Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

25 Şubat 2023 Cumartesi

Signal (2016)

Şu günlerde bu yapımı gündeme alma nedenim tanıtımını daha önce yaptığımı hatırlasam da blog yazı arşivimde bulamayışım. Ancak üzerinden hayli zaman geçince hafızamda çok az ayrıntı kalmış. Haliyle tekrar izleme listeme ekledim. Senaryoyu o zaman beğenmiştim. Bu nedenle arşivde tutmuşum zaten. Konu şu şekilde başlıyor: Hae Young (Lee Je-Hoon) çocukken yağmurlu bir günde okul çıkışı sınıf arkadaşı Yoon-Jung'un alındığını görmüş ertesi gün kızın fidye istemiyle kaçırıldığı haberleri duyulmuştur. Ancak o kesinlikle fark etmiştir ki herkesin sandığının aksine onu götüren kişi bir kadındır. Bunu anlatmak için karakola girmiş ama kimse onu dikkate almamıştır. Aramalar sonuçsuz kalır. Yıllar birbirini izler.

Şimdilerde Hae Young (Lee Je-Hoon) suç profili uzmanı ve teğmen rütbesinde bir polistir. Haber peşindeki bir gazeteciyle bilgi paylaşımında bulunurken deneyimli dedektif Soo-Hyun (Kim Hye-Soo) tarafından izlendiğinden habersizdir. Kadın polis olduğunu bilmeksizin yasadışı takiple suçlayıp kendisini tutuklar. Mazereti yeterli bulunup salıverilmeden önce götürüldüğü şube tam da çocukken ihbarda bulunmak için gittiği karakoldur. Ayrılırken süresi geçen ve imha için ayrılan eski delil ve eşyaların toplandığı kamyonun yanından geçer. Tam da o anda poşetlerin içinde bir telsizden cızırtısı duyar. Eline alıp konuşur. Adının Dedektive Jae-Han (Cho Jin-Woong) olduğunu söyleyen adam yıllar önceki Yoon-Jung'un kaçırılma olayından bahsetmektedir. Ancak kaçırılma olayı çok tazeymiş ve arama süreci halen devam ediyor gibi konuşmaktadır. Konuşma aniden kesilince ertesi gün tamir için verdiği kişi cihazın bozuk ve içinde pil olmadığını söyleyip onu şaşkına çevirir. Akşamında ise dünün aynı saatinde cızırtı bir kez daha yükselir...

Editörden Ek Bilgi:

Not:
Dizide bahsi geçen olaylardan birine gerçek bir hikaye esin kaynağı olmuş. 1986-1991 yılları arasında Gyeonggi'de yaşları 13 ile 71 arasında değişen ve tecavüz edilip öldürülen 10 kadının yer aldığı "Hwaseong Seri Katil Dosyası" ülke tarihini sarsmış en büyük davalardan biri. 300 şüpeliye ve görev alan 300 bin polise rağmen bir kişi bile suçlu bulunamamış ve sonuçlanamamış.

Konu ayrıca diğer üç Kore yapımı Tunnel (2017), Gabdong: The Serial Killer (2014), Memories of Murder (2003)'da da işlenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder