Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

19 Mart 2023 Pazar

Voice (Season 1-2-3-4)

Voice Season 1 (2017)

Polis yardım hattını arayanlara cevap veren ekipte görevli Kang Kwon-Jo çağrıya yanıt verdiğinde hattaki kadın yardım istemektedir. Biri tarafından takip edilmektedir. Bulunduğu yeri tarif eder. Ancak cümleleri yarım kalır ve saldırının hedefi olur... Moo Jin-Hyuk (Jang Hyuk) yöntemleri bir parça sert ve zaman zaman sınırı aşan türde olsa da işini iyi yapan başarılı bir dedektiftir. Rutin mesai ardından arkadaşlarıyla içmeye gittiğinde ekibinden Shim Dae-Sik tarafından aranır. Haberi vermek onun açısından da muhtemelen hayatta yapmaya mecbur kaldığı en zor işlerden biridir. Bir cinayet olayı yaşanmıştır ve yüzü tanınmayacak hale gelen kurban, taşıdığı kimliğe bakılırsa, karısıdır. Sarhoşluğun etkisiyle duyduklarını önec şaka zanneden adam olay yerine gider ve acı gerçekle yüzleşerek yıkılır. Şüpheli olarak tutuklanan kişinin evinde karısının kan örneği de bulununca adam birinci derece cinayet suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılır. Kang Kwon-Jo süreci sekteye uğratıp katilin zanlı olmadığını söyleyene kadar herşey yolundadır. Moo Jin-Hyuk sonuçtan kadını sorumlu tutar.

Üç yıl sonra polisliğe devriye olarak devam eden Moo Jin-Hyuk hasta oğlu ve işi arasında mekik dokur. Yaşadıklarını halen unutabilmiş değildir. Bu süreçte Amerika'ya giden ve orada eğitim aldıktan ve birçok başarılı davanın çözümlenmesinde rol oynayan Kang Kwon-Joo ile karşılaşmakla kalmaz onunla ve yer aldığı ekiple çalışmak durumunda kalır. Ve gün be gün fark eder ki kadın en başından beri söylediklerinde haklıdır. Çünkü olay günü en yakın devriye olarak görev yapan babası da katilin hedefi olmuştur.


Editörden Notlar:

- 2017 yılında OCN kanalının Tunnel dizisi öncesi ekrana taşıdığı yapım elde ettiği başarı sonrası 2.3. ve 4. sezonuyla devam etti.
Voice Season 2 (2018)

Yakaladığı başarının ardından 12 bölümden oluşan ikinci sezonla dizinin yine gerilim ve macera temposunda devam etiğini görüyoruz. Moo Jin-Hyuk oğlunun tedavisi için Amerikaya giderken ekipten de bir kişi ayrılır. Kang Kwon-Joo'ya eşlik edecek başrol oyuncu Lee Jin-Uk polis dedektifi Do Kang-Woo rolünde kadroya dahil oluken Jin Seo-Yool Golden Time ekibinin yeni üyesidir. Do Kang-Woo ve ortağı üç yıl önce kurbanlarının uzuvlarını ya da vücudundan el, ayak, parmak gibi parçalar kesen üstelik bunu onlar canlı iken yapan bir psikopat tarafından pusuya düşürülür. Ortağı kolu kesildikten sonra öldürülür ama kendisi bir şekilde sağ kalır. Çevresince sevilmeyen biridir. Çok iyi bir analizci olmasına rağmen asosyal hatta psikopat olduğunu düşünenlerin sayısı oldukça fazladır. Beraber yer aldıkları her dava onları katile adım adım yaklaştıran bir süreci de beraberinde getirir.

Editör Yorumu: 
 
Şahsen 2. Sezon'u konu olarak ilkinden çok daha başarılı buldum. Senarist ya da senaristler iyi iş çıkarmışlar.

 
Voice Season 3 (2019)


Kang Kwon-Joo (Lee Ha-Na) yaşadıklarının yarattığı ve duyma yetisini etkileyen olay sonrası tedavi sürecini geride bırakıp işinin başına döner. Aslında yaşananlardan öyle ya da böyle etkilenen herkes bir şekilde travma etkisini yaşasa da çevresindekilere belli etmemeye çalışır. Tüm o temponun arasında Japonya'nın Kore konsolosluğundan gelen bir telefon herkesi şaşkına çevirir. Resimleriyle ünlü bir kadın ressam vücudu parçalara ayrılmış şekilde öldürülmüş halde bulunur. İşin kötü yanı cesedin yanında son olaydan sonra ortadan kaybolan ve kendisinden haber alınamayan Do Kang-Woo 'nun polis kimliği ele geçirilmiştir. 

Dedektif Do Kang-Woo (Lee Jin-Uk) hem geçmişinin gölgeleriyle hem de çevresine örülen ve her geçen gün daralan yeni bir belirsizlik çemberiyle karşı karşıyadır. Bileğine japonca yazılmış bir dövme ile ormanda uyandığında son yedi gün boyunca ne yaptığını hatırlayamamaktadır. Çocukluğunda Japonya'da iken küçük bir kızı öldüren ve bu suçla infaz edilen babasına yardım ettiği  şüphesine ve suçlamasına maruz kalmıştır. Dolayısıyla yükselen nefretin odağına yerleşirilmesi ve işlenen cinayetin bir numaralı şüpelisi haline gelmesi kaçınılmazdır. 

 

Editör Yorumu:

3. Sezon, öncesinin devamı. Cevapsız kalan bir çok sorunun yanıtı bu sezonda aranmaya devam ediyor.


Voice Season 4 (2021)

Kang Kwon-Joo artık başarısı kabul gören Altın Zaman ekibiyle çalışmalarını sürdürmektedir. LAPD mensubu  dedektif Derek Cho (Song Seung-Heon) işbirlliği protokolü uyarınca uluslarasu suç trafiğinin Kore'ye uzanan ayağını izlemek ve etkisiz hale getirmek üzere ana vatanına gelir. Duyma engelli kızkardeşi de babalarının izini bulabilmek için kendi arayışını sürdürmektedir. Yılbaşı arefesi olağanüstü duyu yeteneğini taşıyan bir seri katil ortaya çıkar. Kang Kwon-Joo dehşet içinde fark eder ki bu kişi tarafından adım adım takip edilmekte hatta yarattığı kan donduran vahşetle adeta O'na meydan okumaktadır.


Notlar:

- İlk sezondan aşina olduğumuz Shim Dae-Sik ve ikinci sezondan Bang Je-Soo karakterleri bu sezonda da yer almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder