Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

5 Temmuz 2018 Perşembe

Kil Me Heal Me (2015)


Arşivde olup da bu seriyi bekletmemin yegane sebebi konusu bir diğer çoklu kişilik bozukluğunu olan Hyde Jekyll, Me'yi henüz izlemiş olmamdı ve ilk bölüme göz atıp da yine mi aynı konu diye hayıflanınca harcamanın anlamı yok demiştim. Aradan baya bir zaman geçmiş. Ta ki özel bir kanalda "Sil Baştan" adı ile yayınlanmaya başlayana kadar geri dönmek aklıma gelmemişti. Açıkçası ilk önce bu yapımı izlemiş olsaydım Hyde Jekyll, Me başrol oyuncusu Hyun Bin'e rağmen benim için silinir gidermiş. Açık ara buradaki hikaye daha dolu ve ilginç geldi diyebilirim. Yapılan tüm övgüleri hak ediyor. Gelelim dizimizin konusuna:


İkiz erkek kardeşi Oh Ri-On (Park Seo-Joon) ve ailesiyle yaşayan otuzlu yaşlarına değmemiş Oh Ri-Jin (Hwang Jung Eum) çocukluğuna dair kayıp hafızasının yarattığı kabuslarla boğuşmasına karşın başkentte prestijli bir hastanede psikiyatrist olarak çalışmaktadır. Travmatik bir geçmişe sahip Cha Do-Hyun (Ji Sung) ise Shin Se Gi, Park Perry, Ahn Yo Seob, Ahn Yoo Na, Na Na gibi adlarla benliğinde 7 ayrı kişiliği barındıran "çoklu kişilk bozukluğu" hastalığından muzdarip güçlü ve köklü bir şirketin varisidir. Amerikada tedavisi için uğraş vermesine karşın en baskın ve tehlikeli kabul ettiği kişilik Shin Se Gi'nin çevirdiği dolapla büyük annesiyle dönmek üzere anlaşma yapması sonrası kendini Seul'e götüren uçakta bulur.
Cha Do-Hyun ve diğer kişilikleri (Resim Alıntıdır)
 
Oh Ri-Jin, başına buyruk ve şimdilerde ünü tüm ülkeye yayılmış Omega kod adlı yazar ikiz kardeşi Oh Ri-On'ni almak için havaalanına varmıştır. O'nun, sekreter An Gook tarafından karşılanan Cha Do-Hyu'ın dibinde saklanıp sıvışmaya hazırlandığını fark eder. Kulağından çekiştirerek götürürken "deli kadın" algısı yaratırken ondan habersiz telefonunu vermesi yüzünden yayıncılar tarafından sürekli arandığına vurgu yapıp çıkışır. Cha Do-Hyu tam da düşündüğü gibi samimiyetten uzak bir hoşgeldinle evine dönmüştür. Şirkette kendisine karşı dost canlısı gözükse de pek de öyle olmayan kuzeni Cha Ki-Joon'nın altında proje müdür yardımcısı olarak görevlendirildiğinde buna içerlemez. Ancak daha ilk günlerden itibaren yaşamı ansızın ortaya çıkan ve gittiklerinde ne yaptıklarını dahi hatırlayamadığı bölünmüş kişilikleri yüzünden karmaşa halini alır.



NOTLAR:


Başrol oyuncumuzun Ji Sung'un 1977'li olduğunu görünce hayli şaşırdığımı eklemem gerek. Kendisinin bu yapımda çıkardığı iş cidden alkışı hak ediyor. Bu arada I Can Hear Your Voice dizisinden kendisine aşina olduğum Lee Bo-Young ile 2013'te evlenmiş. Bir kızları var:)

Dizinin müzik albümü de harika.
 
Şarkılar:
 
1. Jang Jea In (장재인) Hallucination (Feat ...환청 (Feat. 나쑈  (NaShow))

2. Moon Myung Jin - Unspeakable Secret 말할 수 없는 비밀 
 
Albümde Cha Do-Hyu karakterini oynayan Ji Sung ile Oh Ri-On karakterini canlandıran Park Seo Joon da birer şarkı söylemiş. Dizi adı ve oyuncuları ekleyerek video izleme kanalında arama yapıp bulabilirsiniz. 

Dizinin Şarkı Sözlerinin Türkçe transkripsiyon ve çevirisi için tıklayınız.
 
Editörden Ek:

Dizinin ülkemizdeki yayın kanalı Kanal 7 malumunuz hint dizilerinden öteye geçebilecek gibi gözükmüyordu. Dolayısıyla böyle bir değişim yapması ekranlarda kore dizileri görmek isteyenler için hoş oldu. Tabii son bölüm haftası yayın saati 22.45'e neden çekildi orasını kestirmek güç. Sanırım o acayip derecede sıkıcı hint yapımlarının berbat senaryolardan sonra buradaki konunun yoğunluğu kanalın formatına ağır gelmiştir. Bazı kesimlerin dizileti şikayet bile ettiklerine eminim hatta. Malum makyajlı erkekler vs var:) Bu arada tabii makyaj durumundan hoşnut olduğum gibi bir algı yaratmak istemem. Ancak Kore'de bu olayın yaygınlaştığını izlediğim her yapımla biraz daha fark eden biri olarak sanırım artık alışıp duyarsızlaşma evresine girdim. Türkçe seslendirmeden yana zaten kaliteli birşey ummuyordum. Şaşırtmadı da. Hoşnut olduğum tek nokta tarihi dizi dışındaki türlere de yer verilmesi. Her kim yaz dönemi boyunca yayınlanacağı söylenen o yapımların seçimini yapmışsa tebrik ediyorum. Umarım bu yüzden daha sonra işinden falan kovulmamıştır!
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder