Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

24 Aralık 2022 Cumartesi

Bulgasal: Immortal Souls (2021)

Dizmiz ölümsüz Bulgasal'ın doğumundan itibaren lanetlediği Hwan Dal'ın  ruhunu alıp 600 yıllık arayışına son vermek çabasını konu ediniyor. Kendi insanlarınca bile dışlanan ve şiddete uğrayarak büyüyen Hwan Dal içinse neden Bulgasal'ın hedefi olduğu gizemini korurken general Dan Geuk tarafından evlat edinilir. Bir yandan eski hanedanın kalıntılarını silmekle görevli iken diğer yandan canavarları ortadan kaldıran bir askerdir. Ancak bu uğurda karısını ve kızını kurban verirken ruhu da Bulgasal tarafında alınır. Böylece kadının ölümsüz ruhu sonunda özgür kalır ve günümüz Seol'ünde yeniden reankarne olur. Her doğuşla yeni bir hayata başlasa da her daim Hwan Dal tarafından takip edilir. Kanlı bir gece annesini ve ikiz kız kardeşini öldürünce adını ve kimliğini değiştirmek zorunda kalır. Min Sang-Un (Kwon Na-Ra)'nın eninde sonunda Bulgasal ile yolları kesişecektir.

Bir yanda Japon korsanların yağma saldırıları diğer yanda açlık ve kıtlıkla mücadele eden bir grup Goryeo köylüsünü kısa süre önce yok edilen evlerini terk ederek yola çıkmıştır. Gece karanlığında meşalelerin ışığında sıralanmış ilerlerken gölgeler arasında bir karnını doyuran bir yaratık herkesin yüreğini ağzına getirir. İnsanlar panik halinde olmasına karşın aralarından sıyrılan hamile İm Ja doğrudan avına odaklanmış teni mprarmaya yüz tutmuş insan artığı karartıya gider ve bebeğini almasını ister. Ancak ilginç biçimde canavar kadından uzaklaşır. Kocasının yanına gelmesinin ardından genç kadın lanetli adlettiği bebeğin ölmesi gerektiğini yoksa Bulgasal'ın hedefi olacaklarını haykırır. Gece dinlenmeye çekildiklerinde Im Ja'nın eşi uyanır ve ortalıkta göremediği eşini aramaya başlar.  Bulabildiği tek şey dar ağacında son nefesini veren kadının cesedi olur. Donuk gözleri boşluğa bakarken karnından kan boşalır. Ardından nefes alan bebek sarkar. Doğa üstü güçlere ya da canavar düşüncesine yabancı olmayan köylüler için intihar başlı başına bir muamma iken ölüden doğan çocuk tamamen soru işaretidir. Aralarından çıkıp konuşan kadın Bugasal'ın önceki hayatı nedeniyle bebeğin ruhunu lanetlediğini, en başından tıpkı annesinin söylediği gibi doğmaması gerektiğini anlatılır. 


On yıl sonra artık kendi insanları tarafındn bile dışlanana ve nefretin odağı haline gelen çocuk sessiz gözyaşları döker. Aralarından garip biçimde ortadan kaybolanlar vardır. Bazısı kanı tümüyle çekilmiş şekilde ölmüştür. Kimlilerine göre hepsinin yegane sorumlusu Bulgasal denen yaratık tarafından lenetlenen çocuktur. Köylüler şaman kılıklı kadının kışkırtan sözleri sonrası çocuğu ortadan kaldırmaya karar verirler. Ormanda devam eden kovalamaca buzla kaplanmış göle düşmesiyle sonuçlanır. Çocuk odun ateşiyle aydınlanan bir mağarada uyandığında kurtarıcısının babası olduğu düşünmektedir. Dışarı çıktığında ilerde duran çok güzel bir kadınla gözgöze gelirler. Köylülerin takibi izlerinin bulunmasına neden olur. Bir kez daha saldırının odağı haline gelmişken genç kadın bedenini ona siper ederek kanlar içinde yere yığılır. Çocuk için kırılma noktasıdır. Ancak yetişkinlere karşı çok da şansı yoktur. Bu kez kurtarıcısı askerleriyle birlikte yolu tesadüfen oradan geçen bir generaldir. Halkın anlattıklarına kulak asmaz. Bir ad bile layık görülmemiş çocuğa yeniden doğuş anlamına gelen Hwal ismini verir ve onu yanına alır.

17 yıl sonra (Joseon Erken Dönemi) General Dan Geuk tarafından evlat edinilen çocuk ülkedeki korku salan canavarları öldüren başarılı bir askere dönüşmüştür. Bir zamanlar Bulgasal tarafından lanetlendiği söylentisine karşılık şimdi onun tarafından kutsandığı düşünülmektedir. Son canavarı da yok ettiklerini ve yeni bir çağa hazır olduklarını ummaktadırlar. Memleketlerinden gelen haber baba oğulu eve dönmeye zorlar. Görünüşe göre Hwal generalin kızı Sol ile evlenmiştir. Kadın doğum yapmış çocuk ölü doğmuştur. Elbette suçlayacağı kişi de bellidir. Hwal bebeği sahilde gömerken 10 yaşlarındaki gözleri görmeyen oğlu kardeşine veda etmek için yaklaşır. Yüzündeki sargı iki kanlı ize sahiptir. Hwal laneti hatırlayarak oğlunun uzattığı ele bile dokunamaz. Bir şekilde O'da tıpkı karısı Dan Sol gibi yaşananlardan üzerindeki laneti sorumlu tutmaktadır. Çocukken ilk kez eve geldiği zamanlar fark etmiştir ki kız da çevresindekiler için çekinilen ve korkulan biridir. Matemi içinde kaybolan ve kendisini hedef alan kadını durdurmak adam için zor olmaz. Bir çeşit şaman gibi bilincini kısa süre kaybeder. Dan Sol'ü çocukken kendisini kurtaran kadını görür. Dan Hwal lanetin peşinden gidecek ve Bulgasal'ı bulacaktır. Bunun için oğlu Achan'ı da götüreceğini söyler. Çünkü oğlu da laneti taşımaktadır. Ve fark eder ki dağlarda ikinci kez karşılaştığı hayatını kurtaran kadın en başından beri izini sürdüğü Bulgasal'ın ta  kendisidir.

Arayış ne yazık ki Hwal için acı bir sonla noktalanır. Karargahı yokluğunda saldıya uğrar ve karısı ile oğlu ölür. Kendisi de Bulgasal'ın kılıcıyla can verir? Bu noktada güzel mi güzel Bulgasal'ın en başından beri onu avlama düşüncesinde aslında kendi ölümsüz canavarlığından kurtarma arzusunun yattığını öğreniriz. Hwal yeniden gözlerini açtığında artık roller değişmiştir. Av avcıya, avcı da ava dönüşür.


 

NOTLAR:

Oyuncu kadrosunda Lee Jin-Wook, Kwon Na-Ra, Lee Joon, Kong Seung-Yeon, Jung Jin-Young ve Park Myung-Shin gibi isimler yer alıyor. Özellikle kendisini Suspicius Partner'den hatırladığım Kwon Na-Ra'nın su gibi güzelliğine bayıldım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder