Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Merry Me Now (2018)

KBS World'un yayın akışında şu ara bir düzensizlik varken iyi ki haftasonu dizisine dokunmadılar. My Golden Life devam ederken pek sevemediğimden midir nedir normal şartlarda uzun serileri de fazla takip etmem. Ancak iki güzide başrol oyuncusunun da dahil tüm kadrosu ile sıcacık bir yapım olarak karşımıza çıkan çiçeği burnunda bu seriyi bloga eklemeden duramadım.

Hikayemizin ana kadın karakteri Park Yoo-Ha ailesinin en büyük çocuğu ve tıp eğitimi alıp doktor olmuşken varlıklı bir aileye mensup Chae Sung-Woon'a aşık olunca yuva kurmayı seçmiş, tüm kariyerini bir kenara bırakmıştır. Ancak artık evlilik yaşamı toz pembe değildir. Ailenin ve şirketlerin başı gibi gözüken tam bir buz kraliçesi görümcesi her aile üyesi için rutin olduğunun altını çizerek kızının DNA testini istemektedir. Bu ise sakladığı sırrın ifşa olması demektir. Zamanında kocası için yaptığı bu fedakarlık onun tarafından da bir çırpıda görmezden gelinir ve aldatan ve başkasından çocuk yapan durumuna düşer. Gerçeği açıklamasına engel olan yegane şey kızıdır. Evlilikleri kağıt üzerinde sona erse de bir süre saklı tutması emredilir. Kendinden başka hepsi bekar üç kardeşi ve babasının yanına taşınır. Zaten kalabalık üç yetişkinin yaşadığı mekana dönüşü normal şartlarda en azından boşandığı eşinden yüklü bir tazminat ve nafaka alması beklendiği için içten içe hoş karşılanmaz. Özellikle küçük kızkardeşin her daim iğneli sözlerine göğüs germek zorunda kalır. Öte yandan kızının sağlık problemleri vardır.


Evin 3 numarası ve tek erkeği  Park Jae-Hyung mezuniyetinin ardından iş bulabilmek adına mülakattan mülakata koşamaktadır ve tamemen talihsiz bir günün sonunda varlıklı aile çocuğu Choi Moon-Sik ile tatsız bir karşılaşma yaşar. Görüşme sonrası elenen Jae-Hyung mutsuz ve yorgun bir günün ardından eve döner. Her anlamda tam bir pislik gibi davranan zengin züppe Choi Moon-Sik sırf tavan yapan egosunu memnun etmek adına kancayı çocuğa geçirmeye karar vermiştir. Birkaç gün sonra şirketten işe kebul edildiğine dair bir telefon alan genç adamın bölüm idarecisinin kimliğini öğrendiği an hevesi de kursağında kalır. Her daim soluğunu ensesinde hisseder ve içinde bulunduğu şartlarda yeni bir işi bulabilme garantisi de yokken dayanmak için elinden geleni yapmaya karar verir. Büyük kızımız kendini kardeşlerinin yetişmesine adamış ve yükün asıl kısmını omuzlamıştır. Ofisten yaşça kendinden küçük ve astı durumundaki Cha Kyung-Soo ile gizli tuttuğu bir birlikteliği vardır. Tabii çok geçmeden bu ilişki adamın cadaloz annesinin engeline takılır. Evin uçarı ve şımarık kızı Park Hyun-Ha ise alışveriş merkezinde alt düzey bir çalışandır. Özellikle zenginlerin tavırlarından bıkmış usanmıştır. Yaşamının sunduğu standarttan mutlu değildir. Babalarının bir kadına abayı yakmasına başlangıçta en çok karşı çıkan kişiyken varlıklı bir hanım olduğunu öğrendiğinde düşünceleri değişiverir.

Diğer başrolde ülkemizde de yayınlanan At Hekimi (Baytar) dizisinde kendisini pek bir sevdiğim Jung Eun-Tae rolundeki Lee Sang-Woo var. Ünü ülke sınırlarını aşmış babasının gölgesinde yine de kendisi de oldukça tanınmış bir doktordur. İkliyi bir araya getiren ilk şey hanım kızımızın ayağındaki kesiğe yapılan müdahale olsa da asıl kaynaşma küçük kızın acil kan nakli ihtiyacına yakışıklı doktorumuzun fark etmeden donör olmasıyla gerçekleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder