Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

27 Ocak 2023 Cuma

Vagabond (2019)

Yayınlandığı dönem izlediğim bir diğer yapım Vagabond. Kelime anlamı başıboş gezen, serseri. Başrollerde üç yıldız oyuncu Cha Dal Geon rolünde Lee Seung Gi, Go Ha Ri rolünde Bae Suzy ve Gi Tae-Ung rolünde Shin Sung Rok var. Sınırları aşan bir komplo, ulusal güvenlik ajanları, para için insanların hayatlarından koparmakta tereddüt etmeyecek karakterler... Açılış sahnesinde Afrika'nın uzak bir bölgesinde tetikçi olarak gördüğümüz Cha Dal-Geon vur emri aldığı hedefindeki kişiyi, Go Hae Ri'yi görür ve silahını ateşler. Böylece daha ilk karelerden itibaren bir sürü soru işareti ve bir dolu gizem biz izleyenleri merak içinde bırakır.
 
Güney Kore o günlerde yeni hava savunma sistemleri almak üzere çeşitli ülkelerle görüşme halindedir. Onlardan biri Dynamic System'dir. Elbette bu durumda pastadan pay almak isteyen John & Mark gibi başka firmalar için egale edilmesi gereken bir rakiptir. John & Mark savunma sanayi şirketi Ceo'su Jessica Lee ile işbirliği içindeki eski CIA ajanı ve aynı şirketin ikinci başkan Michael herşeyin farkınddır. Gece yarısı Fas'a gidecek uçağın düşürüleceğine dair polise isimsiz ihbarda bulunur. Ancak peşindekiler tarafından yakalanır ve öldürülür. NIS ajanı Go Hae Ri işimdilerde Kore'nin Fas büyükelçiliğinde sözleşmeli personel görünümde gizli görevdedir.  İş çevresine Portekiz'e giden ama terk edilip geri dönen stresli kız görüntüsü verirken amacı Michael'in ölümünü araştırmaktır. 
 

Aksiyon yönetmeni olma hayalleriyle dublörlük yapan Cha Dal-Geon bir yandan yeğenini büyütmekte diğer yandan da faturalarını ödeyebiilmek gibi temel geçim dertleriyle boğuşmaktadır. Tüm tehlikelerine ve zorluğuna rağmen yaptığı işte yeterli kazancı elde edemeyince hayallerinde vazgeçer ve geceleri taksiciliğe başlar. Oysa yeğeninin kahramanıdır. Çocuk amcasının kendisine yalan söyleyip hala çalışıyor numarası yaptığını anlayınca hayal kırıklığına uğrar. Tüm akşam yüzü turşu satar haldedir. Fas-Kore ilişkilerinin 50.yılı şerefine Fas'ta düzenlenen etkinliklerden biri olan Tekvando gösterisine gitmeyeceğini söyler. Elbette çocuğun herşeyi bildiğinden habersiz trip attığını düşünen Cha Dal-Geon bu davranışlarına bir anlam veremez. Genç adam tüm hafta aksiliği devam eden ve şimdi uçuş için valizini toplayan çocuğun derdini anlayamaz. Cha Hoon havaalanına gelmesini de istemez. Ekip otobüsüyle gidecektir. Çocuk tüm aksiliğine rağmen son dakikaya kadar gözleriyle kalabalıkların arasında amcasını arar. Biniş için çağrı yapılır ve yolcu uçağı havalanır. Uçuş sorunsuz başlar. Ta ki gece yarısı yolculardan biri harekete geçene kadar. Tuvalette hazırlıklarını tamamladıktan sonra uçağın teknik mekanizmalarının yer aldığı bölüme girer. O andan sonra zaten herşey karışır. Önce motorlarından biri arıza yapıp parçalanır. Kaptanlar kule bağlantısı sağlar. Acil  durum ve iniş için izin isterler. Basınç düşmesine ek hacklenen kontrol panalleri çalışmaz. Uçağın bir tarafı yanan motor nedeniyle alev almış ve gövdesinde de delik açılmıştır. Kaçınılmaz biçimde düşüşe geçer. Ca Hoon bayılmadan hemen önce amcasına son bir mesaj yazar. Ama gönderemeden telefonu elinden kayarken kendinden geçer...
 

Kaza ülkede şok etkisi yaratır. Mavi Saray'daki basın açıklaması öncesi başbakan devlet başkanına uçağın Dynamic System'in son teknolojisi olduğu bilgisini iletir. Canlı yayın Dynamic System'in özlerini sunduğu toplantı ile devam eder. Yeğeninin uçakta çekim yaptığı videosunu seyreden Cha Dal-Geon'nun gözyaşları ya da sevdiklerini kaybedenler salonu basıp dışa vurdukları öfke ve acıya rağmen gidenlerin ardından yapılacak birşey yoktur. Uçak kalıntılarının toplanma sürecinde bulunabilecek cesetler olabileceğinden firma yaslı ailelerin Fas'a gidişini temin eder. Sahilde ayrıca cenaze töreni düzenlenecektir. Kore büyükelçiiği görevlisi Go Hae Ri ve Kim Ho-Sik onları karşılar. Tuvalette yüzünü yıkayan Cha Dal-Geon yorgundur. Bu sırada yanındaki yüzü yaralı adam dikkatini çeker ve birden yeğeninin videosunda arka planda otururken görünen aynı adam olduğunu fark eder. İşin rengi değişir. Adamın peşine düşer. Fas sokaklarında kedi fare oyunu cinsinden bir kovalamaca başlar.
 
NOTLAR:
 
Yarım kalmış hissi uyandıran bir final yapıldı. Doğal olarak sevenleri 2. sezonun geleceği yönünde beklentilere sahipler. Ancak bildiğim kadarıyla şu ana kadar bu yönde bir gelişme yok.
 

Editör Yorumu:


Yapım hakkındaki yorumlar iyi olduğu yönündeydi. Bu ara karşıma çıkınca yeniden izleyeyim dedim. Ama arşivimden kalıcı şekilde sildiğimi fark edince şaşırdım. Bunı yaptığımı açıkçası hiç hatırlamıyorum. Demek oluyor ki yeniden göz atabilirim diye ikinci bir şans vermemişim. Konuya dair hafızamda yer eden birşey yoktu. Tabi bazen anlık ruh durumu dizileri harcamama neden olabiliyor:) Herşeyden önce komplo hikayelerini her zaman heyecan verici bulurum. Açıkçası bu yapımdan çok daha kalitesiz şeyleri bile belirli bir dereceye kadar beğenmişliğim varken yeniden izleme listeme aldım. Şimdi ise buna değdiği düşüncesindeyim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder