Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

11 Eylül 2023 Pazartesi

Mouse (2021)

Yayın Yılı: 2021

Yayın Kanalı: tvN

Bölüm Sayısı: 20+2 Extra (Extralar mutlaka diğer bölümlerden sonra izlenmeli.)


Uyarı:Aşağıdaki yazı dizinin ilk bir iki bölümüne dair ayrıntılar içerir. Sürprizlerin bozulmasından hoşlanmayanlardansanız okumanız önerilmez.


Mouse, polisiye, gizem, gerilim, suç dörtlüsünün tartışmasız en iyi örneklerini sunan kablolu kanal tvN'den mükemmel kurgusuyla o yılın değil kanımca kore dizi tarihinin en iyi senaryolarından birine sahip yapımı. Bu türü sevip de nasıl şu ana kadar izlememişim o da yarı bir konu. Başrolde Lee Seung Gi, Lee Hee Jun, Kyung Soo Jin, Park Juu Hyun yer alıyor. Senaryo "Eğer dünyaya getireceğiniz çocuk % 99 psikopat katil ya da % 1 dahi olma ihtimali taşıdığı söylenen genlere sahipse ve eğer bilim ile insanlık arasında sıkışıp kalmanıza neden olacak bir tercihte bulunmanız istense kararınız ne olurdu?" sorusu çevresinde şekillenmeye başlıyor.

Yaptığı çalışmalarla ünü ana vatanının sınırlarını aşan Doktor Daniel Lee keşfettiği bir gen dizilimi sayesinde doğmadan önce bireyin normal mi yoksa cani mi bir karaktere sahip olacağını tespit edebilmektedir. Kurbanlarının başını keserek neredeyse işlediği 20'ye yakın cinayetle ülkeyi korkuya sevk eden seri katil Kelle Avcısı'nın her geçen gün kurbanları artmaya devam ederken aldığı bir telefon sonrası Kore'ye gelir. Hükumet bu yöntemi yasalaştırılıp uygulanabilirliği konusunu görüşmektedir. Ancak % 99 doğruluğuna karşın %1'in de deha olabileceğini vadetmesi oylamayı red yönünde sonuçlandırır. Aynı günün akşamı Doktor Lee, meslektaşı ve ünlü beyin cerrahı arkadaşı Han Seo-Joon'un akşam yemeği davetini kabul eder. Adamın hamile eşi Sung Ji-Eun leziz yemeklerine iltifat eder. Annesinin bebek için hazırladığı hediyeyi verir. Sohbet salonda devam eder. Gen uygulamaları hakkında konuşurlar. Dünyayı psikopatlardan ayırıp daha barışçıl bir yere dönüştüreceğine olan inancı bebek bekleyen kadın için çok hoş şeyler hissettirmez. Hazırlıklar yüzünden yorulduğunu söyleyip dinlenmek için yanlarından ayrılır. Seo Joon cinayet sonrası kaybettiği kız kardeşi Jennifer'ın davası konusunda gelişme olup olmadığını sorar. Adam olumsuz biçimde başını sallarken derin bir iç çeker. Gecenin sonunda Seo Joon misafirini oteline bırakır...

Sonraki gün aynı mahalleye yakın bir noktada yeni bir cinayet işlenir. Anne ve baba başları kesilerek katledilmiş biri ağır yaralı iki çocuksa hayatta kalmıştır. Büyük olan diğerini gizleyip kendisini yem yaptığı için katil bunu fark etmemiştir. İnceleme için cesetler morga teslim edilirken dedektifler bir köşede şok geçirmiş titreyen görgü tanığı konumundaki ufaklığa acıyan gözlerle bakar. Her geçen saniye doğru bilgi ihtimali azalacağı için bir an önce ifadesine ihtiyaçları vardır. Götürmek üzere Go Mu-Chi'yi ayağa kaldırmışlardır ki bakışları duvarda asılı afişe bakışları kayar ve çığlık atmaya başlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde Sung Ji Eun kocasının bahçede üç kardan adamdan sonuncusunun kafasını yerleştirirken fotoğrafını çektiğinde o anın sonuçlarının tüm hayatını değiştireceğinden de habersizdir. Art arada duyulan siren sesleri endişesini arttırır. Ardından birkaç polis arabası kapılarında durur. Açıklama isteklerine kulak tıkayıp evi aramaya başlarlar. Sonrasında ise dedektifler işinin en iyilerinden biri olarak ün yapmış saygın cerrah Han Seo-Joon'a cinayet şüphelisi olduğunu bildirip bileklerini kelepçeler. 

Kalabalık bir kamera ve basın eşliğinde kendini savunan Han Seo-Joon uğradığı haksızlığı kabul etmezken kendinden emin bir duruş sergiler. Sözlerini uzaktan dinleyen ve doğumuna sayılı günler kaldığı için artık iyice yavaş şekilde ona doğru yürüyen eşini görür. Patlayan flaşlar eşliğinde O'na sarılırken zorluk çektiği için üzüntüsünü dile getirir. Kadının hissiz donuk bir yüzle söylediklerinden sonra ise her şey değişir. O sırada polis arabasından çıkan görgü şahidi çocuk ise öfke içinde hastanede eline geçen neşteri doktora savurur. Kendisi de dengesini kaybedince kardan adamlardan birinin başının düşmesine neden olur... Haftalar sonra  Sung Ji Eun doktor Lee'nin test yaptırmak ister misin sorusuna vereceği cevap için oradadır. Duyduklarıyla birlikte tüm dünyası kararır... Çocuğu istemediğini haykırsa da kürtaj için şansı yoktur. Koridorda kendine gelmeye çalışırken bir diğer anne adayı yanına oturur. Belli ki kendisiyle aynı kaderi paylaşmaktadır. Ancak onun aksine %1'lik ihtimal dahilinde bebeği için ümit taşımaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder