Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

20 Ocak 2023 Cuma

A Business Proposal (2022)

Shin Ha-Ri (Kim Se Jeong ) & Kang Tae Mu (Ahn Hyo Seop)

Baş rollerinde dört sevimli oyucunun yer aldığı 2022 dizilerinden A Business Proposal, yeni yüzlere çok ilgi duymayan biri olarak izlemek için çok şans vermeyi düşünmediğim bir yapımdı. Ancak ilk bölümün ardından oldukça eğlenceli buldum. Bittiğinde keşke daha uzun olsaymış dedirten bir tat bıraktı. O yılın en iyi çifti olmaya hakeden dört oyuncu Kim Se Jeong ve Ahn Hyo Seop ile Kim Min Kyu ve Seol In A güzel bir kimya yakalmışlar.


Hikaye ailesinin ve eğitim yaşamının getirdiği borçlar yüzünden hayatı çalışmakla geçen ve şimdilerde bir şirketin yemek biriminde yaratıcı menüler oluşturmakla sorumlu Shin Ha-Ri'nin acilen paraya ihtiyacı duyması ve tam da o günlerde varlıklı bir aile kızı olan yakın arkadaşı Jin Young-Seo (Seol In A) vereceği para karşılığında kimliğini saklayarak O'nun yerine kör randevuya gitme teklifini kabul etmesiyle başlar. Görüşmenin olumsuz sonuçlanması için uç noktada tavırlar sergileyip kötü bir imaj oluşturmak için her tütlü numarayı sergilemesi gerekecektir. Üstüne üstlük randevuya çıktığı kişi çalıştığı şirketin CEO’su çıkınca her şey iyiden iyiye sarpa sarar.

Jin Young-Seo (Kim Min Kyu) & Cha Sung-Hun ( Seol In A)

CEO Kang Tae Mu (Ahn Hyo Seop) ise büyük babasının kör randevu listesindeki buluşmalar yüzünden hayatından bezmiştir. Bu nedenle sıradaki kişi ile işi evliliğe götürmeye kararlıdır. Tabii genç kadının tuhaf tavırlar sergileyip buluşmayı otelde noktalamak istemesi kendisi için beklenmediktir. Nihayetinde çok geçmeden gerçek ortaya çıkar ve asıl buluşacağı kişi, Jin Young-Seo kendisi yerine birini gönderdiğini itiraf etmek zorunda kalır. Yeniden başladığı noktaya dönen ve evlilik kararını iptal ettiğini söyleyerek büyük babasını oldukça üzen genç adam öfkelidir. Üstelik yine randevu listelerinin bitmeyeceği ortadadır. Tüm bu süreci başına açan kadınla görüşmeye karar verir ve ona (biraz da şantaj yaparak) kız arkadaşı rolünü oynamasını teklif eder. 

 

Notlar

* Dizi 12 bölümdür.

* Hae Hwa tarafından yazılan"Sanae Matsun" isimli web-romanının uyarlamasıdır. 

 

Editör Yorumu:

Aslında ergen işi bir senaryo bekliyordum. Hikaye çok bilindikti ama işleniş ve oyunculuklar izlenir kılmış. Özellikle daha yeni yüzlerin boy göstermeye başladığı şu dönemde başrolde yer alan dört oyuncunun da çok hoş bir uyum yakaladığını düşünüyorum. Ancak Kim Se Jeong ve Ahn Hyo Seop sanki biraz liseli gibi duruyorlardı. Yanlış anlamayın onlarla diziyi sevdim zaten.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder