Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

1 Mart 2023 Çarşamba

When the Weather is Fine (2020)

Hye-Won (Park Min-Young) tatsız bir olay sonrası müzik öğretmenliğini bırakıp, yıllar sonra ailesinin memleketine, aynı zamanda kendisinin de liseyi devam ettiği yere döner. Gelişi kaçınılmaz biçimde derinlere gömdüğü acı hatıraları su yüzüne çıkarır. Yaşadıkları travmatik olay sonrası zaten birbirine pek de yakın olmayan ebveyn çocuk ilişkisi parçalamış, güvenip sırrını paylaştığı Kim Bo-Young sözünü tutmamış, ardından hakkında yayılan söylemler sonrası normal hissedebileceği tek yer olan okulu da onun için katlanılmaz hale gelmiştir. Neden geri geldiği ise herkes için muammadır. Kalmak için gittiği eski evi her ne kadar hiç müşterisi olmasa da teyzesi tarafından şimdilerde konuk evi olarak işletilmektedir. Ne hasret dolu bir kucaklama ne de sıcak bir hoşgeldin cümlesiyle karşılanır. Gece çöktüğünde dışarıyı izlemek için çıkar. Yoldan bisikletle geçen bir zamanlar aynı sınıfta okuduğu Lim Eun-Seob'la selamlaşır. Az ilerdeki tarlada gelişi güzel serpiştirilmiş marşmelova benzettiği şeylerin ne olduğunu sorar. Genç adam için o an dejavu gibidir. Aslında yıllar önce aynı kişi tam olarak aynı cümleleri aynı şekilde yöneltmiştir kendisine. Balya der kısaca...

Ertesi gün erken saatte uyanır. Malzeme ödünç almak için uğrayan Lim Eun-Seob ile yine karşılaşır. Bu kez ne kadar kalacağını sorduğunda verdiği "bahara kadar" cevabına şaşırmış gibidir. Arabasını ödünç alıp şehire iner ve evde bir takım düzenlemeler ve tadilat yapabilmek üzere malzemeler satın alır. Elinden geldiğince mekanın bozuk kısımlarına el atar. Son olarak binanın ön tarafını boyamaya koyulur. Teyzesinin yağmur yağacağını söylemesi biraz keyfini kaçırsa da işi sürdürür. Ancak ne yazık ki tam da  dediği gibi olur. Boyaların aktığını görünce canı sıkılır. İçeri girmek ister ama kapıyı bir türlü açamaz. Mekana en yakın yer şu anda ışıkları yanan Lim Eun-Seob'ın işlettiği İyi Geceler Kitapevidir. Genç kadın sağnağa dönüşen hava yüzünden mecburan oraya yönelir. Delikanlı saçını kurulması için havlu, içmesi için kahve ikram eder. Pek konuşkan değildir. Kitaplar hakkında sorduğu sorulara kısa ynıtlar verir.  O sırada çalan telefon lise buluşması için kendisini aramaktadır.

Toplantıya katılmak için beraber otobüsle merkeze giderler. 8-10 kişinin oluşturduğu masaya dahil olurlar. Sohbetin içeriği geçmiş ve herkesin başında kavakyellerinin estiği dönemler olunca ilanı aşklara, kimin kimden hoşlandığına gelince şimdilerde belediye bünyesinde memur olan Lee Jang-Woo, Lim Eun-Seob'u sıkıştırır. Genç adam sonunda Hye-Won der ve masadakiler arasında haliyle ufak bir şok ve sessizlik yaşanır. Gece noktalandığında ve herkes evine dağıldığında evine dönen Hye-Won itirafı anımsayıp gülümserken odasında açıklamasının utancını yaşayan Lim Eun-Seob'un gözünden ikisinin karşılaşmaları bir kez daha ekrana yansır. Her yılbaşı birkaçgünlük ziyaretini bekleyen, kışın gelişine, yaprakları döken ağacın dallarının arasından yaşadığı evi görebildiği için sevinen bir adamdır. Kız hala kalbinde taşıdığı aşktır.

Editör Yorumu:

Bazen dizilerdeki anlatım, çevrenin ekrana yansıma şekli ve akıştaki durağanlık ruhunuza iyi geliyor. Sakinleşiyor ve hayat karmaşasından, iş kaygılarından ya da üzerinize uzun süre boyunca çöken keder hissinden sıyrılıp ruhunzu dinlendirebiliyorsunuz. Sanırım bu yapım da bana tam olarak bunları hissettirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder