Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

18 Eylül 2014 Perşembe

Emperor of the Sea (2004)

Yayın Adı: Emperor of the Sea / 해신 Hae-sin

Ülkemizdeki Yayın Adı: Denizler İmparatoru

Yayın Kanalı / İlk Yayun Tarihi: KBS / 2004 

 Bölüm Sayısı: 51

2004 yılında KBS2 kanalında yayınlanan, Denizler İmparatoru (해신 Hae-sin) yazar Cho In Ho'nun romanından alınmıştır. Şilla Krallığı'nin (676~935) hakimiyet sahasında 787-846 yıllarında yaşayan tarihsel kişiliklerinden birini, bir köle olarak doğan donanma komutanlığına değin yüksek bir mevkiye ulaşan Jang Bogo'nun ((Goong-Bo) / 장보고) hayatını anlatır. Jang Bogo, korsanlarla savaşır ve Güney denizlerindeki ticaret hakkını ele geçirebilmek adına kendisine meydan okuyan Shilla asillerinden Madam Jami ile rekabete girer. Jang Bogo'ya destek veren arkadaşı Yeom jang daha sonra aşkı Jeong-hwa için onun düşmanı olur. Yayınlandığı dönem yüksek izlenme oranlarına ulaşmış kanalın o seneki dizi ödüllerinin birkaçını kazanmıştır.  



Editör Notları:


- Yeom Jang karakterine hayat veren Song Il-Kook sonrasında ülkemizde sevilen bir diğer dizi Jumong / Prince of the Legend/ Efsane Prens'te başrol oynamıştır.

- Dizi bir roman uyarlamasıdır.

- Dizi, tema müziği You Leave Me (니가 날 떠나 / Bani Bırakıyorsun) / (Şarkıyı Söyleyen: Kim Bum Soo - 김범수) ) gibi çok iyi şarkılar ve arka fon müzikleri içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder