm parasal ilgisini anında cezbeder. Oyuna getirip alması zor olmaz. Sonrasında başından savabileceğini düşünür ama işler umduğu gibi gitmeyecektir.
 

Editörün Yorumu:

1. Uzun süre reklamları yapılınca hevesle beklediği bu hikayeyi izlemeyi önerir miyim? Hayır. Özellikle elinizde Goblin gibi daha iyi birşeyler varsa bekletin. Hatta ara verdiğiniz bir dönem izlerseniz sevebilirsiniz. Lee Min Ho hayranıysanız bu durumum bakış açınızı etkiler mi bilemiyorum ama ben son dönemde Lee Min Ho'yu artık fazlasıyla sıkıcı bulanlardanım.


2. Fantastik hikayeleri severim. Peki neden aradığımı bulamadım? Aslında başka oyuncular rol alsaydı belki bu satırları yazmayacaktım. Özellikle iki ana karakter Gianna Jun ve Lee Min Ho'nun arasında lanse edilen o aşk namına şahsen hiç kimya hissetmedim. Tamam Lee Min Ho'nun genelde yaşından büyük rolleri canlandırdığını biliyorum ama buna rağmen ikili aralarındaki gözle görülür yaş farkı rahatsız ediciydi. Bu yüzden aşk hikayesi inandırıcı olmaktan uzaktı.


3. Gianna Ju'a You Came From Star'dan aşinaydım. Orada da çok ısınamamıştım ama keinlikle daha iyi bir oyunculuk sergilemişti. Dolayısıyla bunun daha çok rol arkadaşıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. İlk aşkına benzediği için  Heo Joon Jae'yı izlemesi de benim için lanse edilen aşkı gerçekçi kılmayan en önemli etkendi.


4. Lee Min Ho'nun dizileri genelde alelacele sonlarla biterdi. En azından bu konuda yapımcılar çıtayı yükseltmişler ve oyuncuya uzun bir final sunma imkanı doğmuş. Dizinin az sayıdaki olumlu yönlerinden bir buydu zaten.