Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

31 Ağustos 2018 Cuma

The Crowned Clown (2019)


Bu diziyi böylesi bir senaryosu ve sevdiğim bir başrol oyuncusu varken nasıl oldu da gözden kaçırdım bilemiyorum. Yapım benim için sürpriz biçimde hayli hoşuma gitti. Neyse ki indirme linkleri ölmemişti. Ancak sınırlı olunca her dört bölüm için bir gün beklemem gerekti. 90'ların sonuda doğan oyuncu Yeo Jin-Goo yeni jenerasyon genç oyuncular arasında en beğendiklerimden biri. Çocuk yaşlarda Cameo rollerle sektöre adım atıp hatırı sayılı bir sinematografi oluşturmuş durumda. Başarı grafiği istikrarlı şekilde devam edecek gibi de görünüyor. Lee Se-Young ise Red Sleeve ile dikkatimi çekmişti.Bu yapımda yer aldığını ise izleyene kadar fark etmemiştim.

Hikaye biraz trajik başlıyor aslında. Veliaht Prens Lee Hun ölüm döşeğindeki kralın isteği üzerine küçük kardeşiyle huzuruna gelmiştir. Ancak görünen o ki verilen konuma karşın kralın sevgi duyduğu bir evlat değildir. Küçük kardeşini katledeceğini düşünen adam hayatı için söz vermesini istediğinde de tam da bunu gösteren bir biçimde bunun için O'na yalvarması gerektiğini fısıldar. Sonuçta ihtiyar adeta O'na lanet ederek ölür. 

Tahta geçen genç kral müşfik ve halkı kuşatan bir idareci olmak niyetinde de değildir. Adeta kuklası olduğu Shin Chi-Soo'nın başı çektiği soruşturmalarda yapılan sözlü itirafların ışığında güven duymadığı birçok devlet yetkilisinin kellesini alır. Hatta bu temizlik sonrası Shin Chi-Soo'nun yetkilerini daha da genişletir. Arka planda ise aynı adamın karanlık oyunlarının sonucu saray leydisi tarafında uyuşturucuya bağımlı hale getirilmiştir. Haftalar geçtikçe sanrılar görmeye başlar. Hayatı için daha çok endişe duyup paranoyaya kapılır. Kraliyet sekreteri Lee Kyu hastalığı için bir çare duyduğunu bildirdiğinde geriye çözmeleri gerek tek bir sorun kalmıştır. Yokluğu sarayda nasıl gözden uzak tutulacaktır? Derken sekreter şehirdeki bir eğlence mekanında tesadüfen krala tıpa tıp benzeyen Ha Sun adlı genci görür ve onu kralın huzuruna getirir. Yapması beklenen emredilirken O'na ister misin diye sorulmaz. Böylece Ha Sun kendini birden bire kraliyet tahtında otururken bulur.


Not: Dizi 2012 tarihli Masquerade (Gwanghae.Wangyidoen.Namja) filminin dizi versiyonudur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder