Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

1 Nisan 2023 Cumartesi

Partners For Justice Sezon 1 (2018) & Sezon 2 (2019)

 Partners For Justice Sezon 1(2018)

Dizinin Diğer Adları: Investigation Couple
Bölüm Sayısı: (35 dakikalık) 32 bölüm
Yayın Kanalı: MBC

 

Geçmişte başarılı bir cerrahken yaşadığı trafik kazası sonrası sevdiği kadının ölümüne neden olup elinden yaralanan Baek Beom (Jung Jae-Young) şimdilerde adli tıp uzmanı olarak görev yapmakta, zor ve acayip karakteri nedeniyle çoğu zaman beraber çalıştığı astlarına zor zamanlar yaşatmaktadır. İşinde iyidir. Neredeyse hiç sosyal hayatı yoktur çünkü başkalarıyla içli dışlı ilişkiler kurmaktan kaçınır. Neşeli, enerjik ve gülümseyen çaylak savcı Eun Sol (Jung Yoo-Mi) ise varlıklı bir aileden gelmiş ve bunun her türlü nimetlerinden faydalanmış olsa da abisinin gölgesinde ve her daim el üstünde tutulan olması karşısında kendini onlara ispat etmek için uğraşıp durmanın verdiği ağırlığı omuzlarında hissetmiş, bu uğurda zor bir kariyer seçmiştir.

Yeni çalışma ofisinde okuldan sambesi Kang Hyun'u görünce bir parça rahatlar. İlk iş günü bir cinayet davasıyla başlar ama olay yerine gelip de ilk dakikadan dellileri bozabilecek yanlışlıklar yapınca savcıymış vs. bakmaksızın Baek Beom tarafından azarlanır. Adamın tavrı kadını çileden çıkarsa da günün sonunda gördüklerinin üzerinde bıraktığı nahoş etkiyle midesindekileri poşete çıkarmak zorunda kalır. Sonrasında ise Baek Beom bir kez daha yoluna taş koyar. Karısına şiddet uygulayıp ölümüne neden olan elit tabakadan Oh Man Sog'u mahkeme karşısına çıkardığında onu aklayan bir araştırma raporu sunar. Sonuçta ne kadar zıtlıklarla dolu bir başlangıç yapsalar da her dava ile birbirilerini daha yakından tanıdıkça kafalarında oluşturdukları yargı her ikisi için de değişir.

Editör Yorumu:

Polis dedektifi Cha Soo-Ho'yu canlandıran Lee Yi-Kyung'yu ilk kez bu kadar üst sıralarda bir rolde gördüm. Genelde arka plan ve kötü karakterlerde denk gelmiştim kendisine.


  Partners For Justice Sezon 2 (2019) 

Dizinin Diğer Adları: Investigation Couple Seson 2
Bölüm Sayısı: (35 dakikalık) 32 bölüm
Yayın Kanalı: MBC
 
Partners For Justice, ikinci sezonu yarım kalan bir konu ile geri dönüyor. Önceki bölümlerde kıdemli savcı rolünde diziye katılan Do Ji-Han (Oh Man-Seok) ile Kang Hyun bu kez avukat rolünde kaşımıza çıkıyor. Holding Varisi Oh Man Seok'la başlayan hikaye yine ona bağlı bir dava ile devam ediyor. Olayın faili Jin Sang Chul ekip yemeğinde bir yıllık çalışanı kadınlar tuvaletinde öldürme suçlamasıyla sorgu odasındadır. O sırada lise öğrencileri ağırlayan adli tıp doktoru Ma Do-Nam ise kurumu tanıtmaktadır. Çalışma saatlerinde rahtsız edildiği için iyice aksileşen Baek Beom adının geçtiği davalar konusunda soru soran gençleri kabaca mekanından kovalayıp işini sürdürür. Sonraki gün yine savcının işini baltalamaya gelmiştir. Olayın cinayet süsü verilerek gerçekleştiğini ispat eder. Savcı Eun Sol her ne kadar adaletin yetmediği bazı noktalarda çaresiz kalsa da gerçeklerin olmasını istediği değil kanıtlarla şekillendiğini artık daha kolay kabullenir hale gelmiştir. Dolayısıyla sonuçtan arzu ettiği ölçüde de memnuniyet duymasa da Doktor Baek'a kızgın değildir.



 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder