Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

10 Mart 2023 Cuma

Ms. Hammurabi (2018)

Zamanında yazsaydım şimdilerde uğraşmazdım dediğim bir diğer yapımla devam ediyorum. O yıl hatırlıyorum da yüksek lisans tezi ve neredeyse 11 saat devam eden iş süreci hayatımı felce uğratmıştı. Arada bir parça nefes alabilmek adına yaptığım tek şey dizi izlemekti. Başrollerde  Go Ara, Kim Myung Soo (L), Sung Dong Il, Ryu Deok Hwan ve Lee Elijah yer alıyor. Hukuk türündeki yapım bu kez savcıları ya da avukatları değil hakimlerin dünyasını anlatılıyor.

İşinde başarılı hakim Im Ba-Reun iş çıkışı tıklım tıklım haldeki metro ile eve dönerken lise yıllarında aşık olduğu Park Cha O Reum'u birkaç koltuk yanında oturduğunu fark edince önce hatıraların hücumuna uğrar sonrasında genç kadının tam da o anda ilan ettiği taciz olayına şahitlik eder. Güvenlik tarafından adam olay yerinden götürülürken mağdur teşekkürlerini sunar. Geçmişte hatırladığından oldukça farklı görünen genç kadın az öncekine benzer bir taciz olayını yaşadıktan sonra korku içinde titreyerek yaşadıklarını kendisine anlatmıştır. 

Park Cha O Reum gitmek için selam verirken gözlerini üzerine diker ve liseden bir arkadaşıma benziyorsun der. Kısa bir sohbetin ardından aynı yere gittiklerini hatta aynı birimde görev yaptıklarını fark ederler. Görünüşe göre genç kadın bölümlerinde görevlendirilen yeni hakimedir. Birlikte binaya girdiklerinde kıdemlisi olarak işleyiş ve süreci anlatır. Şefi konumundaki baş hakim Han Se Sang daha ilk gününde davalara yaklaşımı ve tavrıyla başlarını ağrıtacağını düşünmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder