Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

21 Ekim 2023 Cumartesi

Strong Girl Bong Soon (2017)

Zamanın akış hızına ne desem bilemediğim bir yaş aralığındayım artık. Üzerinden neredeyse 6 yıl geçtiğini fark edince ufak çaplı bir şok yaşadığım dizi Strong Girl Bong Soon'la blogda yeni bir sayfa açtım. Sevgili Emikocuğum Strong Girl Bong Soon (2017) için izlemeye değmez yorumunu yapınca arşivde olmayı hak etmediğine karar verip uzun zaman önce listemden silmiştim. Kaldı ki Emiko Park Hyung-Sik'i benden daha fazla sever. Zevkine güvenirim. (Emiko kim derseniz blogda yer alan şarkı sözlerinin büyük bölümünün korece okunuşlarını yapan kişidir sağolsun:)) Fikrimi değiştiren şeyse devam halkası olmasa da Spin Off sayabileceğimiz Strong Girl Nam-Soon'da iki oyuncusunun cameo olarak yer almasıydı. Yapıma şans tanıyayım dedim ve yeniden indirdim. Oldukça da izlenir bulduğumu ekleyeyim. Bu nedenle çöp dizilere eklemedim zaten.


Do Bong Soon (Park Bo-Young) nesilden nesle geçen şekilde insanüstü fiziksel güçle doğmuştur. Tıp fakültesi kazanan ikiz erkek kardeşinin aksine üniversite okumayıp sayısız iş başvurusu sonuçsuz kalmış  özellikle annesinin her Allahın günü laf sokan tavrını sineye çekip kendisini hizmetçi gibi kullanmasını uysallıkla kabullenmiştir. En büyük hayali kendi karakterini geliştirdiği oyunun yaratıcı firması Ainsoft'da işe girmektir. Eve dönerken yolu tıkadığı için uyarı yapan kamyon şoförünün bir grup çete tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldığını görür. Müdahalesi önce tepki ve alayla sonrasında ona yönelen şiddete dönüşünce her birine söz gelimi bir tokatla dişlerini dökerek, bileğini, kolunu, ya da ayağını kırarak hadlerini bildirir. Sonrasında tayfa ile karakolluk olur. Ağır suçlar birimde görevli çocukluk arkadaşı ve ilk aşkı dedektif In Guk-Doo ifade alırken olaya şahit olan bir otobüs dolusu anaokulu öğrencisinin süpermen hikayesine ve adamların anlattıklarına tabii ki inanmaz. Ne de olsa karşısındaki manzara ufak tefek kızın yapacağı şey değildir. Derken An Min Hyuk (Park Hyung Sik) isimli bir adam karakola şahit sıfatıyla geliverir. Bong Soon soğuk terler dökerken verdiği ifade ile çete elemanlarının ve çocukların ifadesini çürütür. Çıkışta ise adam bir teşekkür beklerken kızın şüpheci ve hiç de dostane olmayan tavrı karşısında şaşırır.

An Min-Hyuk öz babası ile üç üvey erkek kardeş ve bir üvey anneden oluşan ve çocukluğunda istenmeyen kişi muamelesi gördüğü varlıklı ailesine sırt çevirip kendi şirketi Ainsoft kurmuş ve Ceo'su olmuştur. Bir süreden beri tehdit telefonları almakta ve zor zamanlar yaşamaktadır. Şahit olduklarından sonra Bong Soon'u korumalık yapması için işe almak ister. Genç kız için saçma gelen teklif onun tam da çalışma hayali kurduğu yerin sahibi olması gerçeğini barındırınca aradıkları suçluyu bulduklarında şirketin ürün geliştirme birimi için değerlendirilmesi koşuluyla isteğini kabul eder. Ancak görünüşe göre alabildiğine bencil ve ben merkezci patronu öyle yerinde oturan tip değildir. Bir süre sonra Bong Soon tam zamanlı bir korumadan çok 7/24 bakıcılık yapmak üzere işe alındığına ikna olur.



NOT:

Kadın oyuncu Park Bo Young rol arkadaşı Park Hyung Sik'ten'ten bir yaş büyük. 28 yaşında. Ama bana sorsanız 20-21 anca derdim:) İkili arasındaki kimyayı sevdim. Yayınlandığı dönem sevilen bir dizi çifti olmuşlar zaten.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder