Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

2 Nisan 2023 Pazar

Scent of a Woman (2011)

Bu yapım bana sürpriz gibi geldi. Başrolde Kim Sun-A ve Lee Dong-Wook yer almışlar. Neredeyse %20'leri bulan izlenme oranı elde etmiş. Önceki yıllar izlemiş olabilir miyim diye düşündüm ama açıkçası durum böyle olsa konuyu anımsardım herhalde. Çünkü geçmişte izlediklerimi kolay kolay unutmayan sağlam bir hafızam vardı. Ablam bu kadar ayrıntılı hatırlayabilmeme şaşırırdı. Korona sonrası unutkanlığın arttığı süreç bende de dikkat eksikliği, hafıza zayıflığı had safhada. Aşı olduk ama açıkçası kobaydık bir nevi. Yani ileride başka sorun yaşatır mı muamma. Neyse gelelim dizinin hikayesine:

Otuzlu yaşlarında bekar bir kadın olan Lee Yeon Jae (Kim Sun A), on yıldır Line Tour adlı seyahat şirketinde çalışmakta hayatı geçim sıkıntıları ve işi arasında gidip gelmektedir. Seul'u ziyaret eden Andy Wilson adındaki sanatçıya gezisinde eşlik ederken onun yüzüğünü çalmakla suçlanır. Sonrasında geçirdiği bir trafik kazası bir başka trajediyi beraberinde getirir ve yapılan tetkikler sırasında genç kadın kanser olduğunu ve altı ay ömrü kaldığını öğrenir. Teşhisi koyan doktor Chae Eun Suk çocukluk arkadaşıdır ama nedendir bilinmez adam hastalarına karşı çok merhametsiz ve kabadır. Genç kadın Kalan ömrü için yapacaklarını listeler. Varını yoğunu vererek çalışsa da takdir etmeyen, kendisine iş yerinde gün yüzü göstermeyen, kız kurusu diyerek hakaret edecek kadar seviyesiz birim şefine haddini bildirdikten sonra  istifa eder. Ardından da hırsızlık suçlamasını sürdüren, zenginliği ile herkesi ezebileceğini sanan yüzsüz şirket ortağı Im Se-Kyung'ın davranışının altında kalmaz ve bir tokatla yaptığını iade eder.

Lee Yeon Jae hayatı boyunca birikim yapsa da hayalini kurduğu evde yaşayamayacağını düşünür. Bu yüzden hep istediği o tatile çıkmaya karar verir. Uçak biletini birinci sınıftan alır. Okinawa'da güneşin tadını çıkarmaya kararlıdır. Şirket varisi Kang Ji-Wook ise adaya tatil seçeneklerini oluşturan paketleri deneyimleme üzerine bir ön araştırma yapmak için orada bulunmaktadır. Hayatı işinden ibarettir ve ticari bir anlaşma sürecinin meyvesi nişanlısı Im Se-Kyung ile çok da hoş olmayan bir randevunun ardından kadının pişkinliği keyfini kaçırmıştır. İkilinin yolları birinci sınıf tekne turundaki isim yanlışlığı ile kesişir. Günü birlikte tamamlarken ikisi de geçirdikleri zamandan keyif alır. Elbette yeniden gerçek hayata ve onları bekleyen sorunlara dönmeleri kaçınılmazdır.


Editör Yorumu:

Kadın oyuncunun hayat verdiği Lee Yeon Jae karakteri biraz acyipti. Yani saflık ve aptallık da bir yere kadar. Ayrıca seyahat şirketi müdürünün yaptığı da biraz aşırı geldi. Bu ölçüde bir mobbing olayına bence kimse kayıtsız kalamaz. Tüm yaptığı ortada iken neden kovulmadı o da ayrı!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder