Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

12 Aralık 2021 Pazar

Hellbound (2021)

Hell isimli webtoon'dan uyarlanan Hellbound'ın sadece 6 bölüm. Netflix'in yere göğe sığırılamayan ve dünya çapında ses getiren dizisi Squad Game'in hemen ardından yayınladığı dizi "ilk günün de Squad Game reytinglerini solladı" başlıklarla haber kaynaklarında yer alınca iyi bari buna bari buna bir göz atayım dedim. Başrolünde en son büyük hevesle indirsem de izleyince aradığımı bulamayıp, belki daha sonra yeniden izlersem hoşuma gider düşüncesiyle yarım bıraktığım Chicago Typewriter'dan Yoo Ah-In Yeni Gerçek Akımı lideri  rolünü üstlenmiş.

 

Konu şu şekilde başlıyor. İlahi adaleti sağlamak için cehennemden beliren ürkütücü bir silüet birkaç gün öncesinde kaderi netleşen kişiye görünerek hakkında verilen hükmü ilan etmekte, belirlenen zaman diliminde de ortaya çıkan varlıklar günahkar insanları kanlı bir şekilde cezalandırarak cehenneme mahkum etmektedir. Dünyanın birçok yerinde buna dair görüntüler paylaşılırken benzer bir olay Seoul şehrinin göbeğinde meydana gelir. Polis doğası gereği olayı kameraya kayıtlarına ve geride bıraktığı delillere karşın  dinsel ya da mitsel anomali değil normal bir soruşturma kapsamında incelemeye alırken yaşananları irdeleyen ve kendilerine Yeni Gerçeklik diyen akımın lideri yıllar önce bunu olacağını duyurduğunu belirten bir canlı yayına katılır. İnsanları saran korku ve kaos ortamında bu güruh acaba görünenden çok daha fazlasını mı bilmekte yoksa sadece çıkarlarını beslemektedir? 

 

Finale bakarsak 2. sezonu beklentisi yaratan ucu açık bir son gördük.

Hikaye'ye dair irdelenecek noktalar var:

1. Birden bire zebanilerce cehennemliklere dünyada iken bu sonun reva görülme nedeni ne?

2. Hüküm gerçekleşme durumu vahşice ve çirkin. Ortada ilahi adalet kavramı varsa kendi çıkaraları için insanları diri diri yakan güruhun da cehennemlik olması gerekmez mi? 

 Aslında bu ve bunun gibi cevapsız birçok soru var .Bakalım devam bize neler sunacak?



 

 


N

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder