Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

15 Ekim 2023 Pazar

Melt Me Softly (2019)


Arşivimde bekletip can sıkıntısında harcamayım dediğim ve kore yapımlarında en sevdiğim oyunculardan Ji Chang Wook'un fantastik ve romantizm öğelerle donatılmış 2019 tarihli dizisi Melt Me Softly. "Beni Yavaşça Erit" alamına gelen dizinin adından yola çıkan konusu şöyle:


Ma Dong-Chan televizyon kanalında Her bölümde ilginç deneylerin yapıldığı popüler bir show programının yönetmenidir. 32 yaşında, altın fikirlere sahip, bir parça gözü kara, işinde aranılan adamdır ancak özünde zor beğenen, çok eleştiren, çalışanlarına kök söktüren bir mizaca sahiptir. Her bölümde çıtayı yükselten genç adam bu kez Profesör Hwang Kap-Soo'nun insan dondurma projesini ekrana taşımaya karar verir. Ne var ki bunun için gönüllü bulmak sandığı kadar kolay değildir. Kendisini de olaya dahil edip, bir kez daha sınırları zorlayan bir karar verir. Sadece 24 saati kapsayacak deney hiç beklemedikleri bir dizi olay sonrası 20 yıl sonrası uyanmasına neden olduğunda hayatı da dahil dünya bambaşka bir yer olup çıkmıştır.

 

Editör Yorumu:

Bir dizi böylesi ilgi çekici bir konuyu alıp işler ama sonuç bu kadar mı vasat olur? Hikaye iyi kurgu berbat! Acemi bir senaristin elinden çıkmış gibi. Yapımda yer alan tüm yan roller başlı başına anlamsız ve saçma konu örgüleriyle oluşturulmuş. En azından bir karakter sevilesi olsaydı! Maalsef! Uyumsuzluk akıyordu her birinden. 

 

Ma Dong-Chan'la başlamam gerekirse o seçimi kendi bencilce hislerinle yapmışsın, bir insanı özlem, acı ve merak içinde bırakmışsın. Geri dönüyorsun  ve yaptığına bak!  Bir insan bu kadar mı vefasız ve duygusuz olabilir? Diğeri Ko Mi-Ran karakteri. Kardeşi için deneyi kabul etmiş falan filan! Daha iyi bir bahane bulaydınız keşke! Ona hayat veren kadın başrole zaten hiç ısınamadım gitti. Bir de ona asılan  Hwang Byeong-Sim var! Ancak bu kadar arıza niteliğinde arsız bir tip olurdu herhalde!  

 

Kısaca diyebileceğim şu ki çerez niyetine zaman harcamak için ideal ancak bu kadar bekletip izlemeye değmez.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder