Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

26 Temmuz 2016 Salı

High Society (2015)


 
High Socity (Yüksek Sosyete) 16 bölümden oluşan ve sona erdiğinde hoş bir seyirlik sunduğunu düşündüğüm dizilerden biriydi. Oyunculuklar ve konu pek sürpriz yaşatmıyor. Genelde yan karakterlerin hikayesi sönük kalırken bu dizideki dört rolün oluşturduğu iki çiftin aşk hikayesini gayet orantılı biçimde verilmiş. Choi Joon-Gi varlıklı olmayan ama yüksek standartlara sahip bir lisede eğitim gören, zengin Yoo Chang-Soo’ya arka çıkan ve dostluğunu kazanan ana karakterimizdir. Ancak tüm bu çabanın ardında yatan yegane gerçek, o zamandan planlı bir yaklaşımla sırtını zengin bir çevreye dayayarak hayatta kalabileceğini ve yükselebileceğini farkında olup kurduğu dostlukla geleceğine yatırım yapmaya karar veren birini görürüz. Böylece genelde dürüst ve iyilik timsali karakterleri görmekten sıkılan izleyici için ilginç sayılabilecek bir kurgu oluşmuş. Oyuncuyu daha önce yan karakter sayılabilecek karanlık rollerde izlemiştim. Sanırım öne çıktığı ilk yapım da bu zaten. Hayli şirindi. Salt iyi diye bir şey yoktur. Her insanın içinde karanlık taraflar yatabilir gerçeğine güzel bir örnek olmuş.
 

Zengin Çebol Yoo Chang-Soo'u The Heirs dizisinde hayli düşük bir rolde izlediğim Park Hyung-Sik canlandırıyor. Şunu söyeyebilirim ki bu dizide nerdeyse evrim geçirmiş. Kişiliği biraz boş aklı on karış havada olduğu halde hayli şirindi. Arkadaşlığın gerisindeki çıkar sağlama amacını keşfettiğinde elbette fazlasıyla sarsılır. Ancak Lee Ji-Yi  ile paylaştığı ilişki sayesinde zamanla pek çok kez bilinçli ya da bilinçsiz olarak dostu Choi Joon-Gi 'ye karşı yaptığı bencilliklerin farkına varır. Jang Yoon-Ha ise ablalarının itip kaktığı annesinin gram sevgi duymadığı mutsuz kızımızdır. Sadece iyi uylu ve ailesinin beklentilerini karşılamak için uğraşan annesinin gözbebeği abisi Lee Sang-Woo tarafından adam yerine konmaktadır. Choi Joon-Gi zengin olduğu hakkındaki gerçeği bildiği halde sakladığı ve yalan söylediği ortaya çıktığında -bunun dışında diğer herşeyi doğru yapması sayesinde- zengin kızımız tarafından affedilir. Gerek O’nun gerçek yüzünü keşfedip de bedel ödetme çabasına girdiği gerekse Choi Joon-Gi’nın parayı ve kariyeri seçerek karşı tarafta yer aldığı sürecin içi bomboştu. Bir noktadan sonra senaryo havası sönen balona döndü diyebilirim. Zaten pek çok hikaye bu boşluklar yüzünden heba olup gidiyor.


Dizi müziklerinin şarkı sözleri için Tıklayın
 

 
Bu dizinin ülkemizde de aynı yani Yüksek Sosyete adıyla yayınlanan versiyonunda Hazar Ergüçlü, Engin Öztürk, Meriç Aral, Ozan Dolunay ve daha pekçok ismin yer aldı. Konu aslına sadık kalarak ilerledi. Oyuncular ve rolleri göze batmadı. Hatta herbirini ummadığım ölçüde yakıştırdım. Tabii olaylar orijinal versiyonuna göre yavaş ilerledi. Feride Anıl Yarkın'ın sesinden Sezen Aksu'nun "Sen Ağlama" şarkısı çok güzel gitmişti bölüme.  Reklam ve asıl bölüm öncesi verilen özet nedeniyle izlemek işkenceye dönüştüğü için hafta içi yayınlanan bir tekrarında güzelce tamamlayabildim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder