Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

9 Aralık 2019 Pazartesi

Can You Hear My Heart (2011)

Eskilerden bir diğer dizi ile karşınızdayım. Kaç yıl önce izlemiştim hatırlamıyorum ama blog'dan önceydi muhtemelen. Açıkçası geçmişe dayanan ve ağır yeşilçam havasında, küçümsenip itilip kakılan insan profilleri o dönem prim yapıyor olmalı ki birden fazlasına denk gelmiş ve Can You Hear My Heart'ı izlemek içimi sıkmıştı. Üstüne üstlük başrol Hwang Jung-Eum'ın o aptal saç modeli ayrı sinir etmişti. Kimin tasarmı ya da berbat zevk ürünüydü acaba!!! Sadece Namkoong Min hatırına dizinin sonunu getirebilmiştim. Bu aynı zamanda oyuncuyu keşfettiğim yapımdı. Nette bilgi bulmak için arama yapayım dedim. Kimse kusura bakmasın ama Kore dizilerine dair pek çok site ya da blog bu anlamda çöplük. Anlatımlar hatalı, yapılan iş özensiz, yazım kalitesi yetersiz ya da çok kötü. Yazı sahipleri içerik üretiyor üretmesine de dış kusurları görmüyor, düzeltme zahmetine girmiyor, dönüp ikinci kez okumuyor bile galiba! Eh ben de bu saçmalıkları okumaya katlanamayınca bari yeniden izleyeyim dedim. Hatırladığım gibi! İlk beş bölümün karamsarlığıyla resmen içim şişti! Karakterlerin büyümesi çok uzun sürdü!

Cha Dong-Joo varlıklı bir ailede büyüyen şirket sahibi büyük babası, annesi ve üvey babası olan bir çocuk, Ma Roo belli ölçüde zihinsel engelli amcası ve büyükannesi ile yaşayan yeni ergen bir delikanlı, Bong Woo-Ri ise duyma engelli annesiyle kalan, okula gitmek ya da piyano çalmak gibi hayaller kuran henüz dokuz yaşında bir kızdır. Ma Roo ve Woo Ri anne ve babaları evlenince kardeş olur ve aynı evde yaşamaya başlarlar. İşin aslı küçük kız tanıdığından beri kasabada opaa diye diye O'nun peşinde dolanmaktadır. Ama Ma Roo sahip olduğu babadan, fakir hayatından nefret eder. Sağır bir annesi olacağı için evliliği de aynı şekilde anlamsız bulur. Bu tüzden Woo Ri'ye de her zaman kötü davranır. 

Cha Dong-Joo'nın Üvey babası Choi Jin-Cheol şirket başkanı ilan edilmiştir. Ama kısa bir süre sonra dedesi adamın çevirdiği dolapları fark eder. Ayrıca hastadır ve damadının karanlık planlarına engel olamaz. Öte yandan Cha Dong-Joo tesadüfen odada olanlara ve çok sevdiği büyük babasının ölümüne şahit olur ama camdan düşerek başına aldığı darbe sonrası ağır biçimde yaralanır. Hem babasını mezara koyan hem de oğlu Cha Dong-Joo'yu kaybetme riski ile karşı karşıya kalan Tae Hyun-Sook ise perişandır. Cenaze sırasında çok güvendiği kocasının yine insan yerine koyduğu Kim Shin-Ae ile konuşmalarına kulak misafiri olur. Gayrı meşru çocuk durumu dahil herşeyi öğrenir. Tüm gerçekleri saklı tutup saf eş rolüne devam eder.

Trajedinin ikinci perdesi Woo Ri'nin hayatını altüst eder. Bir süre önce çalışmaya başladığı fabrikada çıkan yangın sonrası annesi hayatını kaybeder ve üvey babası kundaklama şüphelisi olur. Haber iş yeri sahibi Tae Hyun-Sook'ya da iletilir. Bu arada Kim Shin-Ae'de ailesinin başına gelenleri kocasına anlatırken gayr-ı meşru çocuğun kim olduğunu öğrenir. Ma Roo ise kasabaya geldiğinde kendisine iyi davranan Tae Hyun-Sook'dan babası için yardım istemeye gider. Henüz komadan çıkan ancak halen sağlık sorunları devam eden oğlunun baş şucunda oturan Tae Hyun-Sook, Joon Ha'ya "oğlum olur musun?" diye sorar. Oysa içen içe "bak ben de senin oğluna neler yapacağım" derken bambaşka planları vardır. Duyu kaybı yaşayan Cha Dong-Joo'nın okyanus ötesinde devam eden zorlu tedavi sürecinde Ma Roo çocuğun abisi olur. Artık anne diye seslendiği Tae Hyun-Sook da kendisine karşı gayet ılımlı ve sevgi doludur. Bong Ma-Roo adını Jang Joon-Ha olarak değiştirir.

Böylece yıllar geçer. Artık aile kütüğüne kaydolan Woo Ri üvey babası Bong Young-Gyu ile büyükannenin yanında büyür. Choi Jin Cheol şimdilerde birlikte yaşadığı Kim Shin-Ae ile hayatını sürdürmektedir. Kim Shin-Ae varis olacağını umarak çocuğunu o güne değin aramıştır, sonuç alamamıştır. Tae Hyun-Sook ise uzun soluklu tedavi süreci sonrası geri dönmüştür. Duyma problemi gizli tutulan Cha Dong-Joo bu süreçte dudak okumayı öğrenmiştir. Üvay babasının yanında kazaya dair herşeyi hatırlamasına karşın unutmuş gibi davranır. Woo Ri, Ma Roo'yu bulabilmek için kayıp insanları arayan bir televizyon programına katılmaya karar verir. Sonrasında şirket partisinde elbise diye giydiği gecelik vari kıyafetle Cha Dong-Joo ile karşılaşır. Kullandığı bazı kelimelerden yola çıkarak (!?) hangi kıt mantıkla artık bilemiyorum O'nun Ma Roo olduğu sonucuna varıp "Opaa opaa" diye ortalığı karıştırır. Tae Hyun-Sook geceye sonradan dahil olan Ma Ro'yu kocasına tedaviyi yapan doktorun oğlu, doktor Jang Joon-Ha olarak tanıtılır. Gönüşe göre halası zannettiği annesi de  O'nu tanıyamıştır. Çünkü kaybolmadan önce Kim Shin-Ae oğlunun yüzünü hiç görmemiştir. 


Editör Yorumu:

Şu Hwang Jung-Eum'ın kıt beyinli karakterler oynamasından bıkan bir ben miyim acaba? Kill Me Heal Me'de de birkaç tahtası eksikti! 


İçi boş yan roller hiçbir anlam ve önem arz edemedi hikaye süresince. 


Diziyi otuz bölüm boyunca yeniden izleyebilecek sabır ve ruh halinde değildim. Bu nedenle final bölümüne atlayıp tamamladım. Özellikle kimi işe yaramaz karakterler sütten çıkmış ak kaşık oluverdi. Herkes aynı çatı altında mutluluk pozu verdi vs. Sindrella'nın üvey annesini ve kızkardeşlerini affedip mutlu mesut yaşadığı yalanının aksine asıl hikayesinde üvey annesinin gözlerini oydurduğunu öğrenince şaşırıp kalmıştım. İşte burada da kötülerin tümü layığını bulsa daha iyi hissettirirdi. Bu kadar pembe mutlu sona gerek yok bence:)

 

NOTLAR:

- Ben de yarattığı hisse rağmen Can You Hear My Heart ülkesinde yüksek izlenme oranları elde etmiş. 

- Dizinin müzik albümündeki şarkıları da dinlemelisiniz. Şarkı Sözleri ve Türkçe çevirileri için tıklayınız.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder