Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

26 Aralık 2021 Pazar

My Holo Love (2020)

Dizi, geçmişte yaşadığı sıkıntılar sonrası yüz körlüğü sorununu insanlardan gizleyen ve iletişim kurması gereken insanları kıyafetlerinden, renklerden ya da kokulardan ayırt eymeyi öğrenen So-Yeon (Ko Sung-Hee) ile bir gözlük aracılığıyla tanıştığı yapay zekâ ‘Holo’ (Yoon Hyun-Min)'nun hikayesini anlatır.

 

 
Onu yaratan parlak zeka ise onunla aynı görünüme sahip Ko Nan-Do'dur. Dahi bir mucit olan Nan-Do bir IT araştırma şirketinin kurucusu ve sahibidir. Annesi küçük yaşta onu parkta bırakıp gittikten sonra ölmüştür. Bu nedenle bir şekilde olanlardan kendini sorumlu tutmaktadır. 10 yıl önce ise hacker iken takip edildiği sırada öldü sanılmaktadır. Hakkındaki gerçeği sadece üvey kız kardeşi ve şirketin resmi CEO’su Ko Yoo-Jin (Choi Yeo-Jin) bilmektedir. Genç adam test aşamasındaki Holo'yu denemek için günleri sayarken icadı gözlük, peşindeki teknoloji hırsızlarının hedefindedir. Holo karakteri hologram bir yapay zekâdır ve sadece gözlüğü takanla iletişim kurar. Se Yeon tamamen şans eseri gözlüğü edindiğinde önce neler olduğunu anlayamaz. Ancak zamanla Holo ve kendisi birbilerinin düşünce yapısını anlamaya  başlar. Üstelik bu yakışıklı adam genç kadının zorlukları aşmasına yardımcı olacaktır.

Yorum: Aslında şirin sayılabilecel bir konusu var ama Are You Human dizisindeki gibi var olmayan ve insan elinden çıkma teknolojik şeylere aşık olma hikayelerini saçma buluyorum. Bu nedenle her ne kadar Yoon Hyun-Min'i izlemeyi sevsemde bu dizi beni pek açmadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder