Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

29 Aralık 2016 Perşembe

Second To Last Love (2016)

Olta ve büyük balık şansım devam ediyor. Ergen işi diziler zaten bir süredir ilgi alanımdan çıktı. Dolayısıyla bu tip yetişkin insanların gündelik yaşamından kesitler sunan ama bir ölçüde dram ve hüzün de barındıran hikayeleri izlemeyi dinlendirici ve daha keyifli buluyorum. Second To Last Love orta yaşlarındaki iki insanın talihsiz, sinir bozucu ve yanlış anlaşılmalar yumağında değişip gelişen ilişkisini anlatıyor.

Ko Sang-Sik çevre işleri müdürlüğünde çalışan kuralcı, disiplinli, işini hakkıyla yapmaya azmatmiş bir adamdır. Ekibindekilerin kimi zaman yol açtığı sorunları çözmek gibi tatsız birçok şeyle uğraşır. Ailesiyle Seul dışında doğa içinde bir yerde yaşamakta her gün bisikletle işe gidip gelmektedir. O günlerde ansızın birimi bir diğeriyle birleştirilince amiri de değişir. Kang Min-Joo ise dizi yapımcısı başarılı bir iş kadınıdır. Kanalda yaşanan her sorunun yegane sonuçlandırıcısı ve tam bir profesyoneldir. Şu anda devam eden dizi için Ko Sang-Sik'ın düzenleme işlerini yürüttüğü mekanı kullanmak ister. Ancak karşılıklı yazışma arasında yaptığı yazım hatası karşı tarafın sinirlerini zıplatınca beklediği onayı alamaz. Yetiştirmesi gereken bir çekim takvimi vardır. En sonunda sorunu çözeceğini söyleyip ekibi sahaya yönlendirir. Ko Sang-Sik kabul edilmemesine rağmen çekime gelindiğini öğrenince iyice sinirlenir. Sonrasında görürür ki onayı kendi üst yetkilisi vermiştir. Kadının bakış açısı bir bakıma mantıklıdır. Şimdilerde mekan tanıtımında en etkin yol dizilerdir ve o da bu imkanı değerlendirmek istemiştir.

Kang Min-Joo her ne kadar dediğim dedik adamı imzalı onayla yense de şimdi atlama gerektiren bir sahne için ortalığı birbirine katan genç oyuncuyu sakinleştirmesi gerekmektedir. Ekipmanların güvenliği konusunda ikna edemeyince içini rahatlatmak için atlayış yapmayı kabul eder. Ne yazık ki bilmediği şeyse bu etkinlik henüz deneme aşamasındadır ve onay alınmadan sadece kurulumu yapılmıştır. Çekim ekibi tam da o sırada alana gelip kendilerini uyaran Ko Sang-Si'ye kulak asmaz. Kang Min-Joo havada yaylı sistemle birkaç kez gidip gelir. Sonra birden herkesin dehşete düşen bakışları arasında bağlardan biri kopar ve suya gömülür. Ko Sang-Sik olaya şahit olunca bir kez daha şansına söylenip göle atlar. Suni tenefüs sonrası Kang Min-Joo ciğerlerinde kalan suyu adama püskürterek kendine gelir. Genç kadın güzel bir özür beklerken sorumsuzluk ve dikkatsizlikle suçlanınca ikili bir kez daha didişmeye başlar.

Yaşananlar astı Cha Soo-Hyuk'un ihmalinden kaynaklansa da Ko Sang-Sik yönetici sıfatıyla kendisinin de ihmal ettiği şeyler olduğunu öne sürüp genç adamın disiplin cezası almasını engeller. Kang Min-Joo  bu arada şehirden taşınır ve tesadüfen Ko Sang-Sik'in kiracısı olur. Ne yazık ki O'nun için de işler ters gitmektedir. Çalıştığı dizi çalıntı senaryo ithamlarıyla karşı karşıya kalınca zor duruma düşer. Hikayenin asıl sahibiyle anlaşmak durumundadır ve esefle fark eder ki bu kişi Ko Sang-Sik'in kızkardeşidir. Görünüşe göre bir takım nedenlerden adamın çalıştığı bu sektöre belirgin bir hoşnutsuzluğu vardır. Geçmişte yaşadığı olay ölümle sonuçlanmış ve adamda ansiyeteye varan bir travma bırakmıştır. 

 

Notlar:

Second To Last Love aynı adlı japon film ve dizi serisinin Kore uyarlamasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder