Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

11 Eylül 2023 Pazartesi

Tale of the Nine Tailed (2020) & Tale of the Nine Tailed 1938 (2023)

2021'in iddalı yapımlarından biri olarak öne çıkan ve başrollerinde Lee Dong-Wook, Kim Beom ve Jo Bo-Ah biraraya getiren Tale of the Nine Tailed özellikle türü seviyorsanız izleme listenizde yer almayı hak ediyor. Dokuz Kuyruklu Tilki'ye dair kaç dizi yapıldı bilmiyorum ama Kore'nin en sevdiği hikaye Gumiho olsa gerek. Belki bu yüzden biraz önyagılı başlamıştım yapıma. Ama genel olarak bana da izlenebilir bir seyir sundu. Ayrıca Sephia tonu seçilen tanıtım afişleri de fazlasıyla merak uyandırıcıydı ki benim açımdan dizi seçiminde önemli bir etkendir.



Kutsal dağ Baekdudaegan'ın koruyucusu ve dokuz kuyruklu bir tilki olan Lee Yeon tesadüfen tanıştığı küçük bir kızla dostluk kurar. Başlarda sıkça gidip gelmesi hoşuna gitmez. Ancak A Eum gün be gün serpilip güzelleşerek bir hanımefendiye dönüşütüğünde artık adamın kalbinde bambaşka duygular uyandırmaktadır. Görevi şeytanı yaratıkları ve ruhları avlamaktır. Bir ölümlüye duyduğu aşk hem kendisi hemde sevdiği için felaketle sonuçlanır. Düşmanlarından tehlikeli yaratık İmoogi'nin canını yakmak için seçtiği  hedefi olur ve A Eum hayatını kaybeder. Lee Yeon için öyle vazgeçilmezdir ki kanunları çiğneyip kızın ruhunu sonsuzluğa taşıyan kayığa engel olur. Gitmemesini yeniden doğmasını ister. Onu bulabilmesini sağlayacak tilki boncuğunu kızın ruhuna üfler. Yaptığının kendi için de bedeli vardır. Dağ koruyuculuğunu geride bırakıp son 600 yıl fani dünyada insanların arasına karışan ve zaman zaman onları öldüren yaratıkların peşine düşen bir avcı olur. Yaptığı seçim yani herşeyi bir ölümlü için terk etmesi yarı kardeşi Lee Ran'ı kanlı bıçaklı düşmanı haline getirir.


 

Yıllar günümüze doğru evrilirken küçük Ji Ah ailesiyle akşamüstü Tilki Bayırı denilen ve sıkça tuhaf olayların meydana geldiği yerde onları kaybettiği bir trafik kazası geçirir. Sonrasında sadece bir rüya gördüğünü sanır. Çünkü ebeveynleri onunla birliktedir. Ama bazı şeyler tuhaftır sanki. Olaydan önce hediye etikleri müzk kutusu ise darbe alıp hasar görmüş gibidir. Anne babası ruhsuz ve acayip biçimde televizyondaki kayıp haberlerine komediymiş gibi gülmektedir. Bir şekilde onları test eder ve gerçeği anlar. Ellerinden bir yabancı sayesinde kurtulur. Gözleri altın sarısı parlayan adam ona bakarark herşeyi unutmasını söyler. Sonrasında kendini yeniden anlaşılamaz biçimde kaza yerinde bulur. Ancak anne babasının cesedi ortada yoktur. Haytında bunca gizem meydana gelmişken O'nun peşinden gidebileceği bir mesleği seçer. Acayip olayları araştıran bir televizyon programcısıdır artık.


Katıldığı bir düğünde Ji Ah tuhaf olaylar yaşanınca meslekleri gereği olayı mercek altına almaya karar verir. Asistanı ile birlikte gelinliğini salonun ortasında bırakıp giden gelinin akıbetini araştırmaya başlarlar. Kamera kayıtları düğün çıkışı da dikkatini çeken kzıl saçlı bir adama yoğunlaşmasına neden olur.

 

 

Tale of the Nine Tailed 1938

Yapım bir devam hikayesiyle takipçilerine 2. sezonu armağan etti ve bu kez bizi Japonya hegemonyasındaki Kore'ye götürüyor. 

Beklenmedik bir olay, Lee Yeon'u zamanda geriye, 1938 yılına götürür. Yeniden karşılaştığı Ryu Hong-Joo, bir zamanlar batıdaki dağın koruyucu ruhu, şimdilerde başkent Gyeongseong'da lüks bir restoranın sahibidir. 

Ayrıca elbette kendisine karşı isyankar ve fazlasıyla kin dolu küçük kardeşi Lee Rang ile bir araya gelir. Ondaki değişimi anlayamayan Lee Rang gelecekten geldiğini öğrenince abisinde gördüğü bazı şeyler kafasını karıştırır. Bir diğer bir eski koruyucu ruh ve eski arkadaşı Cheon Moo Young ise bilmediği bir nedenden ötürü düşman olmuştur. Lee Yeon, şimdiki zamana, sevdiği kişiye dönmek için mücadele eder.


 

Tale of the Nine Tailed (3. Sezon)

Oyuncular bu denli sevilmişken hikayenin devam etmesi bazen güzel oluyor. Üçüncü sezon haberleri internete düşeli birkaç gün olsa da doğruluğunda sıkıntı yok gibi görünüyor. Pek çok yerde duyuru olarak denk geldim. Yayın tarihi ise henüz belli değil. Bekleyelim bakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder