Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

23 Aralık 2017 Cumartesi

Saimdang, Light's Diary / Saimdang, Memoir of Colors (English title) (2017)

Dizinin adı: Saimdang, Light's Diary / Saimdang, Memoir of Colors (English title) (2017)
Yapım Yılı: 2017
Bölüm Sayısı:
 
 
İki ayrı zamanda geçen hikayede Lee Young-Ae iki kadını; sanat tarihi öğretim görevlisi ile babasının katli sonrası yaşadığı trajik aşk hikayesiyle öne çıkan tarih figürü Shin Saimdang'ı canlandırıyor. Kralın akrabası Lee Gyeom rolünde bir diğer yıldız oyuncu Song Seung-Heon ise özgür bir kişiliğe sahip, yazıda, müzikte, resimde, dansta yeteneği olan bir sanatçıdır. Shin Saimdang ile gençken karşılaşmış ve ona aşık olmuştur.
 
 
Günümüz Kore'sinde Sanat tarihi profesörü Seo Ji-Yoon, Shin Saimdang'ın günlüğünü keşfeder. Devamında yolu gizemli bir portreye kadar uzanır ve elde ettiği tüm bulguların ardına gizlenmiş sırrı çözmeye çalışır. 
 

Joseon döneminde yaşamış gerçek tarihi bir kişilik olan Shin Saimdang. zamanında gözler önüne serdiği sanat becerileriyle ünlü ressam, ve şairdir. Herşeye rağmen ayakta kalmayı başarır ve önemli işlere imzasını atmıştır.
 
NOTLAR
 
- Nedendir bilinmez yayınlandığı dönem o yılın muhtemelen en beklenen yapımlarından bir olsa da 8 gibi rakamlar sahip ama bana göre içi boş o kadar diziye karşın, Saimdang, Light's Diary'nin  Imdb puanı hayli düşüktü. Bence kesinlikle bundan daha fazlasını hakediyor. Yine de ana vatanında izlenme oranları oldukça iyi seviyelere ulaşmış.

- Bu dizi ile birlikte Lee Young-Ae 11 yıllık bir aradan sonra oyunculuğa geri dönmüştür.
 
- Günümüz kore parası 50 bin won üzerinde Shin Saimdang'ın portresi vardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder