Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

26 Ocak 2016 Salı

Pride and Prejudice (2014-2015)

Uzun süre önce izlemem rağmen hakkında başlık açmayı unuttuğumu fark ettiğim bir diğer yapım Pride and Prejudice. Başrolde gözüpek savcı Koo Dong-Chi rolünde Choi Jin-Hyuk, Kang Soo rolünde Lee Tae-Hwan, stajyer savcı rolünde Baek Jin-Hee ve kaçık başsavcı rolünde Choi Min-Soo yer alıyor.

Han Yeol-Moo birkaç yıl önce küçük yaşta kaybolduktan sonra ölü buılunan kardeşi için sağlanamayan adaleti aramak adına adliye binasına girereken stajyer bir savcı adayıdır. Annesi bu süreçte dengesini yitirip bir parça delirir. Hayatın zorlukları arasında yolu o sıralarda yeni savcı olan Koo Dong-Chi ile kesişir. Ona karşı beslediği aşkla karışık hayranlık hisleri aynı şekilde karşılık bulur. Genç adam da tanıştıkları andan itibaren ondan hoşlanmıştır. Kıza on kez çıkmalarını sonrasında isterse devam edebileceklerini söyler. Herşey mükemmel şekilde devam ederken 10. görüşmeleri sırasında Han Yeol-Moo O'nun hakkında hiç beklemediği yıkıcı bir gerçeği keşfeder. Hislerinin intikama evrilmesine neden olacak şekilde duyguları değişir. Beş yıl sınra adliye merdivenlerde karşılaştıklarında Han Yeol-Moo'u görmek Koo Dong-Chi için de büyük bir sürprizdir. Geçmişte değer verdiği kız anlayamadığı bir nedenle kendisini terk etmiş bu yüzden büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Eski günlere dayanan tanışıklıkları neticesinde sohbet sıcak biçimde ilerler. Koo Dong-Chi laf arasında "yoksa benim yüzümden mi bu mesleği seçtin" diye sorar. Aldığı cevaba şaşırır.  Han Yeol-Moo sözlerini onaylarken tercih nedeni olarak eklediği bir diğer cümle genç adam için rahatsız edicidir. "İntikam.." Koo Dong-Chi o anda bu söze anlam veremez. Gitmeyi seçen tarafken hatanın onda olduğunu vurgular.

 
İlk iş günü toplantıyla başlar. Konuşulan ilk dava içeriği şöyledir. Bir tacizci çevrede yaşayanların korkulu rüyası haline gelmiştir. Yakalanan şüpheli ise verdiği ifade ve deliller ışığında aklanır. Ama binadan çıkarken asansörde söylediği  cümle Han Yeol-Moo'lu rahatsız eder. Han Yeol-Moo üslerine tam bir itaat halindedir. Tavrı diğerleri açısından bir parça yalakalık olarak algılansa da iş hayatında ilişkilerin ve bağlantıların önemli olduğu da aşikardır. Sonraki gün olaylar daha ciddi bir boyut kazanır. Küçük bir kız kaçırılmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder