Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

11 Mart 2023 Cumartesi

The Wind Blows (2019)

Do-Hoon (Kam Woo-Sung) ve Soo-Jin (Kim Ha-Neul) severek evlenmiş bir çifttir. Yılların ardından Soo-Jin artık yaşını da göz önüne alarak çocuk sahibi olma zamanının geldiği düşüncesindedir. Ancak Do-Hoon kafasına estiğinde arkadaşıyla balığa gitme ya da içmek gibi hayatının şu an sağladığı rahatlığı değiştirmek niyetinde değildir. Karısının isteğini kabul etmez. Birbilerine olan sevgilerine rağman ilişkileri sarsılır. Sorunlar çığ gibi büyür. Do-Hoon (Kam Woo-Sung)'nun tüplerini bağlanttığını açıklması bardağı taşıran son damla olur. Öfkeden deliye dönen genç kadın boşanmak istediğini çünkü artık başkalarıyla görüşeceğini söyler. Adamsa bunu kabul etmez.Tek taraflı kararı bencilce bulan Soo-Jin avukat arkadaşıyla durumu görüşür. Kocasının  ikisinin birlikte mekandan ayrıldıklarını gördüğünden habersizdir. O akşam eve de gitmez ve arkadaşında kalır. Önceki gün niyetini açıkça söylemişken aldattığı sonucuna varması da kolaydır.


Ülkedeki aile hukukuna göre gerekçe güçlü gözükmeyince boşanma süreci uzamaktadır. Seçenekleri tartar. Aldatan taraf olursa kendisi için işleri zora sokacağı ortadadır. Makyajla değişip başka bir kadın gibi davranarak kocasını baştan çıkarmaya ve aldatılan eş olmaya karar veirir. Do-Hoon tarafında ise işler bambaşkadır. Doktor kontrolü sırasında verdiği bir dizi cevabın ardından Alzaymer olduğunu öğrenmenin şokunu yaşar. Karısının kılık değiştirerek sürdürdüğü oyunu fark etmemiş gibi davranıp oynar. Nihayetinde birkaç randevu sonrası gece otelde noktalanır. Soo-Jin sonunda acı gerçekle yüzleşir. Tam da istediği gibi eşi tarafından "kendisiyle" aldatılmıştır. Do-Hoon uzun süre önce görüşmediği babasından kendisine bir binanın miras kaldığını öğrenir. Evlilik yıldönümü ve diğer ertelediği şeyler için onu alışverişe götürür. Soo-Jin bunları anlmasız bir evliliği kurtarma çabası olarak görmektedir ve kararından dönmeyeceğini hatırlatır. O akşam yemekte  Do-Hoon birden bire boşanma kağıtlarını imzaladığını söyler... Böylece yollarını ayırırlar.

 

 Editör Yorumu:

Diziye başlarken hayata ve insana dair bu denli ruha dokunan bir hikaye bulmayı beklememiştim. Kaç bölümde bilmiyorum ama iki gözüm iki çeşme ağladım. Çiftimiz çok tatlıydı. Onları biraraya getirmek mükemmel bir seçim olmuş.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder