Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

24 Ekim 2023 Salı

Doctor Romantic 1 (2016) - 2 (2020) - 3 (2023)

Doctor Romantic 1 (2016)

Doctor Romantic ya da Romantic Doctor Teacher Kim 3 sezon yayınlanan kore dizisidir. Yapımı aldığı yüksek reytinglere karşın özellikle ilk sezonuyla ben de pek de ilgi ve izleme isteği uyandırmadığı için yarım bırakıp silmiştim. Fikrimi değiştiren ikinci sezonda yer alan Ahn Hyo-Seop oldu ki birçok izleyici ilk sezona övgüler dizip diğerlerini yerse de benim için sonrakiler kesinlikle daha iyiydi.

 

NOT: 2.ve 3. sezon ilkinin reyting başarısını gösterememiş.

Liseli Kang Dong-Ju bir ihmaller zinciri ve VIP hasta önceliği sonrası babasını kaybedince sonraki gün hastaneyi kırıp dökerek birbirine katar. Karmaşa sırasında havada uçuşan cam vs nedeniyle kendisi de yaralanır ve bilincini kaybeder. Verilen ilaçlarla zihni bulandırmışken dikiş atan yüzünü seçemediği doktorun sözleri hayatına yön verir. Yıllar sonra intörn olarak beyaz önlüğüyle bir doktor adayıdır. Çaylak pozisyonundadır ama özellikle kıdemlilerinin onu hizmetçi yerine koymasına da asla göz yummaz. Bir inşaat kazasının yarattığı yoğun acil müdahale sürecinde kıdemli doktoru Yoon Seo-Jung'un gözden kaçırdığı durumu çözüp konuyu uzmana iletince genç kadın o günkü iyi performansına rağmen bu hatası yüzünden fırça yer. Sonrasında o da  bir sürü zor hatta katlanılmaz iş yükleyip canından bezdirmeyi ilke edinmiş şekilde Kang Dong-Ju'yu hedef alır. Genç adam uzun süre sabreder ama dilinin kemiği de yoktur. Sözlü çatışma ikisini de daha fazla öfkelendirir. Ancak gerçekte Yoon Seo-Jung gün be gün öğrencinin çabasını da farkındadır. Omuz omuza çalışmayı sürdürler. Bir akşam eve dönmek üzere hazırlanırlarken Kang Dong-Ju kendini tutamaz ve genç kadını öper. Sonrasında o tutkulu öpücük karşılık bulur. Kapıda çekinmeden ondan hoşlandığını dile getirir ama kadın bir ilişkisi olduğunu vurgulayıp kendisini almaya gelen arabaya doğru uzaklaşır. 

Dakikalar sonra acile gelen telefonda Yoon Seo-Jung ve bir doktorun trafik kazası nedeniyle yaralandığını duyurur. Dalgın biçimde oturan Dong Ju soluğu serviste alır. Beraberindeki doktor Moon durumunu anlatırken o belirgin şekilde öfkeldir... O akşam doktorların yemek yediği hastanece bilinmektedir. "İçkili miydiniz?" diye sorar. Derin bir sessizliğin ardından ameliyat için başka bir uzmana haber vereceğini söyler. Asansörde MRI'a götürdüğü sırada Yoon Seo-Jung kendine gelir ve Doktor Moon'a bakmasını, çünkü kaza sırasında şiddetli biçimde kafasını vurduğunu anlatır. Seo Jung kısa süre önce adamla bir başka kadını merdiven boşluğunda konuşurken duymuştur. Sonrasında koridorda onları bekleyen Seo Jung'u görünce şaşırırlar. Duyduğu her ne ise genç adamı çileden çıkartmıştır. Öfke içinde bakış atıp uzaklaşırken kendisine seslenen adamı duymazlıktan gelir. Derken arkasında bir gürültü kopar. Doktor Moon yere düşmüştür... Olaylar birbirini izler. Seo Jung ortadan kaybolur. Beş yıl sonra Dong Ju zorunlu görevlendirme ile kendini ülkenin ücra bir köşesindeki Doohan hastanesinde bulur. Dahası onca yılın ardından izini kaybettiği Seo Jung ile karşılaşınca hayatının şokunu yaşar.


Doctor Romantic 2 (2020) & Doctor Romantic 3 (2023) 

Cerrahide ikinci yılını dolduran Cha Eun-Jae (Lee Sung-Kyung) zorlayıcı bir teşvikle "annesini mutlu etmek için" doktor olmayı seçmiştir. Başarmak adına sosyal hayattan feragat edip okulda da en iyisi olmak için çok çalışmış ancak uygulamalı derslerde yaşadığı mide bulantısı gibi bazı zorlukları bir türlü aşamamıştır. Son sefer bir de baygınlık geçirince onu sırtında taşıyan Seo Woo-Jin (Ahn Hyo-Seop)'la teorik kısmı için kendi notlarını paylaşması karşılığında pratikte yardımcı olmasını ister. Kendisi ile aynı dönemden ve rakibi genç adam önerisini kabul eder. Öğrencilik zamanlarında birçok şeyi paylaşmış olsalar da iş ortamında özellikle genç kadın açısından sanki oanlar çok da yaşanmamış gibidir. Ortam kimseyi sıcak bir hoşgeldinle karşılayacak bir yer değilken hatırlamaya da zamanları yoktur zaten. 

Seo Woo-Jin çocukluğunda yaşadığı trajediyle birlikte annesini kaybedince ailesinden kalan borç batağında zor zamanlar geçirmektedir. Tefecilerden kaçmasının yolu da yoktur. İki genç hastane hiyerarşisinin eziciliğinde kendilerini Romatik Doktor Kim'in önderliğindeki Doohan Hastanesi'nin koridorlarında bulurlar.

 

NOT 1: Dizi başrollerin haricinde deneyimli birçok oyuncuyla birlikte Kim Min Jae, Jin Kyung gibi birçok tanıdık simaya sahip. 

 

NOT 2: Yang Se-Jong 2. sezonda Yoo Yeon-Seok ise 3. sezonda misafir oyuncu olmuşlardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder