Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

3 Eylül 2023 Pazar

Something in the Rain (2018)

 

Yoon Jin-A (Son Ye-Jin) bir kahve markasının kafe zincirinde danışman olarak çalışan ve ailesiyle yaşayan 30'lu yaşlarında alımlı hoş bir hanımefendidir. İş yerinde uyumlu ve sorun çıkarmayan "ofis arkadaşlarının ifadesiyle itaatkar" bir duruş sergilerken yaşanan sorunlara katlanmaktan yana aslında o kadar da huzurlu ya da rahat değildir. Evde ise özellikle yıllar boyunca annesinin yüksek standartlarını karşılamaktan yana yorulmuştur. 


En yakın arkadaşı akşamları içmek için sıkça bir araya geldiği Seo Kyung-Sun da kendisi gibi bekardır. Annelerini ölümünün ardından babaları evlenip onları terk edince üniversite hayalinden vazgeçerek erkek kardeşi için hem abla hem ebeveyn olmak zorunda kalmıştır. Üç yıldır çalıştığı firma için Amerikada görevlendirilen ve şimdilerde dönme sürecindeki Seo Joon-Hee için oturduğu sitede güç bela kiralık daire bulur. Delikanlı ise birkaç gün önce şehre gelmesine karşın biraz kafa dinlemek istemiş ve henüz ablasıyla iletişime geçmemiştir. Bisikletle iş yerinin bulunduğu plazaya ulaşmıştır ki Yoon Jin-A'nın yanından geçtiğini fark eder. Genç kadınsa bir anlık dalgınlığın sonrası duraksar. Ancak görünüşe göre yüzü tanıdık gelen o kişi uzaklaşmaktadır. Yeniden yoluna devam ededursun aynı bisikletli önünde fren yapar ve böylece uzun zaman sonra birbirlerine selam verirler. 


İş yerleri aynı binada iken sabahları karşılaşmaları kaçınılmazdır. Yoon Jin-A açısından çocukluğunu bildiği hatta kendi erkek kardeşiyle de arkadaş olan, şimdilerde ise çekici bir adama dönüşen Seo Joon-Hee'la özellikle öğle arası yemeleri gibi bahanelerle zaman geçirmek eğlenceli ve hoştur. Delikanlı içinse zaten her zaman hayranlık duyduğu ve ışıltılı karakterinin eşlik ettiği güzelliğiyle kendisini büyülen bir kadındır. Günler birbirini izlerken onun iklimine kapılmaması zaten imkansızdır.

 

NOTLAR:

Bana bu diziyi izlenir kılan şeylerden biri de içinde çalan iki İngilizce şarkı. İlginç biçimde kimleri yapımın müzik albümünü ve içerdeki bahsi geçen şarkıları sık duydukları için sıkıcı bulmuşlar ve eleştirmişler. Oysa kanımca uyumlu ve rahatlatıcı. Zaman zaman onlara eşlik eden yağmurun altında yaşanan aşk hikayesi sanki 1950'lerin masumiyetine götürüyor.


"Save The Last Dance For Me" (Oyuncu Bruce Villis seslendirmiş)

 

Tammy Wynette "Stand By Your Man"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder