Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

31 Ağustos 2018 Cuma

Life On Mars (2018)

 
Bir BBC uyarlaması olarak karşımıza çıkan 2018 yapımı seri  OCN kanalının daha önce yayınladığı ve benim fazlasıyla beğendiğim Tunnel dizisinin ters zaman hikayesini odağına almış. Yani bir zamanda yolculuk hikayesi sunulmuş ama bu kez kahramanımız geleceğe değil geçmişe gidiyor. Açıkçası aynı kanalda benzer bir proje mi? Ne akla hizmet diyerek başlamama karşın sona erdiğinde  olumsuz düşüncemin aksine seriyi kesinlikle izlenir buldum. Hatta takipçileri gibi 2. sezon olsa diye bekleyenler kervanına katılmış durumdayım.


Han Tae-Joo adli-kriminal davalarda uzmandır. Ancak çevresindekilerle kurduğu ilişkilerde hep görünmeyen bir çizgi çizmekte ve samimi olmamaktadır.  Çalıştığı seri katil cinayetlerinde parmak izi yokluğu ve delil yetersizliği her defasında bir adım öteye girmesine engel olur. En sonunda yakaladığı şüpheli Kim Min-Suk pisikopat tavırlarıyla potansiyel bir suçlu adayıdır. Hatta aradığı kişi olduğuna neredeyse emin olmuşken yine eldeki kanıtlar şüphesini doğrulamaktan uzak kalınca zanlı serbest bırakılır ve çok geçmeden başarısizlığının bedeli olarak kalbini açtığı yegane insan ortadan kaybolur. Bir kez daha girdiği kedi fare oyununda Kim Min-Suk'un ensesinde bitmişken görünüşe göre suç ortağı tarafından anlına dayanan tabanca ile başından vurulur. Kendine geldiğinde hayretle farkeder ki  cep telefonlarının ya da güvenlik kameralarının olmadığı 30 yıl öncesine dönmüştür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder