Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

2 Şubat 2023 Perşembe

Encounter / Boyfriend (2018)

Ruhsal duruma göre şekilleniyor beğenilerde. Yayın dönemi göz atıp konusu cezbetmeyince izleme listeme eklemediğim bir yapımdı Encounter. Başrolleri Song Hye-Kyo ve Park Bo-Gum paylaşıyorlar. Romantizm tadında hikayeler sevenler için tercih sebebi olabilir. Şahsen bu ara ruhum bir parça sukunet istiyor. O nedenle şu günlerde yapım bana da iyi geldi. İyi ki izlemeyip bekletmişim.

Cha Soo-Hyun politikacı bir baba ve onu desteklemek için kendisini harcamaktan çekinmeyen bir annenin kızıdır. Malum siyasette bağlantılar önemlidir. Güçlü holding sahibi bir aileye gelin olur. Ancak özellikle kayınvalidesinin hükmediciliğinin ağırlığında ezilirken kocası Jung Woo-Seok da tüm yaşadığı zorluklara seyirci kalır. Evliliğini bitiren şey sadakatsizlik olur. Yılbaşı, doğum, ya da ölüm yıldönümlerine katılmak gibi absürd sayılabilecek bazı şartlar altında boşanıp özgürlüğünü elde ettiğinde bir otelin de sahibi olur. Evliliği kağıt üzerinde bitmiş olsa da tümüyle bağını koparamamanın getirdiği zorlukları ve huzursuzluğu omuzlarında hissetmektedir. İşinde iyidir. Otelin Küba'da açmayı planldığı şubesi için şehir dışına çıkar. Gün içindeki etkinlikleri tamamladıktan sonra kendine biraz vakit ayırıp şehrin manzarasıyla ile ünlü bir noktasına gitmeye karar verir. Taksiden indiğinde bir grup hırsızın takibindedir. Çantasını çaldırır. Yine de fotoğraflarını gördüğü o harika gün batımını izlemek için dönmek yerine devam etmeyi seçer.

 
Küba sokaklarında dolaşan Kim Jin-Hyeok fotoğraf makinesi ile şehre dair hoş manzaraları kadrajına alır. Mola verdiği kafenin bahçesinde kahvesini yudumlarken kontrolünü kaybeden bir araç oturduğu masaya çarpar. Delikanlı ayağa kalkar ve yere düşen makinesini kontrol edince merceğinini kırıldığını görür. Bu sırada araçtan çıkan bir kadın Koreli olduğunu fark eder ve ülkeye dönünce zararının karşılayabilmesi için kartını verir. Manevi değerine rağmen O'nun bu yönde beklentisi yoktur. Gün boyunca şehirde yürümeyi sürdürür. Kalabalıklar arasında kırmızı elbisesiyle dolaşan bir kadın dikkatini çeker. Güneş batarken insanların akın ettiği seyir noktasına gelmiştir ki aynı kadının orada olduğunu fark eder. 
 

Cha Soo-Hyun tüm gün yürüdüğü için yorulmuştur. Başı yanında duran birinin omuzuna düşer... Bir süre sonra uyanınca irkilir ve oluşan durum karşısında bir parça utanır. Bu arada ayakkabısının biri aşağı düşmüştür. Kalabalık birer ikişer ayrılır. Cha Soo-Hyun az önce uyuması için omuzunu sunan adamdan bu kez ayakkabasını alması için yardım ister. Ayak bileklerinin arkası bağcıklar ve fazlaca yürümekten yara olmuştur. Jin-Hyeok halden anlar ve yol üstü bir seyyar satıcıdan parmak arası bir çift sandalet satın alır. Cha Soo-Hyu'unkileri de sırt çantasının arkasına asar. Cha Soo-Hyu tüm günün ardından acıkmıştır. Banka kartı görevini tüm parasını harcayarak yerine getiren delikanlı ondan fazlasıyla hoşlanmış haldedir. Dolayısıyla şikayetçi de değildir. Ayrılık zamanı geldiğinde yarın aynı kafede bir kez daha buluşmalarını önerir. Cha Soo-Hyu programını bilmediği için net bir cevap vermez. Ertesi gün de kafeye gidebildiğinde adam çoktan ayrılmıştır.
 
 
Editör Yorumu:

- Keşke Park Bo Gum'un Küba'daki saç modeliyle devam etseymiş tüm dizi:) Bana göre çok yakışmıştı.
 
- Pekçok dizide gördüğümüz yaralayıcı ve rahatsız edici eski eş profilinin aksine buradaki karakter bence hoştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder