Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

25 Kasım 2023 Cumartesi

Vigilante (2023)

Yayınlandığı günden beri olumlu yorumlar alan ve Kim Kyu-Sam imzalı bir web-toon uyarlaması olan Vigilante (Kanunsuz) ne yazık ki sekiz bölümcük mini bir dizi. Başrol Nam Joo Hyuk'un yanı sıra dedektif Jo Heon rolünde Yoo Ji Tae, Vigilante'in sıkı hayranı Jo Gang-Ok rolünde Lee Joon Hyuk ve haber yapımcısı Choi Mi-Ryeo rolünde Kim So-Jin gibi üç deneyimli yıldızı kadrosuna katmış. Özellikle ilk iki oyuncu her daim kadrajımdadır. Sanırım daha iyi tercihler yapılamazdı. Gelelim konuya:

Polis üniversitesi öğrencisi Kim Ji-Yong çocuk yaşta annesini tamamen anlamsız bir sokak saldırısı sonucu kaybetmiş sonrasında failin sadece üç küsür yıl ceza alması gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalmıştır. Üstelik suç işleyen kişi iflah olmaz biçimde bunu sürdürmüş, adeta kanun tarafından gözetilen taraf gibi yaptıkları yanına kar kalmıştır. Hukuk sistemi böylesine adalet dağıtmaktan uzakken genç adam bir seçim yapar ve suçluya ceza kesen kişi olmaya karar verir. Adamı tenha bir yerde kıstırıp canını okur.

Okulda ise uyumlu, parlak tam örnek öğrenci modelidir. Hatta kimi zaman adaletin yetersizliğini görüp sinirlenen ve geçmişte yaşadıklarını bilen arkadaşı Min Seon-Wook için ne olursa olsun kanun dışına çıkılmamalı profili çizmesi nedeniyle tam bir anlaşılmazlık yumağıdır. İkisi birlikte Profesör Lee Joon-Yeob'un suçlu profili çıkarma amaçlı geliştirdiği programda gönüllü olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca böylece Ji-Yong tüm işlenmiş suçların veri tabanına erişebilmektedir. 

Elbette şiddet devam etmektedir Ne yazık ki savcılar polisin bin bir zahmetle bulup deliğe tıktıklarını en kısa sürede özgür bırakmak ister cinsten kararlara imza atmayı sürdürmekteyken kayıtsız kalması mümkün değildir. Yaptığı şey tekrar ve tekrar adaletin işlemediği yerde cezalandırmaya dönüşür. Olaylar haber yayıncısı Choi Mi-Rye'nun dikkatini çeker. Medyanın ağına düştüğünde Vigilante (Kanunsuz) olarak adlandırmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çekmesi kaçınılmazdır. Halkın gözünde kahramana dönüşürken elbette onaylamayan bir kesim de vardır. Kısa süre içinde canavar olarak ün salmış Jo Heon liderliğindeki soruşturma ekibi peşine düşer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder