Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

1 Ağustos 2023 Salı

A Superior Day (2022)


OCN kablolu kanalı bir kez daha turnayı gözünden vurup dikkat çekici hikayesiyle A Superior Day'ı, aynı adla yayınlanan webtoondan uyarlanan ve gizem, polisiye suçun harmanlandığı sağlam bir senaryoyu ekrana taşıyor. Olaylar itfaiye çalışanı Lee Ho-Chul (Jin Goo)'nun aldığı bir çağrı üzerine gittiği olay yerinde bir cinayete tanık olması ve katili gördükten hemen sonra onun tarafından saldırıya uğrayıp neredeyse gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak ölçüde yaralanması ile başlıyor. Görevine dönüşü öncesinde özellikle kızlarının güvenliği için endişe duyan güvenlik biriminde görevli karısı görgü tanığı oluşu nedeniyle katilin sonraki hedefi olabileceğinden endişe ettiği için katili görmediği yönünde ifade vermesini ister. Ancak olayı kurcalayan medya yüzünden her ne kadar doğru düzgün bir söz söylemese de basında tanık olduğu yazılıp çizilir.

Diken üstünde devam eden hayatları iki yılın ardından neredeyse normale dönmüştür. Ergen sendromuna yakalanma sürecindeki kızları bir yandan aynı katta oturan resim sanatçısı Kwon Shi-Woo'dan resim dersleri almakta diğer yandan da apartman sorumlusu olarak çalışan ve hakkında sabıkalı katil olduğu söylentileri dolaşan Kim Dong-Joo ile arkadaşlık etmektedir. Her ne kadar sonrasında adamın suçlamadan aklandığını öğrense de aralarındaki yaş farkını da düşünen baba Lee Ho-Chul açısından durum haliyle rahatsız edicidir. Derken oturdukları site artık "Zengin Kız Katili" olarak anılan ancak halen yakalanamayan psikopat seri katlin 4. cinayetine sahne olunca huzurlu hayatları sona erer.  Lee Soo-A ansızın ortaya çıkan kimliği belirsiz bir adam tarafından kaçırır ve katili bulması için Lee Ho-Chul'a 24 saat süre tanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder