Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

24 Şubat 2023 Cuma

Chimera (2021)


Arşivde kalmış ve izleme listemde olmasına rağmen unuttuğum bir seri Chimera. 16 bölümlük ve OCN'de ekrana gelmiş. Başrollerde dedektif  Cha Jae-Hwan rolünde Park Hae-Soo, beyin cerrahı Lee Joong-Yeop rolünde Lee Hee-Jun, FBI mensubu ve suç profili uzmanı Eugene Haddaway rolünde Soo Hyun, gazeteci Kim Hyo-Kyung rolünde Cha Joo-Young yer alıyor. 
 
80'li yılların kaotik siyasi ortamında ülkede geride efsanevi mitolojik yaratık Chimera simgesi olan sigara çakmağı bırakan bir katilin kurbanlarını havaya uçurarak öldürmesi ülkede derin bir korku yaratmıştır. Ancak ne kadar uğraşırsa uğraşsın polis olaylarla ilgili net sonuca ulaşamaz. Aynı süreçte cinayet şüphelisi sorguda hayatını kaybeder. Buna neden olan üç kişi ise kefaret ödemek yerine yüzsüzce hiç birşey olmamış gibi hayatlarına devam ederler.
 
 
35 yıl sonra Chimera bir kez daha ortaya çıkar Hedefindeki kurbanlar geçmişte soruşturmaya bir şekilde dahil olan kimselerdir. Cinayetlerde katilin izlediği kan donduran yöntemleri çözmek bile sanıldığı kadar kolay değildir. Evlat edinildikten sonra İngiltere'de yaşayan ve yıllar sonra ülkesine dönen Lee Joong-Yeop, prestijli bir sağlık kuruluşunda beyin cerrahlığı yapmaktadır. Yeniden ülke gündemine taşınan Chimera Davası'nı soruşturan polis dedektifi Cha Jae-Hwan ile FBI ajanı ve suç profili uzmanı Eugene Hatawey'in bir numaralı şüphelisi olur. 
 
Notlar:
 
- Seri için düşünülen ilk isim Chimera değil Chemistry yani Kimya'dır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder