Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

26 Aralık 2022 Pazartesi

Love In Contract (2022)

Bölüm Sayısı:16
Yayın Yılı / Kanal: 2022 /tvN
Adı: Love In Contract (2022)
 

Choi Sang-Eun (Park Min-Young) etkileyici ve çekici bir kadındır. Oldukça ilginç bir mesleğe sahiptir. Kontrat yaparak "kağıt üstünde gerçek" evlilik hizmeti sunmaktadır. Amacı mezunlar buluşması ve okul toplantıları gibi etkinliklere katılırken "eş" rolü yapan birine ihtiyacı duyan evlenememiş ya da çevre baskısından yorulmuş erkeklerin sorununa çözüm bulmaktır. Haftalık programını kısa ve uzun vadeli sözleşmelere göre ayırmıştır. Ancak Jung Ji-Ho (Ko Gyung-Pyo) gibi beş yıldır evli olduğu, haftanın üç gününü ayırdığı uzun vadeli sözleşmeli müşteriler haliyle daha özeldir. Yine de tanışmalarının üzerinden geçen onca yıla karşın hakkında pek fazla bilgisi yoktur. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma akşamları ona leziz yemekler yapan adam konuşkan biri değildir.  Jung Ji-Ho aslında tam da göründüğü gibidir. Sosyal yönü zayıftır. Hatta karakterinin barındırdığı karanlık yönü törpülemek için destek gruplarına katılmaaktadır.
 
 
Choi Sang-Eun artık yaptığı işi bırakmaya karar vermiş emeklilik için günlerini sayarken bunu en uzun vadeli müşteri eşi Jung Ji-Ho'ya nasıl söyleyeceğini düşünür. Haftanın bitiminde doğru kelimeleri seçip yapmak istediği o konuşmanın henüz başındadır ki adam "bu evliliği bitirelim" diyerek kendisini şaşkına çevirir. Bir şekilde bunca yılın ardından adamdan etkilenmiştir. Ama bunu anlaması ve kendine itiraf etmesi kolay değildir. Canı sıkılır, hatta Jung Ji-Ho'ya gıcık olur. İşlerin karıştığı o sıralar popüler oyuncu Kang Hae-Jin (Kim Jae-Young) Jung Ji-Ho'nun yaşadığı apartamana taşınır. Ünlü olmasının yanında zengin bir ailenden gelmektedir. Ancak bu gerçeği gizlemektedir. Birkaç yıl önce evinden ayrılırken gördüğü Jemie adlı bir kıza ilk görüşte aşık olmuş onu bir türlü unutamamıştır. Siteye taşındığı gün asansörde aynı kızı ikinci kez gördüğünde büyük bir şok yaşar. Ayrıca farkına varır ki beraberinde gelen ve kedisi Jamie'yi taşıyan adam da kocasıdır. Karşılaşmayı tekrar tekrar hatırlayıp kedisine seslendiğnde kadının isme vediği tepkiyi düşününce O'nun Jamie olduğu sonucuna varır. O sıralarda şehirde kadınları hedef alan bir seri katil vardır ve genç adam bir akşam alt kat merdivenlerinde Jung Ji-Ho'yu karşısındaki birşeye bıçak sallarken görür ve korkuya kapılır. Senaryolara alışkındır. Haliyle Jung Ji-Ho hakkında kafasında beliren olasılıklar da ürkütücüdür.
 


Editör Yorumu:

- Yukarıda yazdıklarımdan yola çıkarak ağır polisiye, dedektiflik konusu işlendiğini sanmayın. Başlangıçta biraz böyle bir hava yaratılmıştı çünkü. Ancak ana tema romantizm ve aşk hikayesi.

 

-  Oyuncu Kim Jae-Young'u yakın zamanda daha eski tarihli bir dizide yan rolde izlemiştim. Bana mı öyle geldi yoksa burada  yüzü çok mu yapay ve estetikli görünüyor?  Pek sevemedim bu nedenle.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder