Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

20 Mayıs 2023 Cumartesi

Blind (2022)

Bu diziyi başrol oyuncusu nedeniyle şimdiye kadar öteleyip dumuştum. Hatta izlemeden önce 2022 en iyiler listemde Alchemy Of Souls bir numarada yer alıyordu ki şimdi durum değişti. Şunu söyleyebilirim ki özellikle polisiye gizem dedektiflik gibi türleri seviyorsanız hikaye kesinlikle izlenmeye değer. Hiçbir bölümde sıkılmayacağınızın garantisi verilmiş. Üzüntü duyduğum tek şey başrol için erkek idol grubu 2PM'den TaecYeon'un seçilmesiymiş diyebilirim. 

Ryu Sung Joon  &  Ryu Sung-Hoon

Sung Joon şiddet suçları biriminde görevli polis dedektifi, babasının izinden giden abisi Sung-Hoon ise hakimlik yapmaktadır. Ebeveynlerinin gözünde taban tabana zıt iki karakter ve kariyer seçmiş gibidirler. Saygın eski hakim bir baba ile sağlık bakanı olma yolunda sağlam bir kariyer edinen mükemmelliyetçi bir annenin oğullarıdırlar. Abi açık ara favori oğulken o daha çok bahçedeki güllerin arasında yolunması gerekn kara çalı gibidir. Küçük yaşta evlat edinilmiştir ama çocukluğunun bir bölümüne dair anıları kayıptır. Seri cinayet halini alacak davanın ilk olayının yaşandığı günler artan baş ağrıları ve kabuslar yüzünden zor zamanlar geçirmektedir.

Moon-Kang'ın kızı canice işlenen bir cinayet sonrası öldürülür. Kuzey Kore'den bir göçemen Man-Chun, dedektif Sung Joon'nun yer aldığı ekip tarafından yakalanıp tutklanır. Mahkeme halk arasından seçilmiş çeşitli mesleklerdeki  jürinin katılımyla gerçekleştirilecektir. Adam masumiyetini iddia etse de ne jüri ne de Sung-Hoon ile diğer iki hakim O'na inanmaz. Oysa iddasına göre o gece kızı son gören bir kişi daha vardır. Dedektif Sung Joo. Hakim Sung-Hoon kardeşinin büyürken suça eğilimli şiddet tarafına tanık olmuştur. Bu nedenle ister istemez bir şüphe kıymığı düşüncelerine batıverir. Mahkeme sonucu jürinin tamamı sanığı suçlu bulur. Karar okunduktan sonra ortalığı birbirine katan Man-Chun buna imza atan herkese bedel ödeteceğini haykırır. Akşam olup jüri üyeleri binadan ayrılırken Japon restoranı sahibi ve şef Charles'ın mekanında yemek yemeğe karar verirler. Bu arada Man-Chun'u hapishaneye nakleden araç, şüpheli bir motorsikletli nedeniyle yoldan çıkar ve kaza yapar. Katil serbest kalır. Hedefinde mahkemede yarattığı karmaşa sırasında yırttığı ve üye bilgilerinin yazılı olduğu kağıdın bir bölümünde yer alan isimler vardır.

Sung-Hoon katilin kaçtığı haberi kendisine iletilince jüri üyelerini bilgilendirmek için listeyi eline almıştır ki yırtık kısım dikkatini çeker. İkinci bir çıktı alıp kimlerin tehlikede olabileceğini öğrendikten sonra her birine telefon mesajı atar. Yanıt vermeyenleri de arar. Bu arada juri üyelerinin yemeği sona ermiş restorandan ayrılmaktadırlar. Jo Eun Ki ve Yeom Hye Jin taksicilik yapan Son Gil'in aynı aracına biner. İlk inen Eun Ki'dir. Oturduğu döküntü binanın çatı katına yönelir. O gün ne şanstır ki evinin dış kapısı bozulmuştur. Hakim Sung-Hoon aradığı sırada henüz eve girmiştir. İyi olduğunu belirtip aramayı sonlandırmıştır ki banyo kapısındaki gölge içine kurt düşürür. Hızlıca kontrol eder. Kimse yoktur ama sonrasında Jung Man-Chun'un silüeti karanlıkta belirir. Ertesi gün Dedektif  Sung Joon rehine haberi ile olay yerindedir. Uzun uğraş sonucu Man-Chun'u vurup Eun Ki'yi kurtarır ancak kendisi de adam tarafından bıçaklanıp yaralanır. Hastane süreci sonrası işinin başına döndüğünde aynı şekilde işlenen ikinci bir cinayet daha gerçekleşir. Maktul Coco lakaplı sosyal medya fenomeni ve jüri üyelerinde biri Yeom Hye-Jin'dir. Oysa katil hastanede tedavi altındadır. Kopya olasılığını çürütense hastane çatısında dedektifle yüz yüze görüşmek isteyen Jung Man-Chun olur. O gün isimsiz bir telefon hasta oğlunun tedavisi için gereken para karşılığı katil rolünü üstlenmesini istemiştir. Yani aradıkları kişi halen dışarlarda bir yerdedir!


Hikaye kurgusu ve kişi bağlantıları birbiriyle geçtiği için sizleri seyir zevkinde mahrum etmemek adına birçok ayrıntıyı atlamak zorunda kaldım. Çünkü bilinmezliğin yarattığı heyecanı bozmak istemiyorum:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder