Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

1 Aralık 2019 Pazar

The Missing (2015)

Dizinin Diğer Adı: Missing Noir M 
Bölüm Sayısı: 10
Yayın Kanalı OCN 
Yayın Yılı: 2015
 
Suç, polisiye gerilim ve gizem türü içerik tercihimde ilk sırayı alıyorken nasıl olup da gözümden kaçmış dediğim bir dizi, Missing Noir M'le karşınızdayım. Hal böyle olunca yapımı neden şimdiye kadar fark etmedim bilemiyorum. Bir diğer hayıflanabileceğim şeyse sadece on bölüm oluşu. Yayınlandıktan sonra ikinci sezonu sevenlerince beklenmiş ama ne yazık ki ses çıkmamış. Gerçi hatırladığım kadarıyla o dönem zaten dizilerde devam hikayeleri görmüyorduk. Büyük kayıp maalesef.
 

10 yaşında Harvard Üniversitesine kabul edilen sonrasında FBI'ın Kore biriminde on yıl görev yapan Gil Soo-Hyun (Kim Kang-Woo) mükemmel bir hafıza ve yüksek IQ'ya sahiptir. Genç adamın herkesten sakladığı bir sırrı vardır. Koreye döndüğü sırada amir Park Jung-Do bir dava için kendisinden yardım istemek üzere evine gelir. Şimdilerde hapiste cezasını çeken seri katil Lee Jung-Soo (Kang Ha-Neul) emniyete bir zarf yollamış ve sadece onunla görüşürse vereceği ip uçları doğrultusunda bundan sonra işlenecek cinayetleri engelleyebileceğini bildirmiştir. Gil Soo-Hyun ricayı geri çevirmez. Kendisine bir kimlik ve silah verilirken kayıp kişiler konusundaki davalarda uzmanlığıyla tanınan ve herşeyi yasalar çerçevesinde halletme konusunda taviz vermeyen Oh Dae-Young ve araştırmacı Jin Seo-Joon'un katıldığı sadece iki kişiden ibaret olsa da birlikte çalışması için bir ekip oluşturulur. Dava sonrası amirin isteğiyle her şey resmiyete dökülür ve kayıp insanların bulunması odaklı bir birim olarak yollarına devam ederler. Olaylar karakterlerin kendisini de içine alacak şekilde ilerler.




Ek Not: Oyuncu Park Hee-Soon'un tarzı, ses tonu Flower of Evil'deki Choi Young-Joon'a ne kadar benziyor. Aynı kişi sandım ilk dinlediğimde:)
 
Editör Yorumu :
 
- Seri katil Lee Jung-Soo'u canlandıran Kang Ha-Neul bu tarz oyunculukta bence iyi iş çıkarıyor. İlk iki bölüm adeta  soluk almadan izletti kendini. 

- Düşük izlenme oranları mı almış? Neden böyle bitmiş ki! Net sonuç olmayışı üzücü.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder