Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

30 Aralık 2021 Perşembe

The Silent Sea (2021)

2021 yapımı sekiz bölümlük Netflix bilimkurgu dizisinin başrollerinde Dr. Song Ji-An rolünde Bae Doo-Na ile gemi kaptanı Han Yun-Jae  rolünde  Gong Yoo yer alıyor.

 

İnsanlığın yavaş yavaş sona erdiği bir gelecekte dünya çöle döner, su kaynakları tükenme noktasına gelir. Halkın en temel ihtiyaca erişimi karta bağlanınca oluşturulan sınıflama sistemiyle suyu elde etmek zorlaşır. Araştırmacı bilim insanı Dr. Song Ji-An beş yıl önce gizli tutulan bir nedenle kapatılan ay üssündeki bir numunenin dünyaya getirilmesi görevi kendisine teklif edildiğinde bunu kabul etmesinin tek nedeni ablasını orada yitirmiş olması ve geride cevapsız birçok soru işaretinin bulunmasıdır. Ayrıntıları açıklanmayan ama ülke açısından önemli görünen görevin birçok belirsizlik taşıması Dr. Song Ji-An'ı rahatsız eder. Dolayısıyla beklediği yanıtları ancak oaraya gidince öğrenebileceğini düşünür.


 

 Editör Yorumu:

 

İzleyiciler bilimsel mantık hataları nedeniyle yapımı eleştiri bombardımanına tutsa da kanımca oldukça ilginç bir hikaye işlenmiş. Emin olun daha önce nice berbat Hollywood işleri şişirilip bizlere reklamla pazarlanmıştır. Adı üzerinde zaten: -kurgu- Oturun ve zaman geçirmek için izleyin. Özellikle türe ilginiz varsa keyif alırsınız. Gerisi pek önemli değil zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder