Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

19 Mart 2023 Pazar

True Beauty (2021)

Başrollerde Mun Ka-Young ve Cha Eun-Woo'yu gördüğümüz True Beauty izlerken bana bir parça ID: Gangnam Beauty'yi hatırlatmıştı. Hatta Cha Eun-Woo'nun orada da yer aldığını fark edince şaşırdım. Birbirine çok benzeyen "çirkinken güzelleşen içerikli" iki senaryoyu da neden seçmiş acaba? Söyleyebileceğim bir diğer şeyse yapımın daha çok "Koreli Oppa bulma" hayali kuran teenageer kitleye hitap etttiğini hissettiren bir içeriğe sahip olduğu yönünde. Bu yüzden 25 üzeriyseniz konu yavan ve sıradan gelebilir. Ekleyelim. Hikayemiz yine bir webtoon uyarlaması.

 
Im Ju-Kyung doğduğu günden beri dış görünüşü nedeniyle uygunsuz, sevimsiz ve nazik olmayan cümleler duyarak büyümüştür. Animelerde özel güçlerle güzelleşen karakterler gibi olmayı hayal etse de insanların acımasız yargıları gölge gibi peşini bırakmaz. Akran zorbalığının artarak devam ettiği lise dönemi kabusunu derinleştirir. Okul ortamında arkadaştan da yoksundur. Çünkü muhtemelen onunla takılan için de alay konusu olma riski vardır. İlgi alanı korku mangaları ve metal müzikle yalnızlığını avutur. Okul kantininde görevli bir çocuk kendisine karşı oldukça naziktir. Genelde insan yerine bile konulmadığı için Im Ju-Kyung haliyle ondan hoşlanır. Sınıfındaki kızlar durumu fark edip herşeyi gence anlatırlar. Beş para etmez tip de herhalde hakaret gibi görüp Im Ju-Kyung'un duygularını kaba şekilde reddeder. Kızlar bir diğer aşağılık hareketi sürdürüp tam da o anı kayda alır ve sosyal medyada paylaşırlar. Böylece Im Ju-Kyung'ı dış görünüşüyle hedef alan linç girişimi çığ gibi devam eder.


Soluğu yüksek bir binanın çatısında alan Im Ju-Kyung herşeyi orada noktalamak niyetindedir. Yine de ailesini ve yaşamını düşününce verdiği kararın doğru olmayacağı sonucuna varır. Bu sırada arkasında duyduğu bir sesle dikkati dağılır ve bir el bileğini yakalayıp onu aşağı çekerken gözlüğü de gözünden fırlar. Görüşü bulanıklaştığı için kurtarıcısının yüzünü seçemeyen ama ondan temiz bir fırça yiyen genç kız aklından geçse de atlamayı düşünmediğini söyler ama çocuk çoktan yürüyen bir öfke topu halinde az önce girdiği kapıda gözden kaybolur. Onu izlemek akşam  karanlığı yüzünden kolay değildir. Hatta merdivelerde bir kez daha düşer. Gitti sandığı kurtarıcısı bir kez daha yardım için gelir. Im Ju-Kyung yaşadılarını geride bırakıp görünümü için neler yapabileceğine kafa yorar. Ailesi şehir değiştiriken o da yeni bir okula transfer olduğunda makyaj konusunda uzmanlaşmıştır. Koridorda yürürken herkesin söylediği yegane cümle ne kadar güzel olduğuna dairdir. Bu aşamada fark eder ki gerçekten hayatı için yeni bir sayfa açılmış gibidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder