Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

3 Nisan 2023 Pazartesi

Taxi Driver (2021) & Taxi Driver 2 (2023)

Taxi Driver (2021)

Dizi listelerinde bir süredir karşıma çıkan yapımı tarzıma çok hitap etmediğini düşünmem nedeniyle şu ana kadar izleme listeme eklememiştim. Sonrasında sevdiğim oyuncu Namkoong Min'in ikinci sezon dokuzuncu bölümde cameo olarak yer alacağını öğrenince başlamaya karar verdim. Açıkçası hala çok muhteşem olduğu düşüncesinde değilim. Her ne kadar çoğu zaman benim açımdan kriter olmasa da bu kez aldığı yüksek izlenme oranlarından yola çıkarak en azından bir göz atılabilir dedirtti. Hikaye Carlos tarafından yazılıp Lee Jae-Jin tarfından çizilen "Mobeomtaxi" adlı bir webcomic'ten alınmış.

Deniz Harp Okulu mezunu ve denizaltı imha ekibinden Kim Do-Ki (Lee Je-Hoon) annesi bir seri katil tarafoüından öldürülünce tüm hayatı beklenmediği bir yıkım ve acıyla altüst olur. Mesleğini geride bırakıp Jang Sung-Chul'un sahip olduğu Gökkuşağı Taksi firmasında şoförlük yapmaya başlar. Ancak bu sıradan bir hizmet değildir. Özellikle adaletin yerini bulmadığına inanan ve acı çeken her çeşit kurban yakını için bir intikam ve  bedel ödetme işlevi görmektedir.

 
Seri katil Cho Do Chul'un yetersiz delil nedeniyle tahliyesi medyanın gürültü kopardığı büyük bir habere dönüşür. Hapishane çıkışı bindiği taksiden sonra izine rastlanmayan şekilde ortadan kaybolması ise büyük bir soru işareti yaratır. Seul Kuzey Bölgesi Savcılığına mensup  Kang Ha-Na araştırmacı Wang Min-Ho ile bu işin peşine düşer. Olayla ilgili en ufak bir ipucu bulamazken bir diğer dava onu Gökkuşağı Taksi^ye götürür. Ancak daha yetkili biriyle muhatap olamadan yanlış park ettiği için Kim Do-Ki ile tartışma yaşar. Sonrasında tekin olmadığını hissettiği adam kadrajında kalmayı sürdürür. 
 
 
Editör Yorumu: 
 
* İlk ve son iki bölüm bu diziyi benim için izlenilebilirlik seviyesine taşıdı ve ikinci sezona devam etmemi sağladı. Özellikle suçsuz olmasına karşın sorgulamada uğradığı şiddet sonrası itiraf belgesini onaylayıp 20 yıl hapis yatan adamın hikayesi içimi sızlattı ki bölüm sonunda anlaşıldığı üzere ne yazık ki bu yaşanmış gerçek bir hikaye. Ağır suçlarda zaman aşımının olması gibi hukuk sistemini eleştiri getirmesi ülkede ne kadar etkili olmuştur bilemiyorum ama sosyal konulara el atması takdir toplamıştır.
 
* Esom'un hayat verdiği savcı rolünü en başından itibaren gereksiz ve itici bulmuştum. Bölüm sonunda ekibe katılacak bir pozisyonda görünüyordu. Neyse ki yer almıyor.

Taxi Driver 2 (2023) 

Do Ki rolünde Lee Je-Hoon'la Taxi Driver, ikinci sezonu için izleyici görüşüm odur ki bu ikinci kısım ilkinden çok daha güzel ve izlenmeye değer. Esom'un kadrodaki yokluğuna ise ayrı sevindim. 

Sezon finali her ne kadar bodrum katına açılan karargahta herkes yeniden biraraya gelmiş gibi sona erse de açılışta anlıyoruz ki Jang Sung-Chul çalışanlarının kendi yoluna gitmesine karar vermiştir hatta onları adeta kovmuştur. Kendisi halen taksi işine devan etmketedir ve bu süreçte sadece Kim Do-Ki'nin yanında kalmasına izin vermiştir. Bunu da delifişek davranan delikanlıyı gözünün önünde tutup sağlığı için endişelenmemek adına yapmıştır. Choi Kyung-Koo ve Park Jin-Eon iyi kazanç getiren işlerde çalışmaya başlamş, Ahn Go-Eun  ise polis memuru olmuştur. 

Geçim darlığı ve kira gecikmesi yüzünden zor zsmanlar yaşayan babasına destek olmak adına Vietnam'da vaadedilen bir işe başvuran sonrasında ise kendisinden haber alınamayan için Gökkuşağı taksi bir kez daha bir araya gelir. Önceki sezondan Kim Do Ki'ye yanık Lim Bok-Ja ve işçileri bu kez burada işin içindekilerin rakibi olarak ortaya çıkar:) Zorla çalıştırılmak üzere alıkonulan herkes kurtarılırken olayın içinde gözüken polis şefi bir tetikçi tarafından gizemli şekilde öldürülür. Görünüşe Göre Gökkuşağı Taksi'yi izleyen kimliği belirsiz biri vardır.

 
One Dollar Lawyer'da Cheon Ji-Hun rolünde izlediğimiz Namkoong Min dizinin 9.bölümünde bir kez daha aynı karakterle yer alınca O'nu ilgiyle takip eden benim gibi izleyicilere güzel bir sürpriz yaşattı. Ancak hiçbir işlevi yoktu. Hikayenin içinde yer almadı, sadece gözüktü ve gitti. Umarım seyircinin nabzı yoklanmış ve bu vesileyle One Dollar Lawyer'ın 2. sezonun yayınlanmasına  karar verilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder