Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

18 Mart 2023 Cumartesi

Through the Darkness (2022)

Yayının Diğer Adı: Those Who Read the Hearts of Evil

Yayın Kanalı / Bölüm Sayısı: SBS / 12 Bölüm

Yazı listemdeki tercihlerden görebildiğiniz üzere suç, gerilim, polisiye türü benim favorim. Normal şartlarda devam eden dizilere dair sonunu beklemeden başlık açmam. Ancak yapım 4 bölüm sonrası merakımı cezbedip beni fazlasıyla içine çekti. Bitirdikten bir kaç ay sonra da yeniden izledim. Senaryo "Those Who Read Hearts of Evil" adlı bir romanın uyarlaması. Finali sonrası neden sadece 12 bölüm umarım 2. sezonu da yapılır diyerek hayıflandım ama nafile. Kim Nam Gil'i en son Deserving of the Name (Live Up To Your Name) uçuk kaçık Joseon devri doktoru Heo Im rolünde izlemiştim. Ancak yapımı tamamladım mı yoksa yarım mı bırakıp çöpe yolladım hatırlamıyorum ama benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Hatta oyuncu yavaş yavaş yaşının da ilerlemesiyle sektöre veda mı etmek zorunda kalıyor demiştim. Neyse ki bu yeni yapımla yüzüm güldü. Saç modelini de yakıştırdım. Konu yıllara yayılarak işlenmiş. Buna bağlı olarak dönem teknolojisi, kişilerin dış görünüşü ya da kıyafetleri değişiyor.

Gelelim konusuna: 90'lı yılların sonuna doğru Song Ha-Young yeni birimine atandığında kadınları hedef alan Kırmızı Kasketli bir suçlunun işlediği cinayetler nedeniyle ofis yoğun mesaidedir. Kendisinin sadece katili bulmaya değil suçun nedenine de odaklanan düşünce yapısı ile bölüm amiri Park Dae-Woong'nun zanlılara yönelik peşin hükümlü yaklaşımı ve bu doğrultuda şiddet uygulaması sürtüşmelerine neden olur. Üstelik son cinayetin kurbanının erkek arkadaşı eski bir tanıdığıdır. Aynı süreçte getirilen bir diğer cinayet zanlısı Yang Yong-Chul'un demir parmaklıklar ardındaki Bang Ki-Hoon'a bakıp söylediğ sözler dikkatinden kaçmaz. Daha sonra hapishaneye yollanınca hem zihninin nasıl çalıştığını çözebilmek hemde dosyaya katkı sağlayacak yeni bir yaklaşım edinebilmek için O'nunla görüşmeye gider. Bu arada Bang Ki-Hoon sorgu odasında itiraf etmesi için amir tarafından dövülür. Yapılan soruştuma Song Ha-Young'un bir türlü aklına yatmaz. Adli tıptan Kook Young-Soo'ı çağırır bir kez daha olay yerini araştırmak ister. Sistemde tesbit edilemeyen bir parmak izine ulaşırlar. Ancak tüm bulabildikleri bu kadardır. Arkadaşı Bang Ki-Hoon o suçtan hüküm giyer. İki yıl sonra işlenen başka bir cinayet O'nu bu davayı yeniden ele alması gerektiği sonucuna götürür. Elbette kapanmış defterleri açmak polisin işini doğru düzgün yapamadığı anlamına geleceği için Park Dae-Woong ile bir kez daha sürtüşme yaşar. Ancak sonunda haklı olduğu anlaşılır. Yine de izledikleri yol, yani hapishane görüşmeleri sonrası bir cinayeti çözmek için bir diğer katile başvurulması şeklinde algılanır ve ülkede tartışmalara yol açar.

Ağır Suçlar Birimi'nin altında kurulan yeni birim "Davranış Analiz Ekibi" Song Ha-Young, Kook Young-Soo ve yeni yüz çaylak Jung Woo-Joo'dan oluşan ve emniyetin bodrum katta nerdeyse kimsenin varlığını farkında olmadığı bir ekiptir. Özellikle katillerle birebir görüşmeler yapmak suretiyle "Suçlu Profilini" çıkararak onların zihinlerinin işleyişine odaklanmaktadırlar. Beş yaşındaki bir kız çocuğunun parçalanmış cesedinin ardındaki gizemi çözmek için tüm birimlerin birbirleriyle yardımlaşması da kaçınılmazdır. Bir yerlerde caniler vahşeti sürdürürken olaylar şu an ki dava ile sınırlı kalmayacaktır.

 

Hatırlatma: Through the Darkness Ost Şarkı Sözleri'nın Korece Transkripsiyou ve Türkçe Çevirileri İçin Tıklayınız.

 

Editörten Ek:

1. Yanılıyorsam düzeltin. Dizinin halen devameden  "Mindhunter" adıyla yapılan bir Abd versiyonu var. 
 
2: Through The Darkness dizisinin müzik albümünde orijinali Cho Yong-Pil'e ait olan The Leopard of Kilimanjaro Şarkının 4Men tarafından seslendirilen versiyonu yer alıyor. Grubun üzerine tıklayarak dinlemenizi öneririrm. 1985 yılından Cho Yong Pill versiyonunun giriş bölümü Tunnel dizisinin başlangıcında çalıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder