Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

1 Mart 2023 Çarşamba

On the Verge of Insanity (2021)

On the Verge of Insanity bir şirketin teknoloji birimlerindeki eski çalışanlarına karşı yeni çağın fikirlerine kapalı olduklarından yola çıkan ve onların deneyimlerini küçümseyip görmezden gelerek kabullenmekte zorlanan astları ile değişen zamana ve teknolojiye ayak uydurmaya çalışan üst ilişkisindeki insanların yaşadıkları çatışmayı gözler önüne seren hoş bir drama.

Choi Ban-Seok (Jung Jae-Young) Hanmyung eketronik şirketinde proje geliştirme uzmanı olarak çalışan deneyimli bir mühendistir. Sakin kanlı ve işini ciddiyetle yapan biridir. 22 yıllık iş hayatını geride bırakırken firma karşılaştığı mali krizi işten çıkarmalar yaparak çözmeye yoluna gider. Süreci yürütmekle görevli Dang Ja-Young profesyonelce idare etse de elbette insanları ekmeğinden eden konumunda olmanın hoş bir tarafı yoktur. Choi Ban-Seok da eninde sonunda bu dalgaya kapılacağının farkındadır ve kendisine yapılan bölüm değiştirme teklifini kabul eder. Şimdilerde akıllı süpürge konusunda çalışma yürüten proje geliştirme ve arge birimine dahil olur.

Varlığı başta ekip lideri Han Se-Kwon başta olmak üzere genç mühendisler için tam bir muammadır. Nihayetinde deneme çalışmalarında sensör değişimini önerirken fikrini alayla karışık "nezaket icabı"değerlendirir. Tabii sonuç olumlu olur. Han Se-Kwon beraberindeki genç ekip arkadaşlarının adama yönelik takdir dolu cümlelerini duymaktan hoşnut değildir. Sonrasında proje üst yönetime sergilenirken sorun yaşanır. Bunu göz önüne alarak yetkisi dahilinde Choi Ban-Seok'u biriminden insan kaynaklarına geçirmek suretiyle ekibinden kovar. Aslında Choi Ban-Seok da test sürecinde basit saydığı ihtimali göremeyen takım liderini çok da yetenekli bulmamıştır ve bunu iş arkadaşına söylerken Han Se-Kwon şans eseri kulak misafiri olmuştur. Bu da kin gütmesi için yeterlidir. Tam da aynı gün insan kaynaklarının idaresine atanan Dang Ja-Young kendisine yönlendirilen personelden yana benzer duygular içindedir. O da insan kaynakları deneyimi olmayan Choi Ban-Seok'ın ofisi için dert olacağı düşüncesindedir. Üstüne üstlük değişikliğin mimarı Han Se-Kwon olunca daha da sinirlenir. Adam eski kocasıdır.

Sonrasında Choi Ban-Seo tamamen tesadüfen kendisinden kurtulmak için ön gösterimde eski sensörün kullandığını ve bu bahaneyle işten çıkarıldığını fark edince haliye Han Se-Kwon'nın yakasına yapışır. Olay bir üst makama taşınır. Ancak sözleri şüpheyle karşılanır. Neticede bu adamın aynı zamanda kendi projesini baltalaması anlamına gelmektedir. Kuytu bir köşede eski eşini sorgulayan Dang Ja-Young durumun tam da göründüğü gibi olduğunu anlar. Birimine transferi sonrası aradıkları nitelikleri sıralayıp bu yetkinlikleri taşımadığını belirtir. Ancak Choi Ban-Seok için de bir çıkış noktası yoktur. Bu saaten sonra büyüttüğü çocuğu varken iş değiştirecek lükse sahip değildir. Bölüm ya da iş değişikliği önerisini kabul etmez. Öte yandan özellikle deneyimli personelin görevden alınmasıının bir süre askıya alınması istenmiştir. Bu nedenle Dang Ja-Youn'nın şimdilik O'nu ekibinde tutmaktan başka seçeneği yoktur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder