Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

21 Mart 2023 Salı

From Now On Showtime (2022)

Park Hae Jin'den güzel bir dizi izlemeyi özledim. Ama nedense bu ara oyuncunun seçimleri pek göz doldurmuyor. Sound Of Magic'ten hemen sonra fark ettiğim bu yapım da öyle çok beğenilesi değil ama ilerleyen bölümlerde biraz toparladı. Zaman geçirmek için tercih edebilirsiniz siz de.

Cha Cha-Woong (Park Hae-Jin) mükemmel dış görünümü ve kalpleri fetheden cazibesiyle herkesin hayran olduğu çok ünlü bir sihirbazdır. Yaptığı gösteriler büyük paralar kazanmasını sağlarken ününe ün katar. Dışardan harika görünse de materyalist, zengin olma derdinde, bencil biridr. Kimsenin bilmediği ise o muhteşem şovları teknoloji yardımıyla değil anlaşma yaptığı üç hayalet sayesinde gerçekleşmektedir. Çünkü geçmişi köklü şamanlara dayananmaktadır ve tıpkı büyük babası gibi o da hayaletleri görebilmekte, onlarla iletişim kurabilmektedir. Her ne kadar yeteneğini paraya çevirmekten geri durmasa da büyükbabasının arzu ettiği gibi bir sonraki şaman olup aile geleneğini devralmak niyetinde değildir. Geçmişte birçok insana yardım etse de onlar tarafından iki yüzlüce sırtından bıçaklanan yaşlı adam gibi olmayacaktır.

Bir seri katil davasından sorumlu iken hayatını kaybeden babasının ölümünün ardındaki gizemi çözmeye yeminli polis memuru Go Seul-Ha ile tatsız şekilde yolları kesiştiğinde başına geleceklerden habersizdir. Sihir numaralarını nasıl yaptığını gözler önüne seren ve kazara kendisininki ile karışan kuryenin motorsiklet kaskı kamerasının kayıtlarına ulaşmak için kızı izlemek zorundadır. Kurye, Go Seul-Ha'nın tanıdığı biridir ve ormanlık arazide araştırma devam ederken cesedine ulaşırlar. Bunun gibi birçok dava ile genç adam konfor alanından çıkıp karmaşık olaylara dahil olmak zorunda kalır. 

Hikayenin bir de geçmişe uzanan kısmı var ki beni cezbeden de bu yönü oldu. Kıtlığın hüküm sürdüğü krallık devrinde şaman Poong Baek'ın yağmur ritüeli sağnak yağışı ve bereketi ülkeye geri getirir. Gücü nimettir ama elbette kıskanılır. Yoksul halk için endişelenen ve onlara yardım etmek için elinden geleni yapan iyi kalpli Princess Chun-Hwa ona karşı derin hisler besler. Genç adam da kızın ince ruhunu ve şevkatini farkındadır. Hanımefendiden etkilenmemesi imkansızdır. Ancak her ne kadar saygı gören bir konumda da olsa halktan biridir ve kraliyete mensup bu soylu hanımla ileriyi düşünemeyeceğinin farkındadır. Hislerinin karşılıklı olması bu gerçeği değiştirebilcek midir?

 

Editör Yorumu:


- Geçmişe dair çok fazla ayrıntı da vermişlerdi. Böylece sevdiğim oyuncuyu harika gülümsemesi eşliğinde, dönem kıyafetleri içinde, uzun saçlarıyla endam ederken bolca görebildim Uzun saç ve eski dönem kıyafetleri bu kadar yakışıyorken Park Hae Jin neden bir dönem dizisinde oynamıyor ki? Yemin falan mı etmiş acaba?

- Başrol kadın karakterin  özallikle aşık olduğu adam piyasaya çıkınca girdiği tüm o pozlar aptalcaydı. Sevimli kız hallerinin şirin göründüğünü mü zannetiler? Bana çok itici geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder