Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

27 Şubat 2023 Pazartesi

My Country: The New Age (2019)

Arşivde varlığını unuttuğum bir seri ile yine blogdayım. Şu ara Woo Do-Hwan'ın yer aldığı yeni bir dizi yok mu diye aklıma düşünce dizi ve flimografisine göz attım. Bölümleri indirmek için linkleri taradıktan sonra fark ettim ki zaten bende varmış. Böylece izleme listesinde yerini aldı. Aslında başrolde yer alan ilk isim Yang Se Jong'ı Duel'den hatırlıyorum. Orada hayat verdiği karakteri de sevmiştim. Dolayısıyla yapıma bir değil iki yakışıklı dahil olmuşken seyir zevki de bir o kadar artıyor. Haksız mıyım? Gelelim hikayesine:

Nam Seon-Ho (Woo Do-Hwan) düşük seviye annesine rağmen soylu sınıftan babasının himayesnide büyümüş bunun getirdiği avantajlar zorlukları aşmasını sğlamıştır. Ancak bir noktada yarı kanı hep gölge gibi peşindedir. En yakın arkadaşı Seo Hwi (Yang Se Jong) ile daha çok kardeş gbidirler. Seo Hwi tüm hayatını sıkıntılı zamanlarda nöbetler geçiren kızkardeşinin derdine çare bulmaya adamıştır. Ülkenin saygın kılıç ustası olarak kabul edilen babası ihanetle suçlanmış (susuz kazanda kaynatılma cezası verilmiş!!!) sadece intihar etmesi halinde çocukları ölümden kurtulacağı seçeneği kendine sunulunca onların gözü önünde bunu gerçekleştirip canına kıymıştır.  Seo Yeon'nın hastalığı da bundan sonra ortaya çıkmıştır. İki genç adamın en büyük hayali daha saygın konum elde edebilecekleri orduya katılmak üzere yetenekli askerlerin seçildiği turnuvaya gidebilmektir. 

Ok atma, kılıç ve dövüş yeteneklerini birbirleriyle mücadele ederek test eden iki genç sonrasında kendilerini gölde serinletir ve eve dönmek üzere yola koyulurlar. Bu sırada huhafızlar şehirde duyuru panosuna da çizim resmi asılan bir isyancıyı aramaktadır. Hikayemizin kadın karakteri Han Hui-Jae ailesini küçük yaşta kaybetmiş, annesi gözlerinin önünde öldürülmüştür. Kendisi de aynı kaderi paylaşmak üzere iken kılıç ustası  Seo-Geom sayesinde hayatta kalabilmiştir. Şimdilerde ülkenin gidişatını eleştiren karanlık bir kişilik olarak arananlar listesindedir. Erkek kılığında dolaşırken Seo Hwi ve Nam Seon-Ho ile karşılaşır. İki delikanlı kaçarken kendisine yardım eder. Yaşanan hengame sonrası onları götürdüğü yer yaşadığı Giaseng Evi'dir. Bu arada halen takip edilmektedirler ve güvende değildirler. Seo Hwi üzerini değiştirirken fark eder ki yan odada aynı şeyi yapan kaçak aslında bir kadındır. Baş muhafız Park Chi-Do beraberindekilerle binayı ararken çilingir sofrasında gönül eğlendiren bir soylu görünümündedir. Adamın gözleri üzerindeyken Nam Seon-Ho adının üstünlüğünü kullanıp sürecin bitmesini sağlar.

Soju eşliğinde gece devam eder. Ama kızımız birini zaten soylu olduğu ötekini de iki çuval pirinç kazanmaktan öte gitmeyen idalleri yüzünden defterden silmiştir. Sonraki gün Seo Hwi kızkardeşi Seo Yeon ile yaklaşan festival dolayısıyla açılan panayırı dolaşmak için çıkmıştır. Nam Seon-Ho'ın gelişiyle utanıp sıkılan kız ikisinin de fark ettiği üzere ona aşıktır. O güne özel yapabildiği ölçüde sülenip püslenmiştir. Nam Seon-Ho'da güzelliğine iltifat ederken tam bir centilmendir. Gezintileri  devam ederken Han Hui-Jae ile karşılaşırlar. Gün dördü için mükemmeldir. Öte yandan kaderin ne yazık ki kendilerini hiç beklemedikleri biçimde yol ayrımına sürükleyeceğinden habersizdirler.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder