Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

22 Mart 2023 Çarşamba

One Dollar Lawyer (2022)

Sağlık sorunların yarattığı tek artı evde kalma ve bolca boş zaman bulabilme imkanı sunması. Son yazılardan anlaşılacağı üzere Namkoong Min dizileriyle aylaklık sürecim devam ediyor. 12 bölümlük hikayesi bana keşke daha uzun olsaymış dedirten hoş bir seyir sundu. Bu oyuncunun ses tonu, yüz hatları, fiziği vs çok hoş. Ehh bu tip ayrıntılar da beğeni sürecimi etkiliyor :) Dizi ülkesinde gayet yüksek izlenme oranları elde etmiş. Açılış görüntüleri animasyon olarak hazırlanmış ve hayli şirin olmuş.

Cheon Ji-Hun borç aldığı tefeciler tarafından tehdit edilen Kim Eok-Su'un köprü trafiğini tıkayan intihar girişimini engeller. Sonra problemini çözmek için ücreti olan 1000 Von karşılığında avukatlığını yapacağını söyler. Yardımcısı Sa Mu-Jang ile bir sonraki durağı  yasadışı işleri çeviren adamların ofisidir. Ancak içerde kimseyi bulamayınca beklemeye ve bu süreçte karınlarını doyurmaya karar veririler. Tam da bu sırada savcı Baek Ma-Ri mekana baskın düzenler. Doğal olarak içerdekilerin de aradıkları adamlardan olduğunu düşünür. Sert savcı kızımızın nezaketten uzak tavırları sonrası kara erişte yemeğini kaybeden Cheon Ji-Hun tam da o anda mekana dönen tefeci grubunun avukatı oluverir ve resmi arama emrini geçersiz kılan saati hatırlatıp savcının işini sekteye uğratır. Kadın çilden çıksa da kanun kanundur. Öte yandan az önce sunduğu hizmeti faturalandıran Cheon Ji-Hun, Kim Eok-Su'ya borcunu karşılayan miktarı fazlasıyla karşlıksız olarak veirir.

Yankesicilik suçu işlemiş bir adamın dördüncü kez hakim karşısına çıkışı Cheon Ji-Hun ve savcı Baek Ma-Ri'yi karşı karşıya getiren ikinci olaydır. Mahkemede jüri süreci isteyen avukat Cheon Ji-Hun yine yeteneğini konuşturur. Davalıya karşı oluşmuş belirgin ön yargıyı gözler önüne serip zekice bir savunma yapar. Suçlu bulunması muhtemel adamı beraat ettirir. Savcılıktaki üç aylık stajını tamamlayan Baek Ma-Ri büyükbabasının sahip olduğu hukuk firmasında staj yapacağını düşünürken adam onu kabul etmez. Baek Hyun-Mu torununa başka bir şirketin adresini verirken ileride dahil olacağı yere gelebilmesi için bu bürodaki iki aylık staj sürecini tamamlamasını kesin şart olarak belirler. Eh tahmin edebileceğimiz üzere firma Cheon Ji-Hun'undur. 

Cheon Ji-Hun kadının orada bulunma sebebini anlar. Öte yandan Ma Ri patronu olacak kişiyi gördüğünde büyükbabasının isteğine rağmen bunu yapamayacağına karar vermiştir. Yine de büyük saygı duyduğu yaşlı adam yankesicilik davasındaki savunmasında ne denli iyi iş çıkardığını hatırlatıp O'nun gibi bir adamdan illaki öğreneceği birşeyler olacağını vurgulayınca ertesi gün ofise gitmeye karar verir. Tabii Cheon Ji-Hun'un O'na kolaylık sağlamak gibi bir niyeti yoktur. Tam da o sırada bir apartman görevlisinin mala zarar verme suçlamasını içeren dava karşılarına çıkar.

 Editör Yorumu:

Dizi güzel başlamıştı ama finalin daha doyurucu olmasını beklerdim. Nedense sönük bir hissi bıraktı bende. Keşke ikinci sezonla devam etseymiş.

 

Ek Bilgi:

Namkoong Min Taxi Driver 2 (2023)'de bir kez daha 1000 Von ücretle çalışan başarılı ve çekici avukatımız Cheon Ji-Hun rolünde camoe (konuk oyuncu) olarak yer aldı ki bu da bana acaba ikinci sezon için yoklama mı yapılıyor dedirtti. Umarım beklentim boşa çıkmaz:)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder